Senaste inläggen

Av Åsa Jensen - 27 april 2010 09:38

I alla fall känns det lite så nu när Hringur är på plats. Han går i sin sommar och betäckarhage tillsammans med sina tre tjejer. Nu väntar vi bara på de andra flickorna som kommer. Snällare hingst får man nog leta efter. Så jag säger samma som förra sommaren. Vill du ha en snäll familjehäst som dessutom har en häftig färg tycker jag inte att du skall tveka. Lasta stoet och kom hit! Men förrästen du behöver inte ha ett sto för att komma hit och titta på Hringur. Han tar gärna emot besök, kärvänlig som han är. Slå mig en signal och så tar vi en guidad tur! Om två veckor är det tänkt att mitt första Hringurföl kommer så då kan man även titta på en avkomma.


Bilder från förra sommaren. Jag tycker fribetäckning är vackert!

 

Vackra Hringur!

Jag ser verkligen fram emot sommarens föl! Ni skickar väl bilder till mig så jag får se era föl som är tillverkade här?!


När vi ändå pratar om hingstar kan jag ju berätta att kastreringen av de som inte fick fortsätta vara hingstar gick bra. Morgonen var kylig och vår veterinär gjorde samma upptäckt som jag tänkt på tidigare. Hästarna gick i den enda hagen utan morgonsol. Frosten låg fortfarande som en vit hinna på marken. Veterinären som inte kunde ha fodrade arbetshandskar på sig frös säkert om fingrarna :-D  Men han är toppen vår vet. och klagade inte en gång. Allt gick som på räls förutom att Fleygurs ena kula var lite trixig och själv var han lite svår att "söva" . Hildir däremot sov som en klubbad säl (slående lik dessutom...) Lääänge bestämde han sig för att ligga kvar. 

Hildir är färdig och ligger kvar, nanig i ögat. Leiknir undrar varför hans ledare inte vaknar och reser sig upp. Bilden har jag tagit från nedanstående position   

Fleygur ligger och "sover". Bengt är fotograf.


  

Nästan hela gänget på bild. Veterinär, Taggen, Farfar Bengt, Barbro. Saknas på bild gör jag och Marcus som håller i Fleygurs ena ben.


Lite av ett övergrepp är det ändå. Men det är för deras eget bästa också. Nu kan de ju fortsätta leva i flock och inte störas av alla hormoner.


Tränar gör jag för fullt. Jag är så nöjd med mig själv (för första gången i mitt hästliv). Både Leikna och Spænir går framåt och jag får igenom det jag vill, framförallt känner jag att jag har full koll på det jag gör. Vilken tillfredställelse. Lätt att tro att man har det. Men när man sedan sätter press på hästen så upptäcker man att det inte alltid varit så!


Arvid är också igång och rider. I går frågade han om vi inte kunde ut och rida. Jag rusade iväg och hoppade i ridbyxorna och var f'ärdig på 1 sek. Bäst att passa på :-D  Arvid skrattade och vi hade en kanonmysig ridtur på kvällen till fåglarnas sång. Vi galopperade så tårarna kom i ögonen. Arvid sa andäktigt att så fort hade Dísa aldrig sprungit! Nej nu är hon i ganska bra form och märker att han gillar att springa på.


Kram kram          

ANNONS
Av Åsa Jensen - 14 april 2010 15:03

Helt ofattbart. För en månad sedan låg det vit vacker snö överallt. I dag är det ett underbart vårväder. Små grässtrån börjar sticka upp lite här och var, det säkraste vårtecknet av dem alla, hästarnas hår flyger runt överallt. Blåsipporna blommar för fullt och även vitsippor har jag plockat. Det är lite tråkigt när både tussilago, blåsippor och vitsippor kommer på samma gång. Våren exploderar just nu. Hade det inte varit minusgrader på nätterna skulle det gå ännu fortare. Om bara några veckor skall första fölet dyka ut :-D Spännande!


Snart kommer ritningarna på utbygget. Gud vad jag längtar! I alla fall efter ritningar men för tillfället är jag inte sugen på att bo i en byggarbetsplats. Det går fint som det är. Paddocken som stod högt upp på listan att bredda och länga har halkat lååångt ned. Det funkar fint som det är. Hästarna blir inte bättre för att man har en tjusig paddock :-D


Träningarna med Suss, Linnéa och Hinni duggar tätt. Helt underbart vilken nytta det gör. Jag känner att självförtoendet för ridningen är här, vi har ett bra flyt Sparrisen och jag. Leikna alias Lilla L är tillbaka på hemmaplan. hon är bara för go! Men jag drömmer om den dagen då jag och Mr Sparris skall susa fram på ovalbanan i fem behärskade flotta gångarter! Då får ni akta er *flinar*


I går var vår favorit här och tränade hela 11 personer. Det är till att vara populär Suss!

  Sparrisen och jag i full koncentration. Rumpan skall vara med och benen trampa under.     En profilbild. Hemskans vad man ser stel ut i väst.


Kära lilla Tage växer och växer. Hemskt är att han nu är 7,5 månad redan. Jag vill inte att det skal gå så fort. Han gillar att åka vagn och titta på när jag mockar och matar hästarna. Bara det händer något är han nöjd.

  Taggen för någon vecka sedan.


Hingstarna är busigare än busigast nu. De längtar efter stooora hagarna. Om någon vecka kommer farbror vet. och skall knippsi knippsa bort kulorna på några av dem. Lugn, inga kulor som inte är beställda att tas bort kommer försvinna!

Brorsorna Leiknir och Fleygur. 

fleygur är lite väl närgången när man skall ta kort. 

Tittut matte!


I dag känns här helt öde. I går var det full fart. Folk, hästar och ungar samsades och hade mycket bra i det fina vädret. Helt underbart! 


I eftermiddag skall jag rida och träna på min läxa jag fick av Linnéa, om inte Spænir har för mycket träningsvärk. I går blev han toktrött i slutet på ridpasset. Jobbigt att styrketräna!


Kram på er och ha en underbar helg.

ANNONS
Av Åsa Jensen - 19 mars 2010 16:17

Jag kan inte fatta att det snart är 10 år sedan Arvid såg dagens ljus i Kristianstad. Den dagen var det strålande sol och +17 grader i solen. I dag tio år senare ligger det snö. Blöt snö men fortfarande täcker det åkrarna och gräsmattan. Givetvis blev det skönsång och paket på morgonen. Han var mycket nöjd med sina presenter. En ny annorlunda Bakugan, Lego Powerminder, nytt spel till Nintendo DS och en Tildanalle som han önskat sig. Jag har sytt den i smyg på kvällarna när han lagt sig. Tage var lika glad som Arvid över paketen. Men hans glädje var över de roliga snörena!

  En nyvaken 10-åring och en mindre nyvaken 6månaders i full fart med att öppna paketer.


I tisdags var "Underbara Suss" här. Jag har döpt om henne till det. Hon får en med enkla medel att jobba rätt och hästen blir (så småningom) som smör under en. Jag skulle behöva henne varje dag som sagt. Men jag försöker framkalla hennes röst att det faktiskt ÄR en tävling. En tävling som går ut på att Spænir hela tiden skall göra som jag vill. Han skall flytta minsta lilla hov precis i den riktningen jag vill. Och gärna tidigare än efter 45 minuters ridning :-D  Första ryttaren började kl 13. Jag hade packat fikakorg och kamera. Typiskt nog tog batteriet slut i kameran efter jag hade tagit bilder på de första två ryttarna.

    

Vackert väder hade vi.


 

Suss instruerar Barbro T hur hon kan få Dísa att tölta rent.


Grima och Anita kämpar på.


Synd att den dumma kameran inte hade batterier. Camilla var här och red. Hon lånade Leira. Det gick så himla bra. Leira var lika positiv som vanligt och hon tuffade på som bare den i paddocken. Man kan inte tro att det nästan är 4 år sedan hon var igång. Jag ser fram emot att rida henne efter fölningen i sommar. Nu skall hon få bli ridhäst igen har jag bestämt.


Jag längtar till nästa Sussträning. Det är så kul med alla som kommer hit och rider, pratar och har det mysigt. Vilket gött gäng vi är! Irina, nu väntar vi bara på dig också!  :-D  och dig med Louise. Hoppas axeln är läkt snart.


Müsli som har hittat en ny hobby. Springa upp på stegen, kliva runt på taket, hoppa ned på balkongen och sedan vill hon in genom balkongdörren och ut genom vanliga dörren. Gulliga lilla Müsli du är så påhittig.


*fniss* Just nu "Slåss" Anders med Kira. Hon skall in i duschen och det hatar hon. Man tycker att en Labbe skulle gilla vatten. Jo det är ok med vatten när man apporterar, men duscha det är för människor!


Nähä nu skall jag ut och göra stallet!


Kram på er

Av Åsa Jensen - 15 mars 2010 11:50

... åtminstonde där inte solen har kommit åt och värmt. Så jag njuter fortfarande i fulla drag. Det är helt ofattbart vacker och härligt ute nu. Takdropp, dagsmeja och äkta kramsnö på dagarna. Men i natt hade vi -10 grader så det fryser till under natten. Det är stenhård skare där inte solen värmer.


I lördags förmiddag hade jag och Arvid en underbar ridtur tillsammans i det vackra vädret. Vi tog våra springare Spænir och Dísa. Till och med kameran fick hänga med ut. Jag tog bilder på Arvid och filmade en liten snutt i ena galoppbacken. Jag håller som bäst på att ladda upp den på Tuben.


  Arvid går på skaren bakom stallet.

Arvid och Dísa.


Så nu är den uppladdad!

http://www.youtube.com/watch?v=sieoelycBgg


Lägg märke till hur Dísa och Spænir passar på att hälsa på varandra i slutet!

Allt är filmat och plåtat härifrån:

Sparrisens härliga mansvall och gulliga spetsiga öron.... gullligulligull

Eller Snuskhäst, som Arvids kompis Petter kallar honom. Vadåååå man måste faktiskt visa upp vad man har för brudarna :-D

I tisdags åkte hela familjen till fotograf Wiwi och poserade. Jag har i dag tittat igenom bilderna. Herregud vilka bra bilder hon tar. De blev riktigt fina och man vill ha dem allihop. Givetvis blir det snordyrt så nu får vi försöka komma ned i antal bilder. Men några svartvita förstorningar skall det allt bli! En bild på väg till fotografen kan jag bjuda på :-D


  Lillemannen laddar inför sin första rikitga plåtning :-D


Dagarna är fyllda med barn, hästar och bröllops förberedelser. Men nu äntligen är korten färdiga. Jag har packat alla i kuvert och nu i dag skall de postas! Oj det pirrar i magen bara jag tänker på det.


En del av korten i väntan på knytning och nedstoppning i kuvert!


I morgon kommer bästaste Suss hit och har träning. Vi är hela nio stycken som skall rida i morgon. Så är du nyfiken på hur Suss jobbar och vi ser ut på hästryggen - kom hit och titta! Det sägs att vädret skall bli lika fint i morgon!

På tal om träning så har jag börjat rida för Linnéa Vas. Mycket givande och jag ser fram emot nästa gång!


Våren är i antågande och även hästarnas fölning närmar sig. Inte än men nu går det fort. Spännande, spännande.


Nähä nu skall jag väcka lillemannen så vi kan ge oss ut i solskenet.


Kram på er alla!

Av Åsa Jensen - 26 februari 2010 09:13

Varje dag blir jag så betagen av detta vita vackra. Helt underbart och jag hoppas verkligen man får uppleva en så här fin vinter lite oftare! Klart att jag också har klagat lite, men med betoning på lite. Jag har klagat de dagarna då hästarna bara klev ut genom staketet, eller över snövallarna. Då Anders har skottat snö i över 16 timmar flera dagar i rad. Då är det lite kämpigt. Men vi fick ordning på staketet och nu är det ordentligt med ström. Fick ett bra tips om att man kan koppa jorden till jordningen i proppskåpet i stället. Det funkar kanon! Om det är ok eller inte bryr vi oss inte om.


Jag tänkte bjuda på lite härliga vinterbilder från paradiset. Flera gånger om dagen måste jag titta ut över vidderna och hjärtat tar ett skutt. Vi bor så otroligt vackert och snön gör att det blir ännu vackrare. Nästan som att bo i fjällen, vilket jag lätt skulle kunna göra. Lite sorgsen blir jag över att det blev en så vacker vinter och att mamma inte får uppleva den. Hon liksom övriga vår familj älskar snö och vinteraktiviteter.


Vallen vid stallet. Det syns inte hur mycket snö vi har. Men om du tittar noga på stolparna syns det att vi blivit tvugna att förlänga dem med en extra planka. På så sätt kunde vi flytta upp tråden.Tack Johan A för hjälpen.

    Spænir följde mig när jag pulsade runt i hagen och flyttade upp tråden. Vacker utsikt va? Det ni ser över vidderna är delar av Fritsla by.


  Gården i vinterskrud.


På väg att titta till stona. Kolla in vallarna och se så lite av tråden som finns kvar. Undertråden är bara att glömma. För tillfället helt bortkopplad från strömmen!

    Ojoj det vill man inte ha i nacken!


  Arvid och Rasmus leker i snödrivorna. Så skall barn ha en vinter!


     Vackra vyer.


Inte en syn vi är vana vid här.

      Snöovädret drar in över byn.


Vi har varit på bröllop! Jan och Marléne gifte sig. Ett underbart vinterbröllop och en isande kall dag. Jag som då inte kan inta starkare dryck fick dansa mig varm!

  Jag och älsklingen är finklädda :-D


Sötaste Linda i en fläktande bugg med Pär.

    Bruden och hennes far dansar loss.


  Taggen och jag vilar oss lite.


Min moster var här på besök och det är alltid lika roligt. Det känns som om tiden alltid är för knapp, hur många timmar den än skulle vara :-D

  Bittan och Tage vid köksbordet.


Det var alla bilder jag har att bjuda på för i dag.


På sportlovet var jag och Tage nere och hälsade på Leikna, alias Lilla L. Hon har det så bra hos Regine och Brenna i Falkenberg. Men gud vad jag saknar min tjej. Tur att Spænir ser lika dan ut som hon. Samma snälla ögon. Semlor och god lunch blev vi bjudna på. Tage avstod men jag åt desto mer *ler* Hela dagen våldgästade vi och hade mycket mysigt och kul. Vi Drakar måste ju tissla i vassen i bland.


Tänk att det snart är mars, vart tar tiden vägen. Vår lille plutt är 6 månader i dag. Jisses snart är han en finnig tonåring som inte kan få fram ett vettigt ord... :-D


Nu är det bara två veckor kvar tills Suss kommer igen. Du missar väl inte att vara med. Vi kan knö in fler! Allra helst skulle jag vilja ha Suss här jämt :-P  Men då skulle nog Sparrisen säga -Nej tack! och skicka av mig i snön. För ännu har han inte lyckats med det. Inte för att han aktivt har försökt, men ändå har det varit på håret några gånger. Inte så lätt när man kommer i full galopp och han bara hoppar in på en annan väg, eller rakt in i skogen. Eller som sist... rakt in i en stooor snöhög. Det blev tvärstopp. Kvar satt jag men låg som en fällkniv över halsen, termobyxorna hade lämnat sadeln, men inte trosorna - tack och lov!


Nu tränar vi mycket oftare "alla bollar i benen" och Spænir mellan båååda mina ben. Dessutom har jag skippat de halkiga temobyxorna. Ridbyxor på och så piski piski på rumpan när man dummar sig. Framåt skall det gå. Hoppeli hopp men fram går det. Tjofaderittan vad kul med unghäst! Anders tycker att han luftar draken lite väl mycket nu. Ojoj vilket syftningsfel det blev. Givetvis är det Spænir som luftar draken och inte Anders. Det skulle se ut det!


Kram på er! Nu skall jag iväg och fika. Ni vet sånt som mammalediga gör!

Av Åsa Jensen - 10 februari 2010 11:07

Ja nu börjar gården bli mer levande på både ljud, djur och happenings :-D

I går var jag och hämtade hem en ny tupp, Biffen 2. Vår Biff gick ju hädan här i höstas tillsammans med flertalet av våra hönor och kycklingar. Mycket sorgligt! Biffen II har en ljuv stämma som han gärna trumpetar ut. Härligt!


Klockan två drog lektionerna för Suss igång. Det var Anita som hade premiären. Hon och Grima var mycket duktiga. Pass nummer två stod jag och Sparrisen för. Med Suss hjälp hämtade vi hem alla kunskaper som Max har satt i honom. Mjuk och följsam blev Spænir och jag nöjt av att rida. Nu längtar jag redan till i mitten på mars då hon kommer igen. Efter mig kom Barbro T, Erika och sist och även minst ;-) Matilda och Ronja. Såå gulliga!  Nästa gång blir vi minst tre till som skall vara med. Åh vad roligt det är när det är liv och rörelse här!


  Suss instruerar Erika och Teuntje.   Erika och Teuntje. Lina skrittar av Disa efter mormor Barbro ridit ett pass för suss.


Jag har säkert sagt det flera gånger innan och jag säger det igen. Vi bor i paradiset. Det är så vackert ute nu att man tappar andan. All denna vackra snö. Jag fullkomligt avgudar vinter, kyla och snö!

    Utsikt från köksfönstret.

Man får en känsla att man bor i fjällen här uppe på kullarna. speciellt på kvällen när man ser hela byn nedan.


Givetvis har jag även lite barnbilder att bjuda på. Vår lille Tage växer och frodas. För varje dag kommer han på något nytt han kan göra. Allt ifrån ljud till rörelser.

Brorsorna tittar på barnprogram.  I sittvagnen för första gången.  Gröt med blåbärspuré är mumma!


Eftersom vi är många som kan rida för Suss på dagarna finns det möjlighet att klämma in några fler. Så är du sugen att vara med, hör av dig. För tillfället är vi några med Islandshäst, en Frieser, en Shettis och nästa gång kommer en arab att vara med. Alla är välkomna och det passar ALLA! Oavsett ålder, ras, kunskapsnivå, och inriktning.


Ha det gott och njuuut av det vita vackra.


Kram Åsa Av Åsa Jensen - 2 februari 2010 11:18

Ni kommer ihåg mig va?

Jag vet att jag för tillfället är en aning dålig på att blogga. Men just nu går min tid åt att elda, fodra alla hästar och barn, bära vatten, se till att bilen startar när man behöver den och framförallt RIDA!


En och annan timme går åt att planera bröllop också! Så himla roligt det är. I går kväll gjorde jag en beställning till Pandur. Inbjudningskorten måste ju ut så fort som möjligt.


Alla hästar mår toppen och verkar trivas i vintervädret. Men oj oj vad det går åt hö! Två hästar har åkt, Skugga och Flingan. I alla fall Flingan kommer tillbaka till sommarens bete. Flera har redan bokat in sina killar till sommaren igen. Det skall bli så roligt att återse dem alla. Och ja, Marie du har stående plats till så många du behöver :-D. Men än är det några månader kvar till betessläppet. I morse tog jag några vinterbilder i två av hagarna. Tindur är nykomlingen i hingstflocken. Han behöver äta upp sig och leka med snälla kompisar. Leker och äter gör de för fullt så det skall nog ordna sig.


 Tindur och Hildir gnabbas.

   Kira kan inte låta bli att hänga på killarna när de tar en busrunda.

   Leiknir älskar att jaga Kira. Nu blev det för mycket så hon flydde ut under staketet.

    Hej mamma! Jag vill inte åka hem, har det bra här, hälsar Tindur.


Tjoho vad vi har kul i snön.


Och så några bilder från stohagen.

  Det har varit öfsadröpp


Finabo ladugård från framsidan. Hästarna har sin ligghall där inne.


Söta Lind med sin runda fölmage.


På led kommer de för att hälsa.

     

     

Rösk har varit vid vattenhålet.


Det börjar dra ihop sig till träningar i vår paddock. Först ut som tränare blir Suss. Hon är toppen så vi ser fram emot detta. Kroppsmedveten ridning handlar det om. Vi drar igång i mitten på februari och det är en gång i månaden. Någon plats finns kvar för den som är intresserad.


Det är även snart dags för oss att äntligen starta upp med barnridning. Antagligen blir det en gång på helgen och en vardag. Även här har vi några platser kvar. Är du intresserad så hör av dig via mail, telefon eller Facebook. Hästarna är givetvis 100% trygga, snälla och inte att förringa - underbart lurviga ;-). Paddocken är nyplogad och dammen har blivit en vacker skridskobana. Så för storasyskon som inte vill rida är det läge att ta med skridskor, snowracer eller pulka. För här finns också pulkabacke.


Här kommer givetvis några rader om Prinsarna i familjen.

Storprinsen åker skridskor och är nu riktigt duktig. Bygget på snökojjan pågår för fullt. Lillprinsen har inte fått vara ute så mycket nu när vinden har varit så kall.

Han är inne och charmar oss alla istället.


  Båda brorsorna hade sömnproblem i måndags. De hamnade i vår säng och vips så nanade dem.


  Tage älskar sin kula han fick av min moster Bittan. Den är sååå spännande.


Mums... lite duk har väl aldrig skadat :-D


Dra på trissor, jag fick skrivit färdigt hela inlägget utan att Taggen vaknade, vilket han alltid brukar göra annars.


Ha det gott vänner och vi hörs igen!


Inlägget är modifierat i dag 8 februari. Min vänn Ann uppmärksammade mig på att det inte går att kommentera. Ve och fasa... så kan vi ju inte ha det. Kram på er

  
  

Av Åsa Jensen - 6 januari 2010 16:09

Vinter har varit här sedan innan jul men nu kom det också en massa snö. Det är så vackert vitt ute. Underbart att sitta inne och känna värmen från kaminen sprida sig, titta ut och se snön yra runt husknuten. Jag säger som Arvid. Det är som att bo vid skidbacken här. Han menar att när man tittar ut mot byn ser det ut som en belyst skidbacke. Det är gatlyktorna som slingrar sig upp i backen vid Risma som ser ut så. Underbar vy för en skidtokig familj.


Här är två bilder från i dag. Är det inte vackert?

   

Tittar ut igen genom fönstret. Ser att lampona på hockyrinken är tända. Säkert är det fullt av åksugna barn där nere trots kylan. Åh vad jag längtar efter min store prins. Han är hos pappa och skall stanna där tills på söndag. Lill Prins Bus ligger här bredvid mig i soffan och sparkar på mig.


Jul och nyår har varit full med mysande med vänner och familj. Härligt. Nyår firades hos Martin i Prästgården. Vi var nio glada (10 med Taggen) som firade in det nya året och decenniet. Mycket kul och full fart! Ja jisses som Tages farbror kunde dansa. Martin du är Kung! Vi har tyvärr (eller bra...) inga bilder från festen. Däremot gick vår nya videokamera hårt.


Vi har även hunnit med glögg och köttfärspaj hos Carin, Mårten och barnen. Lika mysigt och roligt som vanligt! Fredrik på Skogslund var här och käkade kvällsmat häromdagen. Kvällen blev sen innan han rullade hemåt. I går var vi hos Jan och Marléne och åt mycket gott. Givetvis hade vi trevligt också! På lördag åker vi till Anders kusin och hennes sambo och deras två små barn. Jag njuter av att umgås med så goa vänner. Ni är toppen alla! Kram på er!

 

Tage och Othilia i soffan.


Måste ta en paus.Taggen skall ha käk. Återkommer

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se