Senaste inläggen

Av Åsa Jensen - 21 maj 2010 11:39

Hej hej!

Åskan mullrar på håll och det drar ihop sig

 

Ett nytt sto har kommit till Hringur! En fin dam efter Bjartur.

Här är bilder som jag tog för någon timme sedan. Snart kommer hennes kompis också.

  Hrm jag hörde att du skulle vara i brunst nu. Är det så. *hoppas hoppas hoppas*

  Mmm det dofta gott i alla fall. Får man kanske?????


  YES!


Snabbt slänger jag in två bilder som jag fått från Vilma och Ulrica.

  Privatlektion!


 

En fundersam Tage som blev passad av goa Ulrica. I love You!


Shit nu MÅSTE jag stäna av apparaterna här i huset.


Kram på er och kanske kommer det fler bilder i dag. Beror på vädret.

ANNONS
Av Åsa Jensen - 20 maj 2010 08:31

Så underbart att det äntligen blev lite värme. Smack och så hade vi även lite tropiskt klimat. I går när jag motvilligt gick in vid 22.30 hade vi fortfarande 18 grader varmt ute. Helt underbart. Hästarna mumsade på gräs respektive hö, fladdermössen flaxade runt huvudet, det doftade björk, katterna låg utfläkta på gräsmattan och hunden tog sig ett dopp i dammen. Ja då känner man att man lever gott!


Ravinhagen är nu färdigstängslad och blev nästan dubbelt så stor och mycket bättre. Nu väntar vi bara på de som skall hjälpa oss att ta bort sly och träd. Spænir och Geisli verkar trivas i sin hage. Till och med Sparrisen går och betar och inte bara rusar runt som en tok. I morse tog jag de här bilderna från sovrumsfönstret.

  Underbar vy va? Ser ni att det ligger något till vänster i bild?

  Tamtadam här ligger vi och sover. Skönt!Givetvis har jag bilder även från de andra tre hagarna. Här, håll till godo.

 

Fina Rösk har ändrat till sin sommarfärg.


 

Kvika undrar lite oroligt om hennes ben kommer att hålla :-D


Godingen som gärna spänner upp sig.


Melkorka målmedvetet på väg till en annan del av hagen. Hringur sto.


     

Ja, kommer du nu min snygge kille?


Klart att jag gör stumpan!


Ocn nu mer raska steg över till Unghingsthagen.


Mums mums.


Åh vad skönt det är att hjälpa varandra bli av med pälsen och tussarna.


Andra fixar det på egen hand, med en gren!


Flingan gör vad som helst för det godaste gräset. Eller är det en Giraff???


  Lika barn leka bäst.Givetvis måste jag bara sätta in två bilder på mina prinsar. Första gången Tage är ute på en filt och leker.

Arvid inspekterar Tages nya leksak. Tage fick vara glad om han fick låna den en liiiten stund   


  Tjenare här är vi!Nähä gott folk. Nu hinner jag inte sitta här mer. Om 15 minuter börjar Arvid skolan och jag skall med de andra mammorna i byn till fiket. Torsdagsbullen hägrar! Sedan kommer Alexandra med vän och skall titta på Hringur. Kul!


Kram på er         

ANNONS
Av Åsa Jensen - 17 maj 2010 20:44

Nu har han kommit, årets förstfödde här hos Milåsa. Det blev en kille (som vanligt), snygg (också som vanligt   ), med långa ben (också som vanligt  ), vad som inte är vanligt är att han ser ut att vara brun konstantskimmel med en krokig stjärn. Därför kallar vi honom Krókur. Det är vårt skäcksto Lind som var så duktig och fixade allt själv. Under natten har hon smitit in i ett hörn i hagen och fölat. Allt har bara funkat klockrent och det är verkligen något att vara tacksam över. Det är jag varje gång det blir så. Jag är oerhört tacksam över att jag har varit så förskonad från tråkigheter i samband med fölning.


    Lite vingligt så här i början!


Jag skulle kunna fylla bloggen med hur mycket text som helst. Här händer saker hela, hela tiden. Roliga som en-gnutta-jobbiga. Självklart blir det så när det är för närvarande 42 hästar inblandade! Spænir har för tillfället boxarrest! Han och Geisli fick en ny fin hage med massa gott gräs. Det gick bra i 24 h. Jag och Vilma (ridelev och vän) red från gården på väg mot en trevlig ridtur. Vi kom inte så långt innan Vilmas mamma Ulrica ropar: -Åsa, han är lös? Vem? tänkte jag vår granne? Jag ser i ögonvrån något ljust komma i galopp över åkern. -NEEEEJ!!! Sparrisen har skuttat ut! Lycklig som få kommer han, i de tjusigaste gångarterna jag sett honom gå i, springades över åkern mot mig och Vilma på våra två ston   . Ok, tänk i en halv sekund Åsa, han har ingen grimma, han är sugen, Disa (Vilmas häst) är ALLTID sugen. Åsa domderar till Vilma -Vilma, du stannar här! Själv sätter jag av i tölt för att möta den sugna lillebrodern. Leikna verkar direkt fatta vad som skall göras. Han springer rakt mot oss och spänner upp sig för allt vad han kan. Pang! där fick han ett spö mitt mellan ögonen och en rytande matte -SKÄRP DIG! Vad hände, tycktes han tänka och kom av sig lite. Då tar jag och Leikna och ökar tölten, Sparrisen hänger på och springer kloss an, med spö och röst lyckas jag styra honom så han springer bara bredvid utan att göra ngt dumt. Han ökar lite fart och då tar vi galopp. Viktigt är att han hela tiden är på vänstersidan så jag kan parera mot stohagen. Leikna verkar gilla jobbet som vallhäst! Full galopp mot stallet och jag slänger mig av precis innan stalldörren. In i stallet med en nu, jädrans sugen hingst efter. Vänder runt Leikna och vips står han framför sin box och med ett piskipisk i rumpan är han inne i boxen utan att han fattar hur det gick till???  Pust, rymmaren är infångad. Snyggt!


Tillbaka till Vilma som lydigt står kvar på samma plats jag lämnade dem. Tur att hon kan rida och inte är en nybörjare. Ridturen avlöpte fint och vi hade mycket trevligt!


I morgon kommer Aleks och hjälper mig stängsla - högt och kraftigt!


Här kommer två bilder från stohagen i kväll.

Iðunn vilar.


 

Arvid gosar med sin Sædis alias "Blondie"  .


Nähä nu är det dags att utfodra hästarna i hagen (de som lydigt stannar och inte hoppar).


Hingstkillarna har det toppen. De bara busar och busar. I morgon tänkte jag ta med kameran och ta fler bilder på dem.


Kram på er alla!

Av Åsa Jensen - 10 maj 2010 09:40


Så har då Zaldo och Isingur (Gurkan) kommit. Nu har Gramur inte mindre än 10 1-åringar att hålla koll på. Fem hästar "fattas". I morgon kommer Ljóflingur alias Flingan. Och till helgen har Hildir, Fleygur, Tindur och Leiknir ätit upp sitt gröna gräs och får flytta ned till hagen. Då kan Gramur få avlastning med småkillarna.


Här kommer Zaldo och hans matte. Zaldo är den mest väluppfostrade av dem alla!


  Åh vad skådar mitt öga, massa kompisar!


  Neeej nu blev det läskigt! Alla kommer störtande mot mig. Jag flyr!


  Stora starka Zaldo behövde lite stöd från matte för att våga träffa alla lurvbollar.


Efter en stund gick det bra att leka med de andra killarna. Man kan ju inte hjälpa att man är lite blyg.


Senare på eftermiddagen kom minstingen "Gurkan". Liten men tuff! Inga problem att leka här inte. Rätt ut i flocken och sedan var leken igång.

Gurkan är skäcken med massa vitt och två blåa ögon.


  Färg är fint ;-)


  Aha, är det en till nu? Jag pausar lite.


  Två sötnosar på samma bild.


Allt handlar inte bara om hästar. Vår lille Tagg har nu börjat ta sig runt. Att sitta still är inget kul längre. Krypa kan han inte men i går rymde han från sin lekmatta och tog sig längst in i hörnet bakom sofforna. Backandes!


  Här hittade Arvid honom, mellan soffan och bordet. Nu får man passa sig för ett tu tre kryper han. Grind måste upp på 2:a våning NU!


  Tage har även lärt sig att spela på munnen. 


I dag är jag tokförkyld och det dunkar i hela huvudet, värker i kroppen. Tages näsa är som en öppen kran. Suck, jag avskyr att vara sjuk. Jag är till och med så dålig att jag inte orkar rida. Hoppas på lite lättnad i eftermiddag så jag kan ta en tur på Leikna. Vi skall ju göra vår tävlingsdebut på torsdag så det kan väl behöva ridas!


I morgon kommer Suss och då skall jag rida om det så skall vara på ett gäng alvedon :-D  Alvedon eller Sparris, det kvittar väl. Båda är lika smala och bleka :-D


Nähä nu skall jag ta en dusch.
Av Åsa Jensen - 8 maj 2010 17:39

Nu är det inte mindre än sju ettåringar i hingstarnas sommarhage. Gramur som är 2 har många småttingar att hålla ordning på. Men snart får han hjälp och blir inte längre herre på täppan. Förhoppningsvis ser Hildir och Fleygur lika bra ut i sina sår i morgon så att de också får flytta ned till sommarhagen. Hildir, Fleygur, Tindur och Leiknir går kvar uppe vid vinterhagen, men har fått en gräshage som vi inte har behövt använda som vinterhage i år.


Här är lite bilder från när vi släppte in Mia och Josefins hästar, Grindur och Gylfi.


Vilket killgäng!


Tjoho här kommer vi!


  Hrm få se nu. Hur rör sig hästarna? Är det något att spara på   


  Full fart är det i alla fall! Krummi har gasat upp.


  Birgittas söta fux med en blixt i pannan. Men förlåt Birgitta, namnet har fallit ur hjärnan.... Men jag minns att Frodi är isabellen. Som ni skymtar bakom.


  Krummi och Gylfi latjar lite. De är båda två Gulsvarta. Det syns tydligt på Krummis ljusa tussar i öronen.


Två "svarta" och en fux.


I morgon kommer katten bland hermelinerna. En nordis som är 1 år. Spännande och se hur han tycker om alla dessa ultussar :-P  Kommer de överfalla honom?


I dag blev det bilder och lite text. Hepp nu skall jag duscha och sedan så småningom bege mig till Slangtorksvägen och käka smörgåstårta. Vi firar två födelsedags"barn" men den ene är "fast" i en bil med min sambo. Tysklandsresan drog ut på tiden en aaaning. Massa folk och trafikkaos. Det gör inget killar, jag kan äta för er också!


/Åsa     

Av Åsa Jensen - 7 maj 2010 09:56

Testar om detta kommer via Facebook då?

Det riktiga inlägget gjorde inte det.

Av Åsa Jensen - 7 maj 2010 09:27

Ja jisses vad det blåser. Det räckte att gå och släppa ut Spænir och Teuntje för att man skulle se ut som ett skatbo i håret och frysa arslet av sig. Så nu ser jag ut som ett skatbo på påle :-D


Nu är ju alla stona på bete och hingstflocken som varit här i vinter har också fått grönt gräs att knapra på. På söndag kommer de resterande hingstarna som skall gå här i sommar. En och annan eftersläntare blir det ändå. Flingan kommer någon dag senare och även killarna här uppe, de som är kastrerade. Men när jag bytte hage på dem i går så bockade och stegrades det hejdlöst så ont har de inte längre. Såren höll och ser fina ut så det skall säkert inte vara några problem. Värre är det med gräset som sakta, sakta växer. Det saknas regn och värme. Förhoppningsvis försvinner dessa isvindar och det blir varmare och gräset kommer igång. Men vi skall inte klaga. Här finns frisk luft och bete som inte är täckt av aska!


"Blondi" gnäggar upprört. Men vart tog min mamma vägen?


 

Nåja jag hittar väl på annat att göra. Kolla in mulen.... mmmm så skönt.


 

Vackraste Leira står och spanar.Är det ett troll som hittat in i hagen... nej det är bara Vinna!


  Lind med sin tjocka mage. Fölet skall komma i mitten på maj är det tänkt, typ snart. Men jag undrar det ja!


  Glädjefnatt över att vara i sommarhagarna med gräs! Kolla in tjockaste fuxen :-D  Den magen går inte av för hackor.


I dag har jag träningsvärk i kroppen. I går gick jag upp och ned i våra hagar för att gödsla. Det är nog inte gjort på många år och med hyfsat många hästar att föda så gäller det att få till lite mer gräs här hemma. De som rids är ju skönt att slippa köra iväg. Dessutom hade jag stängslat innan och det känns i dag kan man säga.


Oj jag höll ju på att glömma berätta en sak. Jag blev "iväglurad" till ovalbana för att träna. Inför vad? Jo tävling, typ. Ni kan ju fatta vilka dåliga tävlingsnerver jag har om jag får ont i magen bara av att det är två kompisar som skall titta på och ta bilder när man rider på banan. Båda är duktiga och den ena är rutinerad "dömma-folk-som-rider-på-banan". Jaja jag hängde med och är mycket glad över att jag gjorde det. När jag och Lilla L väl styrde ut på ovalbanan lyckades jag tänka bort de otäcka drakarna som tittade på mig. Jag hörde inte ens deras råa skratt.... jasså, var det för att det inte existerade några. Hrmf!   


I alla fall så gick min lilla prinsessa över förväntan. Fyrgångsprogrammet satt som en smäck och jag var sååå stolt och nöjd över oss. Självklart finns det massor att finslipa. Hon skall upp lite till och inte vara så framtung. Men jag är nöjd över att inte en enda gångart låg under 5,5 i bland låg vi till och med över ! Åh varför gav inte gud Lilla L 10 cm längre ben och i alla fall 5 cm längre hals *skratt*. Modet började vakna hos mig och jag gastade till drakarna att jag vill testa pass också! Tjofaderittan med lite råd från dommardraken så fick jag Lilla L i pass. Men orken räckte inte till för en hel långsida. Som bäst gick det kanske halva. Nästa gång skall jag testa det tidigare och inte efter jag ridit sjuttioelva varv i andra gångarter. Bilder? Tja jag kan ju bjuda på en i galopp.

Lilla L och jag.


Ha det gott och blås inte bort!


Kram kram

Av Åsa Jensen - 30 april 2010 11:37

Ja nu är det perfekt ridväder! Varken för varmt eller för kallt. Jag njuter i fulla drag av att ha två så fina ridhästar igång. Spænir bara i sin linda men ack så lättlärd och rolig att jobba med. Det är ändå något extra med en hingst. Det är så svart eller vitt, man får direkt reda på om övningen har gått igenom eller inte. Och lika snabbt får man reda på om det passar herrn eller inte   . Leikna går bara så suveränt nu att jag för en gång skull är sugen på att tävla. Typiskt nog vet jag hur det blir, när jag sitter där på tävlingsbanan är jag så nervös att jag kommer lyckas rida min töltmaskin i grisepass hela tiden! Men skit i det jag måste ju träna mina nerver. Bra poäng har jag redan fått av en dommare! Att det var i skogen kvittar ju liksom ;-)


Hringur går och njuter med sina damer och töser. Det är nämligen stor åldersskilnad på den äldsta och den yngsta. 21 och 3 är de. På lördag kommer ytterligare ett sto.

Freydis brunstar och det ser ut som om hon själv tycker att hon är redo. Hringur är mer tveksam...

Yngst och äldst vilar, men på olika sätt. Goa är de båda två!


 

Söta "Solen" vill också vara med på bild.


Och givetvis skall skitgrisen också vara med. Han har hittat samma underbara gegghål som förra året att rulla sig i!


I morgon smäller det! Då skall stona också flytta ned till sina underbara sommarhagar. Den enda som inte får åka med är Bruða, hon skall hem till gården och hanteras. Släpper man henne på sommarbete är det morsning och godbye hela sommaren. Hopplös att fånga när hon får lite frihetskänsla. Jag vet inte riktigt om hon är dräktig eller inte. Magen är stor men kanske är det bara hö. Får nog kolla upp henne. Om inte har jag ju ytterligare en häst att rida.


Nästa helg på söndag blir vårt stora hingstläpp. Tills dess hoppas vi att gräset har hunnit växa ännu mer. I helgen kommer tre unghingstar som inte längre kunde stanna kvar hemma på sin gård. Då passar jag på att släppa min Krummi med dem.


Fleygur ser inte fin ut efter sin kastraktion. Vi tvättar och tvättar och ser till att hålla "hålen" öppna men det vet i sjutton om det hjälper. Han behöver nog penicillin. Men han är pigg, äter och rör sig så hans allmäntillstånd är fint. Hildir ser däremot bättre ut nu. Hoppas han klarar sig från infektion.


I går tog Arvid och Anders var sin bössa och sköt prick, eller vad det nu heter. I alla fall sköt de på en tavla, inga burkar denna gången. Arvid är en duktig skytt, noggran och tålmodig som han är.


Min store goe prins. Han är helt underbar mot sin lillebror.

  Prins Arvid!


Nähä nu skall jag och babyn äta lite och sedan blir det hämta brorsan på skolan och handla mat.


Hej på er!
Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se