Senaste inläggen

Av Åsa Jensen - 26 juli 2010 12:44

Tänk att det nu är tre veckor sedan dagen D. Tiden går ju som bestämt fort när man har roligt. Och det hade vi den dagen och dagarna framöver.


Vardagen börjar infinna sig här nu, tyvärr. Anders är på jobbet, Arvid är hos sin pappa och det är tomt med bara jag och Taggen hemma. Vi längtar tillbaka till semester, värme och ledigt. När man har en massa hästar som vi har är det svårt att göra några längre semesterresor. Vi har varit en tripp till Öland och Dansbandsveckan. Vi stannade tre dagar och hade det toppen med Andreas V och Tünde i vår "lilla" husvagn. Anders erbjöd sig att sova i förtältet. Tur det så som han snarkar *ler*. Tagge gillade campinglivet och framförallt att det fanns så mycket goda stenar på Öland.


     

Familjen på väg till Öland.


   

Familjen PÅ Öland. Mums sten är gott!


Efter Öland och den härliga smekmånaden i en husvagn, med två barn och ett annat par var vi hemma några dagar. Packade om och åkte sedan med Snigeln till Skara och Skara Sommarland. Bodde på deras Camping en natt. Skara Sommarland var mysigt och roligt. En riktig hit om man gillar att bada! Och det gör vi.


          

Fmiljen tittar på Skara Sommarland vatten Show. Gruppen Acapulco var helt fantastiska. På andra bilden ser ni en av killarna som precis skall göra ett hopp från 25m höjd! Rakt ned i en liten balja som är 3m djup och 4 m i diameter. Ja jisses vilken Show på 30 minuter de bjöd på. Det är värt att åka dit bara för att titta på den.


Vi hittade bra platser med fin utsikt, i alla fall om man inte tittade nedåt. Då såg man detta: 

Mmmm vad mysigt - eller inte!


Trots regnet begav vi oss så småningom till badlandet. Man blir ju blöt i alla fall och det var runt 23 grader i luften så värmen gick inte att klaga på. Och inte köerna heller! Vi fattade inte hur mycket folk det kunde vara en fin dag.


       

Här är mina två godingar som skall åka Skruven. Där måste man vara så söt och ta på sig hjälm. Är de inte söta!

I bakgunden ser ni även Fritt Fall. Arvid den token åkte! Han är helt galen och så otroligt modig. Det lutar 70 grader och man kan komma upp i 100 km i timmen. Fy attan, jag blev rädd bara av att stå där uppe!


      

En av de roligaste grejjerna enligt mitt tycke ser ni ovan. Åka två i en dubbel"badring". Skitkul. Men roligast var båtarna man åkte i. Jisses så fort det gick och man blev inte halvt ihjälslagen som på Surfing Hill.


I går åkte jag till mina ston sent på kvällen då det inte regnade så mycket. De mår i alla fall gott av regnet. Ögonen är finare och insektstrycket minskar.

Lilla Lítfrid växer så det knakar och börjar fälla sin fölpäls. Hon ser ut att få samma färg som Litla-Min och då blir hon Silvergulsvart skäck. Nästan jobbigt att säga och skriva.


           

Lítfrid                           Iðunn              Sædis                Sædis  

Du vet väl att om du klickar på bilderna blir de större!


 

Näe, mamma jag kan inte komma nu för jag stirrar på en groda!


Hej hopp nu skall jag fortsätta att uppdatera hemsidan och lägga ut hästannonser. Här skall säljas en hel hög med hästar. Är du intresserad av någon häst vi har kontakta mig.


Ha en bra dag vänner!


Kram kramANNONS
Av Åsa Jensen - 6 juli 2010 13:46

Se förra inlägget.

ANNONS
Av Åsa Jensen - 6 juli 2010 13:00

Som givetvis fylldes med en aning kaos. Det hör ju vår familj till liksom .

Givetvis hade jag sett fram emot att gifta mig. Men aldrig hade jag trott att det skulle vara så fantastiskt! Helt underbart och jag ville aldrig att dagen skulle ta slut, kanske därför vi var bland de sista att lämna festen.


Strax innan 9 kom Linda min tärna och hämtade mig. Hon hade ordnat skjuts så slapp att köra. Hos "frissan" korkade hon upp lite bubbel och försåg mig med jordgubbar. Underbara du, vad du hade fixat. Hemfärden hade hon ordnat så att jag fick åka med Lindas pappa Anders i hans snygga turkosa bil från 50-talet, Raggarbil helt enkelt. Coolt. Men pappa Anders ville gärna poängtera att man skulle åka nedcabbat. Jo hejsan, gärna med nygjort hår som skall stå sig mååånga timmar i 30 gradig värme i skuggan. Men jag fattar hans poäng.


Hem och fixa sminkning, mat till barnen, påklädning av oss alla och sedan fotografering. Gode värld så varmt!!!! Sommarens hittils varmaste dag, endast 31 grader visade termometern. Barnen var så tappra i sina svarta byxor, vita skjortor och västar. Inte ett klagande från 10-åringen. Lille Taggen 10 månader flippade ur efter nästan 1 h i sina kläder. Inte konstigt. Vi stegade ut i skogen bland komockor, brännäslor och högt gräs för att ta bilder. Fina blev dem och värd besväret va det! Men det kunde slutat i katastrof. Jag skulle ta bort en ormbunke och skar mig på den så blodet sprutade. TÄNK om de hade kommit på klänningen. Mitt ute i skogen utan papper eller plåster. Som tur var hade jag haft strumpor i de gröna gummistövlarna jag hade haft på mig ut till skogen. Vi fick vira en struma hårt om fingret. Mycket fniss och knöl under fotograferingen för att inte få med ett finger inlindat i strumpa. Men det gick!


En aning sena rusar vi in i huset och klär på lillemannen som sitter i blöjan. Goa svärmor har tagit av honom för att han behövde kyla ned sig. På med plåster på såret och iväg till kyrkan. När klockan är 14.37 lämnar vi huset. Vigseln är 15.00 Familjen knas anländer lätt svettiga och stressade till kyrkan när alla andra typ är utanför. Givetvis har vi Fritslas dammigaste bil :-D

Ur med barnen, barnvagnen, Tages picknick och skötväska, brudbukett, tärnbukett och blommorna till karlarna ur bilen. Snabbt in i kyrkan (jag har släp på klänningen). Inne i sakrestian upptäcker jag att plåstret har blött igenom. Ajdå inte bra. Några minuter innan vi skall skrida fram hittar Linda ett troskydd som jag få använda istället för plåster. Härligt! Det döljdes smidigt under en dubbelfattning av händerna mot brudbuketten och ibland i Anders hand. Liiite meck blev det när Linda skulle ta buketten vid altaret (två gånger). Varje gång var vi tvugna att feppla med trosskyddet också. Men men  vad gör man inte!


Gifta blev vi och det var sagoligt i kyrkan. Jag var bara lycklig och kände ingen nervositet. Linda och Tomas sjöng så vackert att det inte går att beskriva. TACK kära vän! Fler utöver våra gäster hade slutit upp i kyrkan. Vi är mycket hedrade av detta. TACK TACK!


     


Bilder från kyrkan.


         

Utanför kyrkan.


  Våra brudnäbbar Arvid och Matilda. Bakom vår bestman Martin och tärnan Linda.

   


Kyssen!

     

Underbara Ribby och vackra Christine.


       

Vi anländer till festen.


     

Mingel utanför logen. Spana in den snygga äreporten.

Mårten och Carin har fixat av ett älgtorn!


  Tärnan, Charlotte (kusin och fotograf) och Toastmaster Andreas V.


     


   

Interiörbilder från Logen.


     

Lillprinsen och farfar samt en varm ledsen kille utanför kyrkan.


     

De tre underbara större barnen som var med. Arvid, Filip och Matilda.

Som fick se ett och annat under kvällen ;-)


Ett underbart kollage som vännen Milla har gjort av bilder hon tog.


     

Bruden som även är mamma. Gruppfoto. Brudbuketten.

Brudbuketten var gudomligt vacker. Tack snälla Susanne för att du uppfyllde min dröm med Mårbackablommor i. Du är verkligen proffsig!


       

Blandade festbilder.


Många vackra tal hölls under kvällens gång. Vi både skrattade så vi fick kramp och blev rörda till tårar. Vi är så oerhört glada över att ha så fina vänner och släktingar. Ni gjorde så att kvällen blir oförglömlig.


Min svärfar och våra närmsta vänner hade satt i hop en underbart rolig show som inehöll många saker från mig och Anders tid tillsammans och även innan. Det var allt från Byggare Bob, fästingar och även en knallrosa dildo. Dessutom kom vår Toastmaster in iklädd endast två pizzakartonger. Underbart Andreas, jag låg dubbelvikt över bordet! Käpphästen vimlade också förbi, dock inte med en naken ryttare som orginalet var. Men en tjusig kroppsstrumpa hade vår bestman krängt på sig.


        

Svärfar dansar med barbara. "Jag" äter fästingar. Pizzakartongdansen.     

Byggare Bob! Underbart Martin!


  

Bestman Martin. 


Många kyssar blev det.


En gruppbild. 

Brudvalsen.


       

Marléne med tårta. Affi och Joel dansmyser.


Tack båda ni två för att jag fått bilder. Bilderna här är tagna av någon av dessa: Marléne, Affi, Camilla eller Carin. TACK!


Ja som jag sagt innan så blev kvällen magiskt. Ända fram till kl 3 höll vi på. Duktiga Arvid va vaken hela natten precis som vi. Hemma vid halv fyra kom vi i säng och då va det redan ljust. Märklig känsla att lägga sig då, upptrissade som vi var då. Flyger faktiskt fortfarande på moln.


Många knasiga saker hände på kvällen som sig bör på ett bonnabröllop. Men de nämner vi inte här. Det stannar på festen :-D

Men om ni är nyfikna så fråga någon av våra stora barn som var med, de såg det mesta   


Kram på er och säkert kommer jag plåga er med fler bilder.       Av Åsa Jensen - 13 juni 2010 10:36

Hallå hallå alla bloggläsare!

Som ni säkert inte missat skall jag och Anders gifta oss nu den 3 juli. Anders hade sin svensexa förra lördagen och i går blev det min tur!


Redan kl 8,30 kom Regine för vi skulle ut och rida en sväng. Hon saknade ju Lilla L såååååå (hrm vilket ljug...). Trist väder men vad sjutton det är ju inte ofta vi rider ut i hop, typ aldrig. Så på med ridbrallorna och hämta in Disa, Leikna hade sovit inne dagen till ära. Höll sin mamma och lillebror sällskap i stallet. I stallet märker vi att Dísa har tappat en sko. Men det gör inget försäkrar Regine för vi behöver inte rida så långt. Jag tänkte det samma och att vi gör väl ett försök. Hästarna fixas men Regine ojar sig över att Leikna har för mycket spån kvar i manen. Äsch strunt i det, ingen ser oss i skogen..... hehehe


Jag vill bestämma ridväg , men det får jag inte. Där börjar man ju ana lite oråd eftersom människan inte kan några ridvägar över huvud taget här. Hon drar en vals om att Barbro sagt ngt om en fin väg åt vänster. Hrm... ok då jag hänger väl på. Vi möter Filip och Selma, men han kan hålla masken - duktigt! Längre bort ser vi en karavan med bilar... då fattar jag att jag är fångad! Känner igen Carins bil och Christins. Men sedan blir jag osäker i en sekund för ur bilarna kommer folk med gröna tröjor, typ som ett fotbollslag! Sekunden efter minns jag Regines mycket udda gröna T-shirt som hon tagit på utanför sin vanliga tröja. Udda för att hon inte är den som brukar ha starka färger och en vanligt t-shirt utanpå andra tröjor. Vi rider fram till tjejerna och jag är precis i början av en underbart rolig dag!

 

Och här rider vi då iväg på vår "ridtur".


TACK alla ni underbart goa tjejer för min dag! Ni har sett till så att jag aldrig kommer glömma er eller dagen ;-)  vissa delar har jag redan förträngt att jag gjort. Men jag anar att jag kommer bli påmind både genom syn och hörsel, huamej! I dag har jag en lätt (eller inte...) baksmälla, träningsvärk i magen av allt skrattande och ett fånigt leende på läpparna när jag tänker på gårdagen. Ni lyckades få mig att känna mig som en prinsessa. Inte minst för alla proffsfotografer som smällde av bilde precis hela tiden. Stor kram på er alla!

 

Så här kände jag mig igår!


Pst.... hoppas Fritslas brandmän inte blir för nödiga i dag   I veckan har det ju också hänt lite roliga saker. Leira har fölat. Det blev en lillebror till Leikna, Spænir, Hildir, Fífíll, Dreki och Iðunn. "Lillebror" fick sin mammas färg, vitblack . I alla fall ser det ut så nu. "Lillebror" är lika vild och busig som Spænir va när han föddes. Rusar runt i hagen och sätter mamma i jobb hela tiden. Leira har fullt sjå att springa efter och vakta honom. Hon tycker han är för liten för att springa några hundra meter från henne. Konstigt...

        "Lillebror" är efter hingsten Andvari från Stenlia.

  Näe nu sticker vi, hejdå!


Nu väntar vi bara på att Bruða skall föla, sedan har familjen Jensen/Håkansons alla föl kommit till världen. Ytterligare ett sto är kvar att föla, Hella. Men hennes matte är ju Jennifer.


Nähä nu skall jag se om det går att få in "ögonen". Gillar inte att ha glasögon.


Kram kram


Kajsa! Här kommer en bild bara för dig!


 


Av Åsa Jensen - 4 juni 2010 09:54

Hej på er!


Nu har både Litla-Mín och Kvika fölat. Båda fick de var sitt stoföl! Jennie och jag är lika nöjda båda två. Tre ston har fölat och tre är kvar. Så vi är i halvtid! Här kommer fölbilder.

Kvikas underbart söta stoföl. Brunblack.


Det är lite vingligt så här i början.   Pust man blir trött av att stå, gå och äta.


Litla-Mín fick ett silversvart skäcksto som för närvarande inte har fått något namn. Bilderna nedan är tagna av Jennifer Erlandsson. Tack för att jag får låna.


Vinna, Litla-Mín och fölis.      

  Och så några närbilder på underverket!

  En aning gulare och mörkare kvällsbilder. Jag skyller på det      (jag har tagit bilderna)I går flyttade jag agregatet till en annan del av killarnas hage. Nyfikna som de är kom de rusande så fort de hörde min bil och såg mig. Hildir i täten som vanligt.

Hildir och Leiknir försöker krypa in i kameran. De var först framme!


  tjoho Grindur tar sig några skutt!


Fleygur blev så uppspelt att han blev tvugen att leka lite. Birgittas hingst ställer gärna upp!

     

När han tröttnade kom "Prinsesshästen" (Loftfari) och tog över.

         Busar vi? Vadåååå Neeej det har du fattat helt fel.


-Nu räcker det! Hildir klev emellan och särade på småkillarna.


 

Ett gäng hästar som är på väg vart?


  Jo till vattenhålet.


Hemma på gården är det full fart. Massvis av vackra blommor planteras i krukor, hinkar, korgar mm. TACK underbara Hildir-Helen som gav mig dessa fina blommor att ha till bröllopet. Det kommer bli urtjusigt.

Smulan sitter och funderar. Hon är ganska nyrakad och verkar trivas med det.


Här är en av prinsarna. En bild från morgonen. Ytterligare en hästresa skulle göras. Vi typ bor i bilen halva dagen. Är det inte alla olika hagar fram och tillbaka så är det Broline i Svenljunga med Ribby och sista gången fick Eydis hänga med. Hon var 21 dagar dräktig med Hringur. Hurra!


  Tage prinsen älskar att "köra" bil. Han har dessutom hittat vart man sätter på Vindruvstorkarna (Arvid säger att de heter så...)


Nähä nu skall jag ut en sväng innan Jennie kommer och skall titta på sitt lilla underverk.


Kram på er nu är det inte ens en månad kvar..... (hjäääälp)   

Av Åsa Jensen - 30 maj 2010 21:11

Ja såklart pratar jag om mina prinsar. I dag har jag röjt och grejjat hela dagen i friggeboden. Båda killarna har varit så nöjda och glada. Arvid har lekt med Tage och Tage har lek snällt själv i en uppblåst gummibåt. Kanonbra lekhage!


Men roligast tyckte Tage det var när brorsan körde runt med honom i "lära-gå-vagnen".

Killarna poserar!


Tage har hittat en egen napp. Det är en prins :-D

 

Grodprinsen suger han på precis som en napp. Han vänder den så han får rätt håll varje gång. Tur att grodprinsen kan se lite i alla fall :-P


 

Hej!


Alla hästar mår fint. Inga nya föl och inga ston i brunst hos Hringur. Skönt det innebär att det är några stycken som är klara! De som är kvar borde komma i brunst nu i veckan.


I dag blev ett snabbt och kort inlägg. Tänkte bara höra av mig, liksom   


Hej hej! 

Av Åsa Jensen - 29 maj 2010 13:14

... eller där tog jag nog i. För på nätterna drömmer jag mest om bröllop. I natt skulle vi gifta oss. Jag hade glömt mina nya dyra underkläder (till Anders lycka), håret var inte uppsatt - såg ut som ett troll, Anders hade glömt sin kavaj och kom i uppknäppt skjorta. Ja jisses ni fattar ju hur det snurrar uppe i huvudet. En vän och även vår veterinär gav mig tipset i torsdags (då vi tog ett baktprov på ett sto) att ta en Wiskey innan. Jag missuppfattade lite så han fick förtydliga EN wiskey. Ja suck, om jag inte kan gå rakt och håret är på ända så förstår ni vad som har hänt. Mer än en har passerat min strupe. Iof räcker det med en för att det skall bli knasigt. Jag är mycket otränad. Så Johan, vi syns den 3:e och jag hoppas att ditt tips inte behövs   


Denna vecka har varit så hektiskt med alla hästar. Lilla Mellis fick fång trots att hon varit här nästan en månad och allt gått bra fram tills i onsdags. Lastade henne och körde hem. Hon fick boxarrest och vår fantastiske hovslagare Peter kom hit vid 8-tiden och verkade av tårna. Förra året klarade hon sig men i år gick det inte. Men så är det väl med fånghästar, man kan aldrig koppla av. Hon är betäckt och bör vara färdig så det är ju bra.


Lind och hennes söta föl flyttade i torsdags till skåne och havet! Tomt här hemma men skönt för dem, de slipper ju alla knott! Men än så länge verkar det vara ganska lugnt här hemma på knottfronten. Det enda positiva med att värmen inte är här. Knotten och insekterna.


I går körde vi Ribby (kompisens Nordis) till hingst. Åhhh vad tjusig han var. Vilka underbara hästar de är. som riktiga skogstroll. Man blir faktiskt lite sugen. Jag saknar körningen. Så eftersom det står en shettisvagn och sele här hemma och väntar blir det nog en liten shettis igen. Tage måste ju ha en ;-)  Speciellt nu innan brorsan blir för stor för att rida den.


I torsdags rullade vi mot Björketorp och träning för bästa Linnéa Vas. Sparrisen skötte sig trots allt stök runtomkring. T ex Kjarkur som betäckte ett stenkast från paddocken. Jennifer tog ett gäng bilder på oss och de publiceras väl här... om de är bra :-D


Men nu det som ni alla väntar på..... BILDER

I dag fick hingstflocken en ny hage och de blev så himmelens glada, som vanligt.

Här går det och har ingen aning om vad som väntar.


  Christin är omringad. Prinsesshästen närmast såklart!


 

Gänget som fattade precis vad som skulle göras.


  Tjoho titta på oss!


  Hildir kommer över kullarna.


  Även Fleygur tar sig en tur förbi mig och kameran.


  Hildir, Tindur och Flingan sprallar loss.


  Småkillarna vill inte vara sämre.


  Spanar.


  Full rulle igen!


  I dalen och rusar lite.


  Runt runt runt.


  Upp på kullarna igen. Lite mäktig bild trots att den egentligen blev misslyckad.


Och titta här vad som vaknade nu.


Tittut. Jag är vaken!


Dags att avsluta och ägna mig åt familjen. En tur till Hringur och hans ston står också på dagordningen. Givetvis skall mina tjejer också få besök.


Ha det gott!
Av Åsa Jensen - 23 maj 2010 10:30

I går gick vi ned med de sista fyra killarna till flocken. Hildir, Fleygur, Leiknir och Tindur. Vi var fem stycken och man kan säga att det va himla tur det! Fyra stökiga och glada hästpojkar gjorde promenaden jobbig för oss. De ville bara busa och bröta hela tiden. De hade nog på känn att de var på väg till grönare gräs, stora ytor och framförallt fler kompisar. Tyvärr kunde jag inte ta med min stora kamera när vi skulle leda dem. Den lilla hade inget batteri som funkade. Så tråkigt nog missade jag att ta bilder på när de sprang som galningar, Hildir till och med bockade loss i hagen. Men inget bråk bara glädje! De fyra som kom regerade direkt. De tog snabbt över och visade hur man verkligen leker! Underbart att se deras glädje. Mäktigt att se 15 hästar i massa olika färger komma i full galopp tätt, tätt, tätt tillsammans.


Jag åkte tillbaka lite senare på kvällen och tog några bilder.

  En hög med hästar.


  Snacka lite med ledaren Hildir.


  Fleygur och någon av svartskäckarna. Tyvärr ser jag inte på bilden vem det är men det liknar Grindur på benen, så det är nog han.


I går red jag både Leikna och Spænir. Leikna fick gå en långtur runt Seglora och på vägen hem badade vi i Skärsjön. Hon klampade rätt ut över klippan och ned i vattnet. Där stannade hon och bara njöt. Motvilligt gick hon sedan upp ur vattnet.


Som vanligt när det gäller mig och Anders händer det konstiga saker.

I går när kompisarna Martin och Linda åkt hem skulle jag ge Teuntje kvällsmat i boxen. Anders körde in barnvagnen i friggeboden och Kira kvällskissade. När vi skulle gå in hörde jag en hund som ylade och det lät nästan som ett drev. Anders hörde också en hund långt borta. Vi skrattade och sa att grannarna Carin och Mårten satt sin Selma i hundgården och hon gillar det inte. Eftersom det lyste i grannhuset ringde Anders dit för att skoja. "Skällde" på dem för att deras hund ylade mitt i natten. Men nejdå, Selma var inne så hon va det inte. Nehe. Mårten sa, men jag hör också hunden nu genom telefonen. Han gick ut på gårdsplanen och hörde också hunden. Anders och Mårten bestämde sig för att leta upp varifrån hunden kom. För nu var de överrens om att det va en hund som drev i skogen. Inte bra nu i bäbistider. Med eftersökslampa och riktiga skor gav de sig iväg. När de gick åt ena hållet kom skallet från andra hållet. De bytte håll och då kom skallet från andra. Hrm mystiskt. De gav upp och kom tillbaka hit. När vi stod utanför vårt och pratade om hur konstigt det va att de inte kunde lokalisera hunden hörde vi det igen. Då säger Mårten: -Det låter som om det kommer från Friggeboden. Anders går dit och öppnar. Vad tror ni händer???     

Ut som skjuten ur en kanon kommer KIRA! Hon smet in tillsammans med barnvagnen och blev instängd. Dumma hund som bara gnydde och småylade. Hade hon skällt så hade vi givetvis hört henne bättre. Ja jisses så långa i ansiktet vi blev och Kira var överlycklig. Klockan var 23.30 och grannmötet mitt i natten var över!


I dag kommer ytterligare ett sto till Hringur. Det är Sol som har varit här förut. Men då hos Sproti. Välkommen!


I eftermiddag skall jag till Göteborg och gå på Mia Skäringers " Dynkåt och hur helig som helst" med Jennifer . Mat och hela kittet. Skall bli skitkul!


Hej på er!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se