Senaste inläggen

Av Åsa Jensen - 7 juni 2011 12:40

I går var vi ute på premiärturen av Ekleden. En fantastisk fin cykel-, rid- och vandringsled här i trakten. Den går genom Fritsla, Seglora Rydal och Kinnahult. En riktig naturupplevelse som verkligen är fantastisk. Dramatisk natur, mjukt böljande landskap, enormt pampiga Ekar och små vackra sjöar. Naturen och upplevelsen var bättre än jag hade räknat med. Och då kan man lägga till att jag är hemmablind.


Vädret var ju på vår sida eller hur man skall se det. + 29,5 grader visade termometern redan efter någon timmes ridtur. Varmt men tack vare vind så blev det inte stekhett utom på ett ställe där vi passerade ett litet hygge. Åtta ryttare och hästar var vi som töltade på genom skog och mark samt vägar. Alla hästarna skötte sig galant och klarade värmen bättre än väntat. Givetvis hade jag med kameran och tog bilder.


     

Dagen startar!                Här är min utsikt för dagen.... ett härligt mansvall.


      Blåsippebacken och vi har precis lämnat utgångspunkten Finabo. Tack vare två förbipasserande kunde vi alla komma med på bild.

Längst fram rider Leira och Malin samt Åsa och Spænir. Mor och son först.

Efter det kommer Catrin och Dísa samt Barbor och Einfari. Mor och son även där.

som nummer tre är Lina och Mána samt Kristina och Mýsla.

Sist Irina och Vidar samt Ulrika och Blær.


Två otroligt vackra rumpor! Hästarnas altså....


     

Utsikten från matstället.  MAT och vila!                  En utav de vackra vägarna.


   

Dags att sadla igen.           På väg mot Seglora.         Snart inne i Seglora!


   

Solängen.            Spænir lägger av världens gnägg.   Småkillarna kommer rusande


     

Catrin och Dísa                Gamla bron i Seglora.      Gänget.


  Över kullarna skymtar vi vårt ställe. HEMMA!

Som sagt en underbar dag och tur. Välkomna åter tjejer! För visst skall vi göra om det?!


I dag är det avslutning på ridskolan. Ridning, grillning och mys. Och nästa vecka drar första ridlägret igång.


Ha en bra dag och njut av sommaren!


ANNONS
Av Åsa Jensen - 31 maj 2011 10:11

Underbart, värmen är tillbaka. När Arvid gick i morse vid 7.40 så var det redan 22 grader. Vi konstaterade att det nog går att inviga Kungabergsbadet i dag. Badkläderna är nedpackade i skolväskan. Jag tar med mig Taggen vid 14-tiden. Då är det nog lagom varmt, eller inte. Jag behöver ju inte bada ;-)


NEJ, nu tog jag den sista biten från Arvids chokladkaka. Inte bra! Men man kan inte lämna den framme på bordet då är mamman här i huset framme och glufsar i sig. Karaktären är =0 när det gäller choklad. Bara att inse fakta!


Här händer det saker hela tiden. Bygget går med rasande fart framåt och det är underbart att se hur fint det kommer bli. Turer är det också. Ridskolan rullar på och har avslutning nästa vecka. Efter det så tar ridlägret vid och sedan är det ju midsommar. Ja tänkt så fort det kan gå när man har roligt och mycket att göra.


I söndags hade vi ett gäng glada goa brandmän här. Några av dem hade aldrig suttit på hästryggen. Men det gick hur bra som helst. De var superfräcka i sina fina hjälmar. Mycket snyggare än mina svarta lånehjälmar!

  Killarna på led!


Bilder från hästhagarna har jag då äntligen fått över från min kamera. Här kommer de!


     


  Mycket sociala killar som kommer så fort man stannar bilen. I alla fall om de ser mig!


  Hej mamma, jag är lite närgången så bilden blir därefter! Fagur som älskar kameran.


Och här kommer bilder från tjejhagen.

     


Iðunn i egen hög person på väg mot den nya saltstenen. Kanske är det inte en saltsten utan en stoooor sockerbit?!


I oktober/november var vi ju på en kanonrolig Westernfest. Vi bestämde ju oss för att har vi hästar skall vi rida fram till festen. Iskallt som det var denna dag med -5 grader så red vi inte hela vägen som hade blivit ca 8 km. Men någon kilometer red vi och det var festligt. Vissa bilder är mörka då det var bäcksvart ute men ni ser väl lite ändå hoppas jag.


 

Så här såg vi ut innan vi gav oss av.


Två cowbojs på väg i natten.


     

 Här är vi och våra små korvar :-D


Nähä nu somnade Taggen och jag ger mig ut i paddocken och tränar häst.


Ha en underbar tisdag go vänner.
ANNONS
Av Åsa Jensen - 16 maj 2011 09:07

I går var jag och hästarna ute på en härlig tur med familjen Sjöstedt samt Lina och Ulrika. Både hästar och ryttare njöt av den fina turen. Härligt att få tölta i naturen som nu är så vacker att den nästan tar andan ur en. Kryddan är dessutom att få släppa iväg hästarna i full galopp uppför i backarna. Jag och de tre ridtjejerna i gänget tog dessutom en liten sväng i "hoppskogen" och skuttade över hindren. Lyckliga hästar och lyckliga tjejer! Tack för i går och på återseende.

  Mysla och Sofia är det som ligger först, näst efter mig och Leira så klart ;-)


Här hemma har vi nog ett av Sveriges luftigaste sovrum. Takkupan är bortmonterad och endast en tunn presenning skiljer oss och fria luften. Kallt är det och jag väljer att sova på en madrass i Arvids rum. Där inne sover också Tage i sin spjälsäng. Anders tog soffan. I dag är byggjobbarna här igen och kanske blir sovrummet tätt i dag, eller så inte. Men jag lovar er att det går frammåt här. Det kommer bli så himla bra när det är färdigt. Åh vad vi längtar och väntar.


Nähä nu är det dags för mig att smita ut i stallet och mocka till Leikna. Släppa ut hönsen och ge de ursökta kycklingarna mat och vatten.


Är du ridsugen så välkommen att boka.
Av Åsa Jensen - 9 maj 2011 12:15

Åja inte på bloggandet tänker ni då. Och där är jag benägen att hålla med er. Men inne i mitt huvud har jag bloggat, oj oj vad jag har bloggat. Om både det ena och det andra. Tyvärr har jag inte kommit mycket längre. Tiden räcker inte till. Tage tar väldigt mycket tid just nu. Hästarna likaså. Sedan vill man ju umgås med resten av familjen också och då får bilen och bloggandet stryka på foten.


Några turer har vi avverkat och måndagens två ridgrupper har några gånger kvar innan det är sommarlov. Jag har nu gått Ridledarutbildningen och är mycket mycket nöjd. Den var helt suverän tyckte jag. Det gav mersmak och funderingar på nästa steg finns redan. Vi var ett härligt gäng med blandad erfarenhet från olika delar av Sverige. De flesta av oss hade hållt på länge och mycket med hästar. Många hade mycket erfarenhet som vi kunde dela med varandra. Mycket givande och roligt!


Här är lite bilder från en av turerna som var med vana ryttare. Vi hade en underbar tur med fint väder, goa hästar och trevliga ryttare. Hästarna älskar att få gå med vana ryttare och sträcka ut i galopp! Eller hur tjejer ;-)


     

   

Fika vid vackra Skärsjön.

Ännu vackrare är det nu när grönskan har infunnit sig.


Några bilder tog vi även på turen som var med ett gäng ovana ryttare. Härliga goa kvinnor från Mark! Tyvärr blev det mest rumpor och halva ryttare :-D Inte så bussigt att lägga här. Men tack Birgitta för att du tog hit dessa goa tjejer. Nästa gång rider vi längre och fikar!


Vi har ju också hunnit med att släppa hästarna på bete, i alla fall de som är unga, gamla eller dräkiga. Eftersom vi inte har långt till betet och många vill åka tillsammans för tryggheten skull tog vi även i år kreaturstransporten. Den är poppulär vill jag lova. Självlastande hästar är det! Fotograf denna dag var Linn.

     

Lastning vid stallet.

     

Till betet.


     


     


     

Barbro, Malin, Irina          Fotograf Linn                   Minihjälpreda Tage


   

Grabbarna på betet.


I morgon blir det ännu mer full fart här på gården. Då kommer snickarna! TAMTADAM!  Som vi har längtat och väntat. Men nu är dagen D här. Baracken är iordning och jag har lagt på en blommig vaxduk i dag. Vad tror ni om det? De blir  väl jätteglada för den piffiga duken i den halvsunkiga baracken :-D

Nähä nu skall jag sätta mig och plandera inför ridlägret som är 13-15juni här på gården. Detta lägret är för barn och i sommar kommer ävn ett för vuxna.

Ha det gott och jag lovar att bätttra mig!

Av Åsa Jensen - 3 mars 2011 09:09

Fortfarande tjäle, is och lite snö. Hästarna är rena och fina och likaså hagarna. Men nu är till och jag med trött på isen och den frusna backen. Jag vill komma igång och rida ALLA våra fina vägar. Många av dem är framkomliga men inte på samma sätt som vanligt.


Leikna alias Lilla L som har varit blockhalt i två veckor hade ingen hovböld. Vid röntgen visade det sig att hon hade brutit hovbenet! Så himla trist. Min älskade underbara ridhäst står nu "fängslad" i stallet. Hon skall ha boxvila i ca 6 månader! Först två månader i box i stallet och sedan en liten sjukhage på 5x5 m ute på plan mark. Prognosen att hon blir bra är god men med ca 1 års konvalecens. Uschamej så tråkigt. Men jag kan vänta 2 år minst, bara hon blir bra. Hon MÅSTE bli bra! Det är baksidan av stenhårt frusna hagar med isklumpar. Givetvis kan det vara en sten också men risken är störst när hagarna är så hårda.


Spænir har varit iväg och blivit provriden av en duktig islänning. I 40 minuter fick Sparrisen bekänna färg. Skulle han få fortsätta vara hingst eller blir han min ridvalack? Varför är ingenting enkelt och självklart? Han visade sina fem gångarter och bjöd på en fin, säker pass på den isiga vägen. Men att flänga på i full fart fram och tillbaka på vägen i alla gångarter var väl inte riktigt vad han va van vid så det var lite motvilligt! Men med mer fartträning så går det nog vägen . Bedömningen var att han inte var spektakulär men skulle säkert gå igenom och bli godkänd. Ok! Nu är altså valet mitt. Skall jag satsa eller skall jag skära? Suck och dubbelsuck så svårt. Är det värt det? Vill och orkar jag med att alltid ha hingst hemma?


Ha äntligen fått lite fler bilder från hagen med ston, föl, unghästar och några pensionärer. Så här kul kan man ha där!


Krummi hittar på en lek med en grimma.

Sædis blir nyfiken och vill också vara med.

      

    


Fleygur och Fylkir.

   


Askja.

    Och så klart en idolbild på mina favoriter!


 


Nähä nu kommer snart min pappa och skall umgås med Tage, och Arvid (här han slutar skolan). Då passar jag på att rida lite hästar.  De måste ju tränas så de blir fina tills gästerna kommer.


Ha en bra dag!
Av Åsa Jensen - 13 februari 2011 10:14

Är det inte hälften av de tvåbenta här uppe i Finabo som är sjuka så är det de fyrbenta.


Nu har vi inte mindre än två hästar som står i stallet på tre ben. Båda de två stora boxarna är upptagna av två brudar. Sparrisen ser lika förvånad ut varje kväll han går in. Hrmf han får ta en av de lilla boxarna och inte kan han nosa på sin älsklingstjej heller för syrran har tagit hans box. Han är inte nöjd men nöden har ingen lag. Inte nog med det så fick en av valackerna början till kolik här nu på morgonen. Ägaren är ute och promenerar så fötterna glöder. Man blir ju lite skrajsen då min goda vän Paula fick en kolikhäst i veckan som tyvärr inte klarade sig. Fy tusan så tråkigt och sorgligt. Vi ger våra hästar mat fyra gånger om dagen och de har alltid vatten. Men nu på nätterna är det ju kallt och då fryser det. Så återigen står en Termobar på listan.


I går hämtade jag hem Blær från hingsthagen. Han fick stå och nosa in sig med Sparrisen ett tag inne först. Sedan släpptes han ut! Hej och hå som det brottades och busades. Men det gick så fint så fint trots att han är ranghög. För Spænir gav han sig hyfsat fort. Jag är så imponerad över min hings att han kan gå med 6 andra valacker i hagen. Till råga på allt ser han stona. Vi får se hur långt fram på våren som detta funkar.


       För några dagar sedan fick vi lite påfyllnad på snön. Vilket oväder. Men Ester skyr inget väder inte! Här nedan ser vi henne träna Tindur i snöstorm. Anders lyckades köra fast med fyrhjulingen (nu skvallarar jag) och han försökte ha Ester till hjälp att få upp den. Men icke sa nicke, vi fick istället hämta traktorn.

   


Admirall fortsätter sin utbildning och det går riktigt bra. Men man skall skynda långsamt med unga talangfulla hästar tycker jag.

 

Admirall


Vi hade besök av Länsstyrelsen i tisdags och vi fick inga anmärkninga så när som på en lampa! Jag hade köpt ny glödlampa och skruvat i. Så klart var glödisen för stor så jag fick inte på skyddet. Tänkte att jag skall köpa ny och sedan sätta på skyddet..... några månader senare var det som bortblåst. Men men hon var mänsklig och sa att det är ok bara jag fixar det.


Lillemannen tycker inte det är roligt att sitta i sin stol och äta frukost. Nej nej han skall sitta bredvid brorsan.

'

        


Men sitta still går i någon sekund sedan skall det grejas och fixas.


Nu skall jag ut och greja i det fina vädret.


Kram på er

Av Åsa Jensen - 5 februari 2011 11:19

I måndags åkter jag och Anders upp och hämtade hem fina Admirall. Resan hade vi sett fram emot. Vi hade den stora äran att få låna en splitter ny XC70 av Anders underbara faster och farbror. Vi skulle njuta av nybil-lukten och känna oss vräkiga *ler*. Tage var överlämnad till morfar, Arvid åkt till skolan och nu skulle vi gemensamt koppa på släpet. Försiktigt försiktig så det inte blev en endaste liten skråma. Åh tänk det gick så fint så. Men vad som däremot inte gick bra var att få ljus till transporten. Nehepp hur vi än försökte så va den stendöd. Jag blev mer och mer stressad för snart hade 40 minuter gått och inget ljus. Efter ett telefonsamtal med Volvo fick vi ge upp... de hade glömt någon box eller vad det nu va! Hur sjutton kan man sätta på drag på en helt ny bil för mycket pengar och sedan glöma att det skall vara ljus också????? Mamma mia. Jag var arg så jag kokade, trots att det inte var vår bil! Räddaren i nöden blev svärfar Bengt som kom med en rostig Nissan King Cab, eller vad de nu heter. Bilen hade även den goda smaken att STINKA rök. Men strund samma vi hade en 4-hjulsdriven bil att ta oss med från punkt A till B och tillbaka.


Admirall är världens snällaste. På transporten som ingenting. Stå och vänta medans vi åt lunch på Gyllene Uttern. På Gyllene Uttern var vi mycket glada över att ha vanliga kläder på oss och inte häst/arbetskläder. Såå tjusigt :-D

Hem kom snyggingen och ihopsläppet dagen efter gick som en dans. Hans nya bästis är Sparrisen som också verkar uppskatta ynglingen. Bilderna blev inte de bästa.... jag skyller på ljuset

     

   


Ja har hunnit rida Admirall två gånger i paddocken. Det är nog där vi får hålla till ett tag. Han behöver utblidas och lära sig gå på ALLA benen. Att böja sig åt rätt håll är dessutom mycket onödigt enligt honom. Men gudars vilken tölt han har!


Blær kom i onsdags. Gulliga Helen vad bussig att köra hit honom. Hon tog sin Hildir med sig tillbaka. Åh Hildir kom snart tillbaka jag saknar dig redan!

Blær fick tillfälligt bo vid killarnas ligghall. Här är liiite för många hästar just nu. Men efter Suss på tisdag skall vi möblera om lite och då hamnar Blær här. Längtar efter att få rida även honom. Men han är utbildad och har sina fina gångarter. Så han kan börja jobba direkt. Bilder på Blær kommer snart.


Eftersom hästarna är en utomhusaktivitet så behöver jag en aktivitet inomhus, och nej det är inte städning! Städning är överskattat tycker jag.

Jag älskar att sy och nu har jag dille på Tilda Änglar. Fyra Tildafigurer är beställda och färdiga och då passade jag på att göra några till. Här ser ni dem:

Om någon är intresserad så finns de till försäljning och i denna varianten kostar de 350 kr. Mycket välsydda och välstoppade, om jag får säga det själv.

  Alla levereras med vingar, om man inte säger att de skall vara utan.


      

        


Förra lördagen var Arvid ute och letade istappar. Man kan säga att han hittade en skatt här i Finabo. Han ÄLSKAR istappar!

 

Så här nöjd är man bland dessa fina istappar.


Anders jagar, Taggen sover och Arvid är på Leos Lekland med kompisar. Själv passade jag då på att blogga en smula. Jag hoppas på att det inte är mer än storm vid 14-tiden då jag får komma ut och rida. Här skall tränas hästar. Tre igår och lika många i dag tänkte jag. I dag är en bra dag för Leira och Leikna tränades inte igår så de har jag framför mig i dag *hjular av lycka*!


Jag hjular därmot inte av lycka över all sörja som är ute nu. Jag vill ha VINTER. Vitt vitt och kallt! Våren kommer ändå inte innan i april maj. Men på tisdag får det gärna vara uppehåll och lite varmare, för Suss skull. Jobbigt att stå ute och instruera i många timmar när det är skitväder.


Äsch nu blir det bara svamligt och jag har svårt att hejda mig. Så är det ju med mig, när jag väl kommit igång har jag svårt att sluta. Det bara rinner ur mig. Samma med att sy änglar eller plocka jordgubbar. Jag blir lätt lite manisk då   . När jag var i 12-års åldern hade jag dille på att sticka gubbar. Vi var i Geilo med familjen. Jag ville inte åka skidor utan bara vara inne och sticka gubbar och gummor. Jag minns att jag satt i liften och tänkte på vilka färger jag skulle ha på nästa. Vad den skulle heta och vilken frisyr. Är det något fel på mig? Har jag någon bokstavskombination S Y kankse???


Hej hopp nu slutar jag.


Av Åsa Jensen - 28 januari 2011 17:31

Eftersom jag själv är helt såld på den vackra rasen Islandshäst så gillar jag ju också att sprida det till andra. Det har gått mycket bra och för tillfället är det fler "storhästryttare" i stallet som konverterat, och är på gång att byta. Jag har ju haft strölektioner och ridturer här under en längre tid. Funderingar och planer har länge funnits att driva det fullt ut som en verksamhet med ridlektioner,ha egen hästkurser, färgkurser, ridturer där du lär dig rida (inte bara åka häst), långritter längsmed Ekleden som passera oss precis utanför. Nu när så många fina ridbara hästar är igång smyger jag igång med min verksamhet. Erfarenheten och kunnandet finns, hästarna är redo och ridvägarna är fantastiska. Än så länge blir det på helger och vissa kvällar. Jag är ju föräldaledig på vardagarna med Taggen och han kräver sin mamma precis som det skall vara.


Två nya härliga hästar är inköpta. Den ena killen är fantastisk fin att rida för såväl nybörjare som vana ryttare, en riktig klippa är han fina Blær. Admirall är en mjuk och behaglig kille med ett lynne av guld. Än så länge är han ung och inte så mycket utbildad och skall fortsätta sin utbildning här och mjukstarta igång i verksamheten. Blær glömde jag att ta bild på men Admirall har jag fått låna bilder på av hans förra ägare Susanne. TACK!

       

Visst är han vacker Admirall. Men han hade köpts vilken färg han än hade haft! Kvaliteten går i första hand - alltid!


Och nu fick jag en bild på Blær av snälla Petra Ahlm via Facebook. TACK!


Huvudbild på Blær.


Malin och Linn har blivit så sålda på dessa underbara hästar att de gick och köpte sig två hästar till. Två fina hästar som de kommer få mycket glädje av.

Vem vet kanske får du möta någon av dem om du kommer hit och rider.

    

Prudur                 Svart-Stjarna


När vi släppte in Prudur glömde Spænir visst av att kolla om det var sto eller valack. Killarna lekte och busade runt hela dagen tills de var genomsvettiga och dödströtta.

     

Manlig kärlek är vackert! *skrattar*


I går tog jag med kameran ut i hagarna här hemma på gården. En del är lite mörka då jag tycker det är svårt att ta bilder i snö.


       

Leira                   Þokkadís             Litla-Mín


      

Einfari                   Mána


  Sluta nu att fota och dela ut käket istället!


Nähä govänner nu är det dags att bege sig ut till stallet och fortsätta mocka!


Ha det gott!


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se