Senaste inläggen

Av Åsa Jensen - 11 juli 2008 10:03


Eftersom vi släppte in Bruða till Sproti så funderade jag på hur jag skulle göra med Leira. Beslutet landade i att hon skall till Hästlíf och Vestri frá Dalbæe. En stor svart fyrgångshingst med bläs och glosöga. Jag ville ha en hingst med Orriblod i och hade då några stycken att välja på. Högst på listan stod Grönagångens Keilir, men det är för långt att åka för Leira som inte är bra i sitt ben. Förhoppningsvis kan det bli en annan gång. Vestri är fin och matchar Leira bra. Han står inte så långt härifrån och bara några mil från Slöinge där hon senare skall opereras. 


Planen är att åka med henne nu i början på veckan. Vinna skall ju också hämtas hem. Men det är i Gränna. Många hästreser blir det :-P


Jo jag måste ju berätta att jag och Arvid var på Liseberg i onsdags. Vi hade himla mysigt och roligt! Man blir ju som barn på nytt där. Håll nu i er!

Arvid åkte Balder och inte bara en gång. Tre gånger susade vi fram i underbart läskiga Balder. De lille "fegisen" har blivit så modig. Hans ögon lyste och han verkligen njöt av åkturen.


/Åsa

ANNONS
Av Åsa Jensen - 11 juli 2008 09:39


...på bloggen.

Håll nu tummarna för att det funkar hela vägen. Jag väntar på en ny dator som en kompis skall fixa iordning. Men väntan tyckts bli en evighet! Och undertiden måste jag hålla tillgodo med min knäppdator som hänger sig precis hela tiden. Speciellt i explorer och när jag håller på med bilder.

Men han den på hjärtat så är det inte bara datorns fel att jag inte bloggat på ett tag. Tiden har helt enkelt varit för knapp (för att slåss med en dator). Arivd är hemma och alla hästarna behöver omsorg.


Sól har fått åka hem och likaså Urvinda. Näst på tur är Frenja som åker på söndag. De är alla färdiga! Flocken minskar, men av rätt anledning. Ett sto har kommit. Det är Arvids Bruða som han bestämde sig för att inte sälja utan betäcka med den fiiiiina hingsten. Arvid blev förtjust i Sproti direkt och sa: -Mamma, den vill jag ha! För Orri (frá Þufu) kan vi ju inte använda...

Eeee, svar nej! Jag förklarar lite senare vad han menar med det.


Eventuellt kommer det ett sto i dag som skall handbetäckas. Hon är hos veterinären i dag för att ultaljudas. Är folliken tillräckligt stor kommer hon hit för en handbetäckning. På tal om ultaljud så är det snart dags för det här också. Förhoppningsvis kunde vet. Ionell nästa vecka. Spännande!


Lite synd är det allt att Frenja skall åka hem. Hon har tagit på sig rollen som väktare och barnvakt! Bruða och fölet är hennes!!! Gud nåde den som kommer i närheten. Ja Sproti är förståss välkommen. Men det är han alltid hos alla tjejerna oavsett om de brunstar eller inte. Han är så älskad så det finns inga gränser.

Övriga tjejgänget går nedanför backen och betar, i dalen. Där finns det frodigt gräs.  I förgrunden ser ni vackra Pytla och Björk.


Seidur trivs bra tillsammans med alla vuxna. Men han saknar nog sina buskompisar lite.


Som ni ser har Frenja (ja ni ser svansen på henne i alla fall) Seidur och Bruða intagit kullen och de andra är i dalen.


Jag, Arvid och kira tog en sväng till våra ston och föl. Arvid har ju inte sett fölen på länge och ville se om de har växt något. Kira var mycket lydig och snäll. Tills ett av fölen blev för närgångna och då kunde hon bara inte hålla sig längre. Vips hade hon rusat efter och började jaga Fleygur.


Fleygur, Kira och Leikna som vaknade till och sprang för att hjälpa sin plutt.

Men en snabb vissling och Kira slutade. Tack och lov att inkallningen sitter som berget! Ja nu kan man ju tro att Fölen skulle vara rädda för Kira. Men det tog inte mer än 5 min så skulle de fram och nosa på henne igen. Vi fick sätta ned Kira utanför staketet så det blev lugnt.

Arvid snackar med Dreki.


Och Fleygur ville ju inte vara sämre.

En bild på Fleygur. Jag är mycket nöjd med denne kille! Välrest och med massvis av gång. Leikna ger verkligen fina föl. Och kombinationen med Tjaldur verkade vara bra.

Tjolahopp här kommer vi.... med en svart labbe en bit bakom.


Jo hur var det nu med Orri och Arvid. Arvid har ju varit på Island i 10 dagar med sin pappa. De har åkt runt och tittat på massa sevärdheter, och givetvis hästar - främst på Landsmót. Förra gången Arvid var på Islands fick han ju klappa Glampi frá Vatnsleysu (hans mammas favorit) och denna gången självaste Orri frá Þufu. En mäkta stolt Arvid berättade att han hade klappat Islands kändaste hingst.


Nej nu skall jag se om jag kan få liv i ovanstående lilla människa. Snart kommer hans mormor och då blir det fullt upp. Jag antar att Uno åker fram ganska snabbt.


Nästa gång skall jag berätta om vår nya fina tupp Benny. En dvärgcockin och är så fin. Han och Biffen kommer överrens.


/Åsa

ANNONS
Av Åsa Jensen - 3 juli 2008 16:56


Shit så varmt det blev i dag då!

Jag kunde inte skriva blogg i gårkväll eller under dagen. Ett strömavbrott hos leverantören gjorde att vi som har bloggagratis inte kom åt våra bloggar. Synd men så är det ibland.


Helene och Camilla var här igår (igen *fniss*) och hälsade på sina hästar, Hildir och Ljoflingur. Känns konstigt att det inte är jag som äger Hildir längre. Så eftersom jag tyckte att det har minskat för drastiskt i hästhagen gick jag och köpte mig en ny!!


Jag har letat efter ett sto med bra stam och fin exteriör. Så i går fanns hon bara där! Vinna! -Åh hon är så fin. Jag ringde och pratade med ägarinnan Birgitta direkt och köpte henne på stubinen :-)  Jisses, så här har jag aldrig gjort innan. Men kul är det! Så småningom visade det sig att Birgitta är den som har ägt Oðinn, Leiras pappa. Mycket roligt! Världen är bra liten.


Vinna är efter Solfari från Oviksfjällen och morfar är Flipi från Österåker. Ett år är den långbenta damen och jag som letade efter en skäck gick och köpte mig en silversvart! Det var verkligen inte tanken. Men jag blev bara kär direkt. Och silversvart är ju inte fyskam heller. Men om sanningen skall fram kunde hon vara vilken färg som helst, jag hade köpt henne ändå.


Fina Vinna! Bildern är lånad från Birgitta.

Nähä nu skall jag ut och titta till alla hästarna. Återkommer i kväll om det finns ngt att rapportera. Förhoppningsvis inte.


Leira och Leikna hjälper varandra med kliet.


/Åsa

Av Åsa Jensen - 30 juni 2008 22:18


Så äntligen var det dags för killarna att komma till hagarnas roys roys. Den är helt enkelt underbar. För att vara ärligt är vi så lyckligt lottade att få tillgång till dessa underbara hagar. Hästarna bara stortrivs och det är inte sån konstigt. Jisses så de sprang! Vi körde två vändor med transporten eftersom vi bara var tre. Jag, Barbro och Johanna. Spænir, Hildir, Einfari och Þruður fick åka trailer. De andra killarna gick vi med. Jag hade Latte och Pètur. De skötte sig utmärkt. Latte har fått upp tempot nu när man leder. Öronen spetsade framåt och nyfiken. Han är bara helt otroligt snäll. Som en stor Labrador, som Barbro uttryckte sig.


I dag när jag skulle kolla till killarna blev det så här:


Hrm, var kan de vara. Åsa får gå på hästjakt. Leta efter spår....


Som en sann Indian hittade jag ett dolt spår. Eller ja kanske inte så doltd men ett spår är det allt.


 

Nej inte är de vid "vattenhålet" heller.


Aha där långt bort skymtar jag mer än bara kor.


 Killarna har inte tid att prata utan är fullt upptagna med det frodiga gröna gräset längst ned.


En vy från stohagen. Helt lugnt då inget sto är i brunst.


Nu är det läggdags!


/Åsa


Av Åsa Jensen - 26 juni 2008 11:20


Inspirerad av att solen stack igenom och det var ljummet ute, tänkte jag att NU är det dags att tvätta! För en liten stund sedan hade jag hängt klart tvätten på sträcket och nöjd gick jag in. Men vad hände då??? Jo himmlen öppnade sig! Nu sitter jag här och tittar på min tvätt på strecket som blir blötare och blötare.... suck! Ja, ja den torkar väl. Men nästa maskin får hängas upp inne. Men det är så lyxigt att hänga ut tvätt.


Inga nya ston i brunst och nu är det mat som gäller för flocken.


I sluttningarna längs Häggåns dalgång är det frodigt gräs och härligt.


F


rån vänster har vi Björk, Sól och Tóta.

 

Spróti vakar över sina ston.


Här kommer Mora med en hälsning hem...
-Hej mamma! Jag äter så mycket jag vill *fnittrar*

 

Þraut står och funderar över om hon skall ta en tugga till eller bara vara. Ja, det är frågan.

 
En bild från hingstflocken. Latte och Mestari har inte tid att titta upp.


Hildir har hittat gott gräs i "gropen".


Nähä goa vänner. Nu skall tvätten upp.


/ÅsaAv Åsa Jensen - 24 juni 2008 18:56


Jag står och rensar jordgubbar i dag också. Det känns som om de aldrig tar slut. I och för sig är ju det bara bra, men det börjar kännas i ryggen att stå och rensa. I går blev det jordgubbssylt och i dag skall det bli saft. Flädersaften är nu upptappad i sina flaskor och skall ned i frysen. Mums, jag älskar flädersaft!


Hans och hans granne kom i dag med Tóta. Ett stort svart sto som nu går hos Sproti. Hon var också i brunst och Sproti blev överlycklig! Klart att man blir när det kommer en svart tjusig tjej som dessutom luktar mumma.

Frågan är som vanligt om det är för sent eller i tid. Nåja det får tiden utvisa (och lukten, hihihhi).


Þraut har hittat sin plats i flocken. Hon går gärna med treåringarna hon med. Det är en lugn flock och i princip inget gruff. Alla vet sin plats och Sproti har koll på dem!


Här kommer bilder från i dag! Några är tagna i motljus och lite dåliga. Ni får förlåta mig....


 Sproti hälsar på Tóta. Litla-Min mååååste ju bara vara med på ett hörn. Förvetnare häst får man leta efter. Men hon är så vänlig mot alla så det är nästan bara charmigt.

 

Hej och hå nu måste vi springa lite.

 

Nästan hela flocken vill vara med och titta eller hälsa på den nya tjejen. Några hann inte komma in i bild :-D


Jag har ju pyntat vår altan med lite favoritsaker som livar upp! Allt kan ju inte handla om hästar. Eller? Jag älskar pelargoner och har hela framsidan full av dem. Speciellt Mårbacka. Kockums saker är också en del av passionen. Just här är ju bara en skål med men jag har många fler saker och är ständigt på jakt efter fler.


Nej nu skall jag koka saft och fixa klart den innan vi går kvällsrundan till Sproti och tjejerna.  Ha det gott och lev flott!


Nej det var så sant. Jag glömde att berätta om en sak. Hildir är nu såld! Fina fina Hildir. *ledsen i ögat blir jag* Men jag är så otroligt glad för att det "trillade" en sådan underbar familj över oss och ville ha honom. Hildir har så mycket kärlek och han hittade en själsfrände i Robin. Jag är verkligen lycklig över att det blev så här. Kunde inte bli bättre. Jag kommer att sakna honom och kanske ångra mig, men nej det här blir finemang!


/Åsa

Av Åsa Jensen - 23 juni 2008 22:04


Hej hej!


I går åskade det så förskräckligt att vi blev strömlösa. När klockan var 22 och vi inte hade fått tillbaka strömmen gick vi och lade oss. Därav blev det inget bloggat igår, trots att jag hade nyheter att berätta.


I går kom stoet Þraut, ett sött rödskäcksto! Ja titta där kom då den hästen som hade en annan färgbas än de andra. Kul! Barbro tog emot Lotta när hon kom med Þraut. Vi blev tyvärr fast i bilkö i Göteborg :-(   Midsommartrafik och kanske hade ngt annat hänt även om vi inte såg det.


I går var här mycket folk. Hästspekulanter, hingsthagespekulanter, Lattes matte och Lotta som lämnade Þraut. Alltid kul när det händer saker.


I morse var det så lugnt och fint i flocken. De stod på sin älsklingsplatå och vilade. Några låg och några stod upp och vaktade. I kväll var det lite mer livat för då var det två ston som brunstade ordentligt. Litla-Min har kommit i brunst och backade villigt intill Sproti. Men när han väl hade hoppat upp kunde hon inte stå still. Började till slut springa med Sproti kämpande bakpå. Slog gjorde hon inte. Jag gick och fångade henne, höll fast och skulle se om han kunde betäcka då. Men då hittade han istället Frenja som var supervillig - igen! Han tog henne istället och där var det lättare! Så nu matte Monica har jag sett hur ditt nästa föl blivit till! Litla-Min var han inte intresserad av längre. Ok vi får väl försöka i morgon igen.


Urvinda, Sol och Björk är inte brunstiga längre.


Batteriet till kameran glömde jag hemma på köksbordet så det bidde inga bilder i dag, tyvärr. Speciellt trist att jag inte fångade Frenja och Sprotis kärleksakt på bild. Men Frenja kanske är lika glad för det.


Hejdå i stormen!


Åsa

Av Åsa Jensen - 20 juni 2008 12:29


I dag skal det firas midsommar!

Det blåser halv storm och jag börjar känna lite ångest över att vi skall sova i en segelbåt i natt. Ja, den ligger i hamn, men ändå! Jag som blir så lätt åk- och sjösjuk. Antingen skall man ta det lugnt med snapsen eller så inte.... hrm, undra vad som blir bäst. Känner jag mig själv så blir det på sin höjd en snaps under fruktansvärda grimaser! Hua vad illa det smakar.


Har varit på inspektionsrunda i samtliga hagar och tittat över alla hästar. Inga sår eller annat, bara lugnt och fint. Sól och Spróti står bredvidvarandra och kelar. Men han var inte intresserad av att betäcka henne i dag. Inte när jag ville i alla fall. Kanske hade de redan tagit sig ett nummer, vem vet!

Flocken är lugn och fin och inget bråk. Alla får vara med. Litla-Min vimsar runt och tycker det är superkul med alla hästar. Hon förstår inte syftet :-D


Nu skall jag packa för att "överleva" en kväll i seglebåt på Skaftö *skrattar*. Här hemma finns standbyfolk till hästarna. Men jag har önskat alla pållar glad midsommar och sagt att de skall ta det lugnt i kväll och inte dra till stan!


Hönsen är instängda i sin hönsgård och är mycket missnöjda med detta. Men jag vil ju inte att typ räven skall komma och käka upp dem nu när vi inte är hemma.


Må väl och ha en trevlig midsommar!


/Åsa

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se