Direktlänk till inlägg 2 juli 2011

Sommaren är verkligen här!

Av Åsa Jensen - 2 juli 2011 12:05

Med värmen kommer också alla jobbiga flugor, knott och stora äckliga bromsar-bremsar eller vad de nu heter. Hästarna har haft det jobbigt några dagar men i går lättade det lite. I dag blåser det och är en behaglig temperatur ute.


Tänk jag tyckte inte det var längesedan vi släppte hästarna på bete. I förra veckan flyttade vi hingstarna till den tredje hagen. Vi har tre hagar som vi växlar mellan. Senare på sommaren är de två. Då öppnar vi mellan de två hagarna som ligger bredvid varandra. Varje gång de får komma in i en ny hage blir det bus och race. Underbart att se hur glada de blir för nytt gräs och nya marker att upptäcka.


I går körde jag ned Spænir till killarna så han också skall få lite sommarlov. Det var jobbigt! Jag är ju egoistisk och vill ha honom här hemma för att rida och träna. Han är så superrolig att rida och tacksam att jobba med. Men även han måste få lite ledigt. Han blev så lycklig av att träffa sina gamla och nya vänner. Mycket bus och gnägg blev det. Som vanligt drogs han och Hildir till varandra som magneter. Det är verkligen rörande att se! Inget bråk med någon utan bara glada goa killar.


  Så här såg det ut när vi kom. Grabbarna hade sovstund.


     

Fina Hildir!                      Omringad!                        Spænir tar täten.


Flingan och Spænir hälsar. Det märks att de känner igen varandra.


        

Bus i backen.       Tindur!                           Kungen Hildir.


Och i dag fick jag även med kameran till stohagen.

  Liiite svårt att fota när de är så närgångna!


  Sædís alias Blondi!


Arvid är hos sin pappa och vi saknar honom i massor. Tage och jag får försöka roa oss själva. Men Tage är inte nöjd att storebror inte är hemma och leker.


  En fundersam Tage i sandhögen!

  Ute och går i mammas tofflor!


Innan regnet kom fick vi in hälften av vår 1:a skörd. Givetvis ville Tage åka med pappa i traktorn när balarna skulle köras hem.

     

Många balar blir det.


Bygget går framåt. Nu i veckan har det varit mer än stökigt här hemma. Men det är så himla roligt att se hur fint det blir. Precis som vi hade tänkt, hittills i alla fall. Men mycket, mycket är kvar att göra. Snart kommer ni få se bilder.


Ni har väl inte missat att Milasa Islandshästar finns på facebook.


Ha det gott!


Åsa

 
ANNONS
 
Ingen bild

kajsa

11 augusti 2011 13:56

Fina Tindur =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se