Direktlänk till inlägg 3 mars 2011

Vinter behåller sitt grepp.

Av Åsa Jensen - 3 mars 2011 09:09

Fortfarande tjäle, is och lite snö. Hästarna är rena och fina och likaså hagarna. Men nu är till och jag med trött på isen och den frusna backen. Jag vill komma igång och rida ALLA våra fina vägar. Många av dem är framkomliga men inte på samma sätt som vanligt.


Leikna alias Lilla L som har varit blockhalt i två veckor hade ingen hovböld. Vid röntgen visade det sig att hon hade brutit hovbenet! Så himla trist. Min älskade underbara ridhäst står nu "fängslad" i stallet. Hon skall ha boxvila i ca 6 månader! Först två månader i box i stallet och sedan en liten sjukhage på 5x5 m ute på plan mark. Prognosen att hon blir bra är god men med ca 1 års konvalecens. Uschamej så tråkigt. Men jag kan vänta 2 år minst, bara hon blir bra. Hon MÅSTE bli bra! Det är baksidan av stenhårt frusna hagar med isklumpar. Givetvis kan det vara en sten också men risken är störst när hagarna är så hårda.


Spænir har varit iväg och blivit provriden av en duktig islänning. I 40 minuter fick Sparrisen bekänna färg. Skulle han få fortsätta vara hingst eller blir han min ridvalack? Varför är ingenting enkelt och självklart? Han visade sina fem gångarter och bjöd på en fin, säker pass på den isiga vägen. Men att flänga på i full fart fram och tillbaka på vägen i alla gångarter var väl inte riktigt vad han va van vid så det var lite motvilligt! Men med mer fartträning så går det nog vägen . Bedömningen var att han inte var spektakulär men skulle säkert gå igenom och bli godkänd. Ok! Nu är altså valet mitt. Skall jag satsa eller skall jag skära? Suck och dubbelsuck så svårt. Är det värt det? Vill och orkar jag med att alltid ha hingst hemma?


Ha äntligen fått lite fler bilder från hagen med ston, föl, unghästar och några pensionärer. Så här kul kan man ha där!


Krummi hittar på en lek med en grimma.

Sædis blir nyfiken och vill också vara med.

      

    


Fleygur och Fylkir.

   


Askja.

    Och så klart en idolbild på mina favoriter!


 


Nähä nu kommer snart min pappa och skall umgås med Tage, och Arvid (här han slutar skolan). Då passar jag på att rida lite hästar.  De måste ju tränas så de blir fina tills gästerna kommer.


Ha en bra dag!
 
ANNONS
 
Ingen bild

Bettina

3 mars 2011 09:23

Va kul med din hingst jag tycker du ska satsa han är snygg och har han då bra gångarter med så är det ju kanon =)och färgen han har finns ju inte för många hingstar som har... jag kommer med sto

 
Ingen bild

Carin

3 mars 2011 09:24

Klart att Lilla L skall bli bra! Håller alla tummar!!! Men nu vill vi ha vår i Finabo... :D

Kraaam Carin

 
Ingen bild

Alexandra S

3 mars 2011 09:54

Jag håller med Bettina! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se