Direktlänk till inlägg 13 februari 2011

Sjukstugan i Finabo

Av Åsa Jensen - 13 februari 2011 10:14

Är det inte hälften av de tvåbenta här uppe i Finabo som är sjuka så är det de fyrbenta.


Nu har vi inte mindre än två hästar som står i stallet på tre ben. Båda de två stora boxarna är upptagna av två brudar. Sparrisen ser lika förvånad ut varje kväll han går in. Hrmf han får ta en av de lilla boxarna och inte kan han nosa på sin älsklingstjej heller för syrran har tagit hans box. Han är inte nöjd men nöden har ingen lag. Inte nog med det så fick en av valackerna början till kolik här nu på morgonen. Ägaren är ute och promenerar så fötterna glöder. Man blir ju lite skrajsen då min goda vän Paula fick en kolikhäst i veckan som tyvärr inte klarade sig. Fy tusan så tråkigt och sorgligt. Vi ger våra hästar mat fyra gånger om dagen och de har alltid vatten. Men nu på nätterna är det ju kallt och då fryser det. Så återigen står en Termobar på listan.


I går hämtade jag hem Blær från hingsthagen. Han fick stå och nosa in sig med Sparrisen ett tag inne först. Sedan släpptes han ut! Hej och hå som det brottades och busades. Men det gick så fint så fint trots att han är ranghög. För Spænir gav han sig hyfsat fort. Jag är så imponerad över min hings att han kan gå med 6 andra valacker i hagen. Till råga på allt ser han stona. Vi får se hur långt fram på våren som detta funkar.


       För några dagar sedan fick vi lite påfyllnad på snön. Vilket oväder. Men Ester skyr inget väder inte! Här nedan ser vi henne träna Tindur i snöstorm. Anders lyckades köra fast med fyrhjulingen (nu skvallarar jag) och han försökte ha Ester till hjälp att få upp den. Men icke sa nicke, vi fick istället hämta traktorn.

   


Admirall fortsätter sin utbildning och det går riktigt bra. Men man skall skynda långsamt med unga talangfulla hästar tycker jag.

 

Admirall


Vi hade besök av Länsstyrelsen i tisdags och vi fick inga anmärkninga så när som på en lampa! Jag hade köpt ny glödlampa och skruvat i. Så klart var glödisen för stor så jag fick inte på skyddet. Tänkte att jag skall köpa ny och sedan sätta på skyddet..... några månader senare var det som bortblåst. Men men hon var mänsklig och sa att det är ok bara jag fixar det.


Lillemannen tycker inte det är roligt att sitta i sin stol och äta frukost. Nej nej han skall sitta bredvid brorsan.

'

        


Men sitta still går i någon sekund sedan skall det grejas och fixas.


Nu skall jag ut och greja i det fina vädret.


Kram på er

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se