Direktlänk till inlägg 5 februari 2011

Admirall och grabbarna

Av Åsa Jensen - 5 februari 2011 11:19

I måndags åkter jag och Anders upp och hämtade hem fina Admirall. Resan hade vi sett fram emot. Vi hade den stora äran att få låna en splitter ny XC70 av Anders underbara faster och farbror. Vi skulle njuta av nybil-lukten och känna oss vräkiga *ler*. Tage var överlämnad till morfar, Arvid åkt till skolan och nu skulle vi gemensamt koppa på släpet. Försiktigt försiktig så det inte blev en endaste liten skråma. Åh tänk det gick så fint så. Men vad som däremot inte gick bra var att få ljus till transporten. Nehepp hur vi än försökte så va den stendöd. Jag blev mer och mer stressad för snart hade 40 minuter gått och inget ljus. Efter ett telefonsamtal med Volvo fick vi ge upp... de hade glömt någon box eller vad det nu va! Hur sjutton kan man sätta på drag på en helt ny bil för mycket pengar och sedan glöma att det skall vara ljus också????? Mamma mia. Jag var arg så jag kokade, trots att det inte var vår bil! Räddaren i nöden blev svärfar Bengt som kom med en rostig Nissan King Cab, eller vad de nu heter. Bilen hade även den goda smaken att STINKA rök. Men strund samma vi hade en 4-hjulsdriven bil att ta oss med från punkt A till B och tillbaka.


Admirall är världens snällaste. På transporten som ingenting. Stå och vänta medans vi åt lunch på Gyllene Uttern. På Gyllene Uttern var vi mycket glada över att ha vanliga kläder på oss och inte häst/arbetskläder. Såå tjusigt :-D

Hem kom snyggingen och ihopsläppet dagen efter gick som en dans. Hans nya bästis är Sparrisen som också verkar uppskatta ynglingen. Bilderna blev inte de bästa.... jag skyller på ljuset

     

   


Ja har hunnit rida Admirall två gånger i paddocken. Det är nog där vi får hålla till ett tag. Han behöver utblidas och lära sig gå på ALLA benen. Att böja sig åt rätt håll är dessutom mycket onödigt enligt honom. Men gudars vilken tölt han har!


Blær kom i onsdags. Gulliga Helen vad bussig att köra hit honom. Hon tog sin Hildir med sig tillbaka. Åh Hildir kom snart tillbaka jag saknar dig redan!

Blær fick tillfälligt bo vid killarnas ligghall. Här är liiite för många hästar just nu. Men efter Suss på tisdag skall vi möblera om lite och då hamnar Blær här. Längtar efter att få rida även honom. Men han är utbildad och har sina fina gångarter. Så han kan börja jobba direkt. Bilder på Blær kommer snart.


Eftersom hästarna är en utomhusaktivitet så behöver jag en aktivitet inomhus, och nej det är inte städning! Städning är överskattat tycker jag.

Jag älskar att sy och nu har jag dille på Tilda Änglar. Fyra Tildafigurer är beställda och färdiga och då passade jag på att göra några till. Här ser ni dem:

Om någon är intresserad så finns de till försäljning och i denna varianten kostar de 350 kr. Mycket välsydda och välstoppade, om jag får säga det själv.

  Alla levereras med vingar, om man inte säger att de skall vara utan.


      

        


Förra lördagen var Arvid ute och letade istappar. Man kan säga att han hittade en skatt här i Finabo. Han ÄLSKAR istappar!

 

Så här nöjd är man bland dessa fina istappar.


Anders jagar, Taggen sover och Arvid är på Leos Lekland med kompisar. Själv passade jag då på att blogga en smula. Jag hoppas på att det inte är mer än storm vid 14-tiden då jag får komma ut och rida. Här skall tränas hästar. Tre igår och lika många i dag tänkte jag. I dag är en bra dag för Leira och Leikna tränades inte igår så de har jag framför mig i dag *hjular av lycka*!


Jag hjular därmot inte av lycka över all sörja som är ute nu. Jag vill ha VINTER. Vitt vitt och kallt! Våren kommer ändå inte innan i april maj. Men på tisdag får det gärna vara uppehåll och lite varmare, för Suss skull. Jobbigt att stå ute och instruera i många timmar när det är skitväder.


Äsch nu blir det bara svamligt och jag har svårt att hejda mig. Så är det ju med mig, när jag väl kommit igång har jag svårt att sluta. Det bara rinner ur mig. Samma med att sy änglar eller plocka jordgubbar. Jag blir lätt lite manisk då   . När jag var i 12-års åldern hade jag dille på att sticka gubbar. Vi var i Geilo med familjen. Jag ville inte åka skidor utan bara vara inne och sticka gubbar och gummor. Jag minns att jag satt i liften och tänkte på vilka färger jag skulle ha på nästa. Vad den skulle heta och vilken frisyr. Är det något fel på mig? Har jag någon bokstavskombination S Y kankse???


Hej hopp nu slutar jag.


 
ANNONS
 
Ann

Ann

5 februari 2011 12:54

Härligt ni har det! Alla hästar o massa rid o träna! Underbart!
Hoppas det e bra väder på er Suss dag.

Kram på er!

http://missanmy.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se