Direktlänk till inlägg 16 oktober 2010

Hösten lider mot sitt slut.

Av Åsa Jensen - 16 oktober 2010 08:54

Ja go vänner nu är snart hösten slut och vintern börjar närma sig. Med regn eller snö, ja det går bara att sia om. Jag för min del hoppas verkligen på att det blir kallt och snö. Vackrare vinter än i vintras har jag nog inte varit med om.


Med hösten kommer också en del återkommande hästbestyr. Hämta hem hästarna från sina olika sommarbeten. Tjejhagen tömde vi i två omgångar och sista omgången fick bli med "kreatursvagnen" som vi så snällt fick låna för fjärde året av vår vän kobonden Tom. Det är så himla smidigt att bara backa intill insläppet och leda på några vana brudar, de andra bara följer med. I alla fall i år då Bruða inte fanns i hagen :-D  Givetvis hade vi kameran och mästerfotografen Arvid med oss.

       

I väntan på transporten.    Nu skall vi hem!               Inne!


     

Jennifer!                        Goa pållar!                       Bäbisar på hemfärd :-D


  Hejdå sommarbetet, tack för den här sommaren! Vi trivdes som vanligt.


Något som också är återkommande på hösten är chippmärkning av föl. I år hade vi fem föl att chippa, vaccinera och verka. Det gick hyfsat smidigt, en och annan stegring och tokspel blev det väl. Men vi är rutinerade och vår id-kontrollant, chippmärkare och tillika veterinär var mycket van vid hoppande föl så allt gick toppen.


I måndags stod kastrering av tre unghingstar på listan. Det är alltid lite pirrigt hur det skall gå. Det gick mycket fint med de två första. Leiknir ville inte riktigt somna så han fick vi ge lite till. Sist ut var Krummi. Han visade sig vara en luring. Snällt och fint tog han emot sprutan och började somna till. Hux flux fick han ett spel, stegrade och kastade sig iväg som en galning. Jag hade inte en chans att hålla kvar honom. Han och Fleygur drog några varv i hagen innan de lugnade ned sig. Då blev Krummi trött.... längst bort i hagen så klart. Vi var tre man som fösökte baxa fram honom men nehe, det gick INTE! Veterinären fick komma med bilen istället. Men även han blev kastrerad. Han fick senare lite bekymmer men det löste sig också.

Tack Malin, Marcus och Lotti för att ni hjälpte till!


        


  En trött nykastrerad Leiknir ligger och vaknar till.

Här kom en förskräckt granne och promenerade med hunden. Hon undrade vad som hade hänt! Ja han ser onekligen lite död ut.


På hösten skall husvagnen in och foderhäckarna ut! Nu står de utplacerade och runt en av dem är det redan fullt! Stohagen har börjat få mat och de är mycket glupska men så är det också 15 hästar i den hagen. Inte så konstigt att det går åt tre balar i veckan. Till veckan är det killarnas tur att börja få mat.


Ester jobbar vidare, nu med Hildir och Ljoflingur.Båda killarna sköter sig utmärkt. Hildir som är ett år äldre har hunnit längre i sin utveckling. Han travar runt fint med sin ryttare på ryggen. Han är verkligen både snygg att se på och har fina rörelser. Leiras avkommor är jag så otroligt nöjd med. Det gäller bara att betäcka henne med en hingst med låååång fin halsansättning så blir det bra.


Här ses Ester med Vinna.


Vinna och Lítfrid är sålda. Vi hälsar Malin och Irina välkomna i vårt islandsgäng.


Här hemma är sprängning och bortforsling av sten färdigt. I dag håller Anders och Niklas på att jämna till och fixa inför gjutningen av bottenplattorna. Åh gud nu är vi igång på riktigt! Helt underbart.


I går skulle jag baka. -Jag också, "sa" Tagen och började putta fram sin stol. Han vill också vara med, precis hela tiden. Det blev kolakakor och kärleksmums.

  Så fort jag vänder ryggen till passar han på den lille. Kröp upp och satte sig på järnspisen för att se ännu bättre!


I dag skall vi på Westernfest och gud vad det skall bli roligt. Jag lyckades skära upp mig vid knäet i går på en glasskiva så jag får väl ta det lite piano med dansen. Men som min kära vän Carin sa: -Det stärker bara imagen att gå strakbent som Zeb...


Ha det gott och njut av det vackra höstvädret. Nu skall jag klä på Tage så vi kan gå ut och möta vännerna i stallet och byggarna utanför. Nu är det lördag och då kommer gården sjuda av liv och inte bara från 15-tiden utan hela dagen! 
ANNONS
 
Ingen bild

Jennifer

16 oktober 2010 09:48

Du har en sådan mysig blogg du! :) Bilden på Tage bland bakbunkarna är ju helt underbar! Stor bamsekram!

 
Carin

Carin

16 oktober 2010 09:49

Söta goa TAGE!!!

http://www.carinifinabo.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

17 oktober 2010 20:12

Ja söta Tage!
Ni har det verkligen härligt på gården!
Stora kramar

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Josefin

30 oktober 2010 12:15

Lotti tack för att du har så go hand med Grindur, vet att han kommer att få det riktigt bra. Skönt att det gick bra med kastreringen. Maste komma ner och hälsa på och se hur han har det. Tack Åsa för en fantastisk sommar hos dig :)Kram Josefin Grindurs förra ägare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se