Direktlänk till inlägg 2 september 2010

Om- och utbyggnaden har börjat!

Av Åsa Jensen - 2 september 2010 14:20

Ja nu har vi gjort första "spadtaget" till ut- och tillbygget.

Svärfar muttrade något om att det är galet att sätta igång med detta nu när jaktperioden har börjat. Ja så kan man också se det. Vi får helt enkelt hinna med både och och se tiden an. Vi skall ju inte göra allt själva. Själva stomresning och annat viktigt kommer snickare göra. Invändigt blir lite annat löst folk :-D


     


      

Jag räddade alla plantor som fanns intill väggen. Förhoppningsvis överlever de trots att det är lite tidigt att flytta perenner och buskar.

Nu skall det bli ett större, mycket snyggare hus med SPRÖJSADE fönsteroch riktigt tegeltak. Färgen blir nog inte heller röd utan vit i någon nyans. Bort med 80-tals läkten och på med profilläkt. Tjoho vi har inte alls mycket framför oss. Tänk att bo i allt detta. Ja jisses inget jag ser fram emot direkt. Men däremot när det är färdigt. Dit längtar jag!


Nästa helg kommer Sprängaren. Då jädrar skall det bombas loss här uppe ;-)

Vi passar på att även spränga bort ytterligare berg vid paddocken så vi kan få den längre och så småningom även bredda den. Nu när jag blivit paddockråtta och fått hit tränare är det bara att smida på. Om några år kommer det vara riktigt fint här det kan ni skriva upp. Utsikten är ju fin i sig och den har vi ju att rätta oss efter vad vi än gör.


I dag har jag tvättat ytterligare lite till av stallet. Vill så gärna bli helt färdig med det också. Men den idiotiska kalkfärgen som någon har målat med i stallet är hopplös att få bort. ALLT måste bort innan ny fin färg kan målas på. Vet i sjutton hur det skall gå till . Dessutom skall det ju upp ny panel i hela stallet så småningom så det känns som onödigt jobb. Ja, vi får se hur mycket jag orkar och hinner.


För en vecka sedan hängde Anders med mig och tittade till hingstarna. Här är lite bilder därifrån.Allt för dig Kajsa ;-)

     


    Söta Tindur!


Här hemma har lill prinsen hunnit fylla 1 år. Hela huset var fullt av våra underbara vänner och släkt. Lill Prins bus var överlycklig. Presenter, tårta och kompisarna, det kan ju inte bli bättre. Tack för att ni finns alla! We love you!

Tyvärr upptäckte vi att Tage hade svinkoppor dagen efter. Hoppas han inte bjöd sina gäster på detta trista jobbiga. Nu en vecka senare har vi fått antibiotika. Det blev inte bättre trots idogt tvättande och smörjande. Givetvis finns det bilder från kalaset.


    


Tage på en av sina presenter.  De större barnen på studsmattan.


Jag, Tage och Arvid var en sväng, typ HELA dagen på Navet. Jag och Tage fick slita med oss Arvid därifrån. Vi kom kl 11 när de öppnade och åkte hem kvart i fem. En kvart innan de stänger. Arvid kunde ha varit där många timmar till. Tage skötte sig fint. Han rev loss bland alla sakerna i affären. Det tyckte han va kul!

Arvid älskade flygsimulatorn.

          

Åh min store kille. Tiden går på tok för fort. Han ser nästan ut som en tonåring redan. Suck kan någon trycka på paus.

Tur att man har en liten också!

  Hej hej!


När Tage döptes fick han ett äppleträd, Mio, av familjen Johansson i Finabo. Eftersom tjälen kom så fort hann vi inte få ned det i marken utan det fick övervintra, århundradets längsta vinter, i sadelkammaren. Trädet överlevde tack och lov. Det blommade redan i början på april! Det resulterade i att äpplena som överlevde blev färdiga i mitten av sommaren! Det på ett träd som har sena höstäpplen. Nåväl allt gick ju väl och Tage fick givetvis äran att smaka på äpplet först av alla.

    

Mums mamma! Mycket gott. Bild nr 2 är fallfrukt han har hittat själv och satt sig att mumsa på. Han älskar frukt!


Arvid har hunnit börja 4:an och cyklar nu stolt till skolan. De är inte mindre än 6 Finabobarn som cyklar härifrån samtidigt. Så himla fint att man blir tårögd.

Dagen innan skolan började hade vi en mamma-pappa-barndag. Jag, Arvid och Johan. Vi åkte till Torpa Stenhus och med omnejd. Jag körde nästan soppatorsk mittt ute i ingenstans. Men vi körde på ångorna in på bensinmacken, fråga mig inte vart :-D

   

Far och Son. Lika?


Träningarna för Suss har satt igång. Vi har hunnit med en omgång i augusti. Alltid lika roligt och lärorikt. Undra vad jag gjorde innan Suss? Jag har också hunnit med att rida för Linnéa nu i augusti. Hon är verkligen också fantastisk. Hon gör underverk med mig och Sparrisen, främst honom :-D  Han har ruggig respekt för henne. Han smygtittar under lugg och vill vara till lags hela tiden. Annat är det med mig ;-)


I söndags var jag och Leikna med på Jórs KM. Inte vår dag precis. En överladdad Lilla L, halkig och mycket geggig framridning och pissväder! Men vi kom till final och kom på 4:e plats med vilka poäng? Tja jag vet faktiskt inte. Men över 5.0 i alla fall. Vi fick några 6:or och någon 4:a så det jämnade väl ut sig. Jennifer Erlandsson tog en fin bild, tack vännen!


 


Snart är det dags att plocka hem alla ston och deras föl . Id-kontroll måste göras. Fölen växer så det knakar. De är lika fina allihop såklart. Vem kan välja finast bland sina "barn" inte jag i alla fall :-D

Jag menar, titta här nedan vem är finast?


     


Nej det går inte att säga, eller hur!

Mina prinsar busar i sängen. Den lille har absolut mest humör!


Om jag inte säljer fler hästar har jag en hel hög att rida snart. Nu är det dags att hitta lite trevliga medryttare, eller ha ridturer. Intresserad? Hör då av dig till mig. De flesta hästarna kräver ridvana men alla utom en är välutbildade!


Varför jag inte skriver oftare? Ja jag kan lova att det är inte för att det inte händer saker, det gör det här precis hela tiden. Tiden är knapp och så måste jag erkänna att Facebook har tagit en del av mina ord. Det är så bra för där går det fort. Jag har ju hela huvudet fullt med fraser, ord och händelser. Hela hela tiden är det proppat i huvudet. Facebook går snabbt och man kan skriva korta fraser. Här känns det som om man måste fylla ut med myyycket text. Eller?


Ja, ja nu avslutar jag med två bilder på mina absoluta favoriter (men det har ni nog fattat vid det här laget) på deras fordon :-D


   


Kram på er alla!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotti

2 september 2010 20:33

Hallå där!!! Nu är det ju så att jag är BEROENDE av din blogg och jag är nog den ende kvar i hela världen som inte har fäjsbook. Därför får du inte överge mej... Lotti

 
Ingen bild

kajsa

5 september 2010 13:53

Jag som precis skaffat facebook, typ hundra år efter alla andra =) Men jag är ju inte överdrivet aktiv där inne än för jag fattar knappt hur man skriver ett meddelande, väldans förvirrande..haha.
Tack för bilden på Tindur, min prins, han ser go och rund ut!

 
Ingen bild

Catrin Berg Andersson

6 september 2010 15:07

Vilka fina bilder på ungar och hästar! Jag är säker på att ert hus kommer bli jättefint (det är det redan förresten) och hela Finabo är fantastiskt!
Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se