Direktlänk till inlägg 29 maj 2010

Hästar hela tiden, dag som natt...

Av Åsa Jensen - 29 maj 2010 13:14

... eller där tog jag nog i. För på nätterna drömmer jag mest om bröllop. I natt skulle vi gifta oss. Jag hade glömt mina nya dyra underkläder (till Anders lycka), håret var inte uppsatt - såg ut som ett troll, Anders hade glömt sin kavaj och kom i uppknäppt skjorta. Ja jisses ni fattar ju hur det snurrar uppe i huvudet. En vän och även vår veterinär gav mig tipset i torsdags (då vi tog ett baktprov på ett sto) att ta en Wiskey innan. Jag missuppfattade lite så han fick förtydliga EN wiskey. Ja suck, om jag inte kan gå rakt och håret är på ända så förstår ni vad som har hänt. Mer än en har passerat min strupe. Iof räcker det med en för att det skall bli knasigt. Jag är mycket otränad. Så Johan, vi syns den 3:e och jag hoppas att ditt tips inte behövs   


Denna vecka har varit så hektiskt med alla hästar. Lilla Mellis fick fång trots att hon varit här nästan en månad och allt gått bra fram tills i onsdags. Lastade henne och körde hem. Hon fick boxarrest och vår fantastiske hovslagare Peter kom hit vid 8-tiden och verkade av tårna. Förra året klarade hon sig men i år gick det inte. Men så är det väl med fånghästar, man kan aldrig koppla av. Hon är betäckt och bör vara färdig så det är ju bra.


Lind och hennes söta föl flyttade i torsdags till skåne och havet! Tomt här hemma men skönt för dem, de slipper ju alla knott! Men än så länge verkar det vara ganska lugnt här hemma på knottfronten. Det enda positiva med att värmen inte är här. Knotten och insekterna.


I går körde vi Ribby (kompisens Nordis) till hingst. Åhhh vad tjusig han var. Vilka underbara hästar de är. som riktiga skogstroll. Man blir faktiskt lite sugen. Jag saknar körningen. Så eftersom det står en shettisvagn och sele här hemma och väntar blir det nog en liten shettis igen. Tage måste ju ha en ;-)  Speciellt nu innan brorsan blir för stor för att rida den.


I torsdags rullade vi mot Björketorp och träning för bästa Linnéa Vas. Sparrisen skötte sig trots allt stök runtomkring. T ex Kjarkur som betäckte ett stenkast från paddocken. Jennifer tog ett gäng bilder på oss och de publiceras väl här... om de är bra :-D


Men nu det som ni alla väntar på..... BILDER

I dag fick hingstflocken en ny hage och de blev så himmelens glada, som vanligt.

Här går det och har ingen aning om vad som väntar.


  Christin är omringad. Prinsesshästen närmast såklart!


 

Gänget som fattade precis vad som skulle göras.


  Tjoho titta på oss!


  Hildir kommer över kullarna.


  Även Fleygur tar sig en tur förbi mig och kameran.


  Hildir, Tindur och Flingan sprallar loss.


  Småkillarna vill inte vara sämre.


  Spanar.


  Full rulle igen!


  I dalen och rusar lite.


  Runt runt runt.


  Upp på kullarna igen. Lite mäktig bild trots att den egentligen blev misslyckad.


Och titta här vad som vaknade nu.


Tittut. Jag är vaken!


Dags att avsluta och ägna mig åt familjen. En tur till Hringur och hans ston står också på dagordningen. Givetvis skall mina tjejer också få besök.


Ha det gott!
 
ANNONS
 
Ingen bild

Carin

29 maj 2010 16:49

Ha ha ha! EN wirrepinne gör nog susen och skulle det bli för många så LOVAR jag att stötta dig vännen!!! :D
Kraaam Carin

 
Ingen bild

anna i skene

29 maj 2010 17:29

Åsa!

Som så många andra älskar jag dina bilder.>Det känns härligt att se och läsa hur livet blev på Edeslätt.
kram
anna

 
Ingen bild

Louise

29 maj 2010 19:01

När ska leira och litlamin få sina föl??? de ska väl inte åka till skåne sen??? det blir så tomt då :P
Kram på dig

 
Åsa

Åsa

29 maj 2010 19:11

Hej!

Carin! *fniss fniss* ser framför mig hur du går på ena sidan och Anders på andra fram till altaret :-D

Tack Anna. Livet här är precis så underbart som det alltid har varit!

Louise, Leira flyttar snart hem hit till gården. Hon skall vara sällskapsdam till Bruða. Båda skall ha föl nu snart och Bruða släpper jag inte i en stor hage som inte är nära stallet!
Men Litla-Mín och fuxen, Kvika, med lång ljus man blir kvar. De skall båda föla. Skäcken, Hella, som är kvar skall föla i juli. Litla-Mín skulle ha fått i tisdags så spänningen är på topp nu.

Kram på er alla

http://milasa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Louise

29 maj 2010 20:45

varför släpper du inte henne i en stor hage som inte är nära stallet?? hon var ju här förra året.

 
Åsa

Åsa

29 maj 2010 21:21

Jo precis Louise det gjorde jag. Man kan säga att jag inte gör om det *ler stelt*
De första veckorna kollade jag sto och föl med kikare för att se att allt var ok. Närmare än så kom jag inte. Vi kunde inte fånga henne på hela sommaren. Hovarna behöver verkas och hästen behöver mer noga översyn. Hon är förvildad då vi inte håller på med henne 6 dagar i veckan. Helvild blir hon i en stor hage och med föl.

Nära stallet kan jag driva in henne om det skulle behövas.

http://milasa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Louise

30 maj 2010 10:04

jaha...men det blir tre föl här i alla fall :D

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se