Direktlänk till inlägg 23 maj 2010

Hingstflocken är fulltalig!

Av Åsa Jensen - 23 maj 2010 10:30

I går gick vi ned med de sista fyra killarna till flocken. Hildir, Fleygur, Leiknir och Tindur. Vi var fem stycken och man kan säga att det va himla tur det! Fyra stökiga och glada hästpojkar gjorde promenaden jobbig för oss. De ville bara busa och bröta hela tiden. De hade nog på känn att de var på väg till grönare gräs, stora ytor och framförallt fler kompisar. Tyvärr kunde jag inte ta med min stora kamera när vi skulle leda dem. Den lilla hade inget batteri som funkade. Så tråkigt nog missade jag att ta bilder på när de sprang som galningar, Hildir till och med bockade loss i hagen. Men inget bråk bara glädje! De fyra som kom regerade direkt. De tog snabbt över och visade hur man verkligen leker! Underbart att se deras glädje. Mäktigt att se 15 hästar i massa olika färger komma i full galopp tätt, tätt, tätt tillsammans.


Jag åkte tillbaka lite senare på kvällen och tog några bilder.

  En hög med hästar.


  Snacka lite med ledaren Hildir.


  Fleygur och någon av svartskäckarna. Tyvärr ser jag inte på bilden vem det är men det liknar Grindur på benen, så det är nog han.


I går red jag både Leikna och Spænir. Leikna fick gå en långtur runt Seglora och på vägen hem badade vi i Skärsjön. Hon klampade rätt ut över klippan och ned i vattnet. Där stannade hon och bara njöt. Motvilligt gick hon sedan upp ur vattnet.


Som vanligt när det gäller mig och Anders händer det konstiga saker.

I går när kompisarna Martin och Linda åkt hem skulle jag ge Teuntje kvällsmat i boxen. Anders körde in barnvagnen i friggeboden och Kira kvällskissade. När vi skulle gå in hörde jag en hund som ylade och det lät nästan som ett drev. Anders hörde också en hund långt borta. Vi skrattade och sa att grannarna Carin och Mårten satt sin Selma i hundgården och hon gillar det inte. Eftersom det lyste i grannhuset ringde Anders dit för att skoja. "Skällde" på dem för att deras hund ylade mitt i natten. Men nejdå, Selma var inne så hon va det inte. Nehe. Mårten sa, men jag hör också hunden nu genom telefonen. Han gick ut på gårdsplanen och hörde också hunden. Anders och Mårten bestämde sig för att leta upp varifrån hunden kom. För nu var de överrens om att det va en hund som drev i skogen. Inte bra nu i bäbistider. Med eftersökslampa och riktiga skor gav de sig iväg. När de gick åt ena hållet kom skallet från andra hållet. De bytte håll och då kom skallet från andra. Hrm mystiskt. De gav upp och kom tillbaka hit. När vi stod utanför vårt och pratade om hur konstigt det va att de inte kunde lokalisera hunden hörde vi det igen. Då säger Mårten: -Det låter som om det kommer från Friggeboden. Anders går dit och öppnar. Vad tror ni händer???     

Ut som skjuten ur en kanon kommer KIRA! Hon smet in tillsammans med barnvagnen och blev instängd. Dumma hund som bara gnydde och småylade. Hade hon skällt så hade vi givetvis hört henne bättre. Ja jisses så långa i ansiktet vi blev och Kira var överlycklig. Klockan var 23.30 och grannmötet mitt i natten var över!


I dag kommer ytterligare ett sto till Hringur. Det är Sol som har varit här förut. Men då hos Sproti. Välkommen!


I eftermiddag skall jag till Göteborg och gå på Mia Skäringers " Dynkåt och hur helig som helst" med Jennifer . Mat och hela kittet. Skall bli skitkul!


Hej på er!

 
ANNONS
 
Ann

Ann

23 maj 2010 11:08

Härligt! Måste komma ner o se den stora flocken! =)

O det händer verkligen alltid något hos er! =)
Ni e helt underbara!

Kram

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Carola Iderud

23 maj 2010 11:18

Åh så fina dom e hingstarna :) Litfari mår fint och äger sin lilla flock iaf. kram

 
Ingen bild

Carin

23 maj 2010 14:56

hihihi...

Kraaam Carin

 
Ingen bild

Kristina Andersson

24 maj 2010 10:17

Hejsan Åsa!
Jag följer din blogg regelbundet och jag måste ju säga att du har väldigt fina bilder. Det är faktiskt så att jag nästan blir hästintresserad fast jag inte tidigare visat ett sånt intresse. Får komma och hälsa på någon gång.

Vad skönt att du kan lämna Tage hemma nu. Har han börjat dricka välling eller?
Kram Kristina (Fabians mamma)

 
Åsa

Åsa

24 maj 2010 20:23

Hej och tack för era kommentarer.

Kristina, klart att du skall komma och hälsa på hästarna. Ta med killarna så får de också titta/rida.

Nej tyvärr dricker inte Tag välling! Men han äter mat och gröt i stora mängder. Det går fint att vara ifrån honom fram till 12-00 på natten. Då vaknar han och vill ha tutte :-D

Kram kram

http://milasa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se