Direktlänk till inlägg 17 maj 2010

Årets första föl är här!

Av Åsa Jensen - 17 maj 2010 20:44

Nu har han kommit, årets förstfödde här hos Milåsa. Det blev en kille (som vanligt), snygg (också som vanligt   ), med långa ben (också som vanligt  ), vad som inte är vanligt är att han ser ut att vara brun konstantskimmel med en krokig stjärn. Därför kallar vi honom Krókur. Det är vårt skäcksto Lind som var så duktig och fixade allt själv. Under natten har hon smitit in i ett hörn i hagen och fölat. Allt har bara funkat klockrent och det är verkligen något att vara tacksam över. Det är jag varje gång det blir så. Jag är oerhört tacksam över att jag har varit så förskonad från tråkigheter i samband med fölning.


    Lite vingligt så här i början!


Jag skulle kunna fylla bloggen med hur mycket text som helst. Här händer saker hela, hela tiden. Roliga som en-gnutta-jobbiga. Självklart blir det så när det är för närvarande 42 hästar inblandade! Spænir har för tillfället boxarrest! Han och Geisli fick en ny fin hage med massa gott gräs. Det gick bra i 24 h. Jag och Vilma (ridelev och vän) red från gården på väg mot en trevlig ridtur. Vi kom inte så långt innan Vilmas mamma Ulrica ropar: -Åsa, han är lös? Vem? tänkte jag vår granne? Jag ser i ögonvrån något ljust komma i galopp över åkern. -NEEEEJ!!! Sparrisen har skuttat ut! Lycklig som få kommer han, i de tjusigaste gångarterna jag sett honom gå i, springades över åkern mot mig och Vilma på våra två ston   . Ok, tänk i en halv sekund Åsa, han har ingen grimma, han är sugen, Disa (Vilmas häst) är ALLTID sugen. Åsa domderar till Vilma -Vilma, du stannar här! Själv sätter jag av i tölt för att möta den sugna lillebrodern. Leikna verkar direkt fatta vad som skall göras. Han springer rakt mot oss och spänner upp sig för allt vad han kan. Pang! där fick han ett spö mitt mellan ögonen och en rytande matte -SKÄRP DIG! Vad hände, tycktes han tänka och kom av sig lite. Då tar jag och Leikna och ökar tölten, Sparrisen hänger på och springer kloss an, med spö och röst lyckas jag styra honom så han springer bara bredvid utan att göra ngt dumt. Han ökar lite fart och då tar vi galopp. Viktigt är att han hela tiden är på vänstersidan så jag kan parera mot stohagen. Leikna verkar gilla jobbet som vallhäst! Full galopp mot stallet och jag slänger mig av precis innan stalldörren. In i stallet med en nu, jädrans sugen hingst efter. Vänder runt Leikna och vips står han framför sin box och med ett piskipisk i rumpan är han inne i boxen utan att han fattar hur det gick till???  Pust, rymmaren är infångad. Snyggt!


Tillbaka till Vilma som lydigt står kvar på samma plats jag lämnade dem. Tur att hon kan rida och inte är en nybörjare. Ridturen avlöpte fint och vi hade mycket trevligt!


I morgon kommer Aleks och hjälper mig stängsla - högt och kraftigt!


Här kommer två bilder från stohagen i kväll.

Iðunn vilar.


 

Arvid gosar med sin Sædis alias "Blondie"  .


Nähä nu är det dags att utfodra hästarna i hagen (de som lydigt stannar och inte hoppar).


Hingstkillarna har det toppen. De bara busar och busar. I morgon tänkte jag ta med kameran och ta fler bilder på dem.


Kram på er alla!

 
ANNONS
 
Ann

Ann

17 maj 2010 21:20

Oj då... Här händer det grejer. Tur att det gick så smidigt o få in rymlingen. =)
Åhh fölisen e ju bedårande fin! Han kommer få en häftig färg! =D
Kramar

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bettina

17 maj 2010 22:24

Grattis till underbara fölungen och vilken tur att det inte va min hingst som rymde gjorde ju samma sak helgen innan han åkte till dig fast han fattade ju inte riktigt varför han gjorde det;)ha det bra

 
Ingen bild

Jutta

18 maj 2010 00:21

Ojoj, vad grejer det händer !
Snacka om adrenalinkick !!
Bra ridet :-)

Man kanske skulle ta och flytta ditåt och bli granne med er nu när det finns en liten gård till salu .......så slipper man ha det så tråkigt som här i urskogen, hände rju aldrig något....inte ens ett föl blir det.....attans väntande !
Hoppas Gurka har det bra med alla stora pojkar....
Jutta

 
Ingen bild

Josefin

18 maj 2010 10:10

Grattis Grattis vad skoj. Synd att hon inte föl när vi stod där ihagen eftermiddagen innan, tänk om vi stannat då kanske vi fått vara med om något så underbart som att vara med när fölet föddes. Kanske får åka ut i helgen igen och se sötnosen.
Josefin med Grindur

 
Paula

Paula

18 maj 2010 15:12

Stort grattis!! O kan du tänka dig, även jag har fått ett litet hingstföl i år!
Höll på att skratta i hjäl mig när jag läste det mycket underhållande inlägg om rymmlingar och hingstigheter!! Kram Kram

http://www.madkullensislandshastar.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Louise

18 maj 2010 15:39

Fölet har varit där i 3-4 dagar nu :)

 
Ingen bild

Sassa

19 maj 2010 18:25

Grattis till lilla fölisen. Jag väntar fortfarande.....Ha de bra Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se