Direktlänk till inlägg 26 februari 2010

Vackra vita vinterland!

Av Åsa Jensen - 26 februari 2010 09:13

Varje dag blir jag så betagen av detta vita vackra. Helt underbart och jag hoppas verkligen man får uppleva en så här fin vinter lite oftare! Klart att jag också har klagat lite, men med betoning på lite. Jag har klagat de dagarna då hästarna bara klev ut genom staketet, eller över snövallarna. Då Anders har skottat snö i över 16 timmar flera dagar i rad. Då är det lite kämpigt. Men vi fick ordning på staketet och nu är det ordentligt med ström. Fick ett bra tips om att man kan koppa jorden till jordningen i proppskåpet i stället. Det funkar kanon! Om det är ok eller inte bryr vi oss inte om.


Jag tänkte bjuda på lite härliga vinterbilder från paradiset. Flera gånger om dagen måste jag titta ut över vidderna och hjärtat tar ett skutt. Vi bor så otroligt vackert och snön gör att det blir ännu vackrare. Nästan som att bo i fjällen, vilket jag lätt skulle kunna göra. Lite sorgsen blir jag över att det blev en så vacker vinter och att mamma inte får uppleva den. Hon liksom övriga vår familj älskar snö och vinteraktiviteter.


Vallen vid stallet. Det syns inte hur mycket snö vi har. Men om du tittar noga på stolparna syns det att vi blivit tvugna att förlänga dem med en extra planka. På så sätt kunde vi flytta upp tråden.Tack Johan A för hjälpen.

    Spænir följde mig när jag pulsade runt i hagen och flyttade upp tråden. Vacker utsikt va? Det ni ser över vidderna är delar av Fritsla by.


  Gården i vinterskrud.


På väg att titta till stona. Kolla in vallarna och se så lite av tråden som finns kvar. Undertråden är bara att glömma. För tillfället helt bortkopplad från strömmen!

    Ojoj det vill man inte ha i nacken!


  Arvid och Rasmus leker i snödrivorna. Så skall barn ha en vinter!


     Vackra vyer.


Inte en syn vi är vana vid här.

      Snöovädret drar in över byn.


Vi har varit på bröllop! Jan och Marléne gifte sig. Ett underbart vinterbröllop och en isande kall dag. Jag som då inte kan inta starkare dryck fick dansa mig varm!

  Jag och älsklingen är finklädda :-D


Sötaste Linda i en fläktande bugg med Pär.

    Bruden och hennes far dansar loss.


  Taggen och jag vilar oss lite.


Min moster var här på besök och det är alltid lika roligt. Det känns som om tiden alltid är för knapp, hur många timmar den än skulle vara :-D

  Bittan och Tage vid köksbordet.


Det var alla bilder jag har att bjuda på för i dag.


På sportlovet var jag och Tage nere och hälsade på Leikna, alias Lilla L. Hon har det så bra hos Regine och Brenna i Falkenberg. Men gud vad jag saknar min tjej. Tur att Spænir ser lika dan ut som hon. Samma snälla ögon. Semlor och god lunch blev vi bjudna på. Tage avstod men jag åt desto mer *ler* Hela dagen våldgästade vi och hade mycket mysigt och kul. Vi Drakar måste ju tissla i vassen i bland.


Tänk att det snart är mars, vart tar tiden vägen. Vår lille plutt är 6 månader i dag. Jisses snart är han en finnig tonåring som inte kan få fram ett vettigt ord... :-D


Nu är det bara två veckor kvar tills Suss kommer igen. Du missar väl inte att vara med. Vi kan knö in fler! Allra helst skulle jag vilja ha Suss här jämt :-P  Men då skulle nog Sparrisen säga -Nej tack! och skicka av mig i snön. För ännu har han inte lyckats med det. Inte för att han aktivt har försökt, men ändå har det varit på håret några gånger. Inte så lätt när man kommer i full galopp och han bara hoppar in på en annan väg, eller rakt in i skogen. Eller som sist... rakt in i en stooor snöhög. Det blev tvärstopp. Kvar satt jag men låg som en fällkniv över halsen, termobyxorna hade lämnat sadeln, men inte trosorna - tack och lov!


Nu tränar vi mycket oftare "alla bollar i benen" och Spænir mellan båååda mina ben. Dessutom har jag skippat de halkiga temobyxorna. Ridbyxor på och så piski piski på rumpan när man dummar sig. Framåt skall det gå. Hoppeli hopp men fram går det. Tjofaderittan vad kul med unghäst! Anders tycker att han luftar draken lite väl mycket nu. Ojoj vilket syftningsfel det blev. Givetvis är det Spænir som luftar draken och inte Anders. Det skulle se ut det!


Kram på er! Nu skall jag iväg och fika. Ni vet sånt som mammalediga gör!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotti

26 februari 2010 10:56

Jag ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄlskar din blogg!!! Kramar Lotti

 
paula

paula

2 mars 2010 08:16

Mycket givande morgonläsning! Kram på dig!/madkullapaula

http://www.madkullensislandshastar.com

 
Ann

Ann

4 mars 2010 09:52

Ja din blogg e riktigt skön!
Tack åter igen för allt! O Bruda var precis lika fin som vanligt!
Var mycke skoj o se dig igen o få se Taggen o hur fint ni fått det på gåren!
Synd man inte bor kvar där nere så vi kunnat ut o rida tillsammans! =)
Kram

http://missanmy.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se