Direktlänk till inlägg 24 november 2009

Rida lektion, dop och rida lektion.

Av Åsa Jensen - 24 november 2009 18:45

Ja, jag har ju sex ridfria månader att ta igen och därför har jag varit flitig med lektionsridandet, eller vad man skall kalla det.


I torsdags var jag på Navåsen och red för Heimir. Säkert två år sedan, minst, som jag red för honom. Då också med Lilla L (Leikna). Första gången jag red för Heimir på Lilla L så hade jag bara ridit henne i 1 månad. Han sa till mig att tölta. Jag tittade frågande på honom och säger -Men jag har ju aldrig töltat henne. -Inga problem bara tölta här på långsidan, svarar han då. Och nej, det var inga problem, vi töltade lite på långsidan. Nu flera år senare var det dags för honom att se henne igen. Han tyckte det var kul och se henne i dagsläget. Träningen gick fint och han hjälpte mig att justera till några småsaker jag funderat över.

Lilla L är nu hos sin syrra och extramatte i Falkenberg. Där får hon stanna tills jag saknar henne för mycket och tills Spænir blivit mer utbildad.


I lördags var det så dags för sista kursen för Max på länge (men föhoppningsvi inte för alltid). Givetvis hade jag med Spænir och Lilla L fick sig en lektion också.


Spænir, ja herregud vad skall man säga. Han hade fullt upp att gapa och visa sig. Ny gård, många ston, hingstar och nya intryck. Páfi hade boxen snett emot och det var väl sådärlyckat. Páfi tyckte Spænir var en liten uppblåst skit som behövde lära sig veta hur. Spænir gjorde slut på sina krafter i stallet och jobbade upp ett duktig adrenalinpåslag i kroppen till ridpass nr2. Men Max lärde mig hur jag skulle jobba bort det. Max kämpade verkligen med mig och Sparrisen. Själv var jag som en blöt disktrasa när lektionerna var över. Så här ser vi ut.

      

  


Tänkte skriva om dopet men Tage har ingen lust med det. Han skall ha MAT!!!

Återkommer.


Kram på er

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotti

25 november 2009 11:19

HERRALIGEN vilken vacker häst du har!!!

 
Melina

Melina

26 november 2009 09:02

Hej! Va härligt det sert ut! Har själv aldrig ridit islänning, kanske skall prova någon gång... Hoppas vi hörs snart ang bete, stallplats & lösdrift och kanske lite hästprat ;o) Ha en bra dag // Melina

http://tinker.snyggboxer.se/#home

 
Ingen bild

Åsa

26 november 2009 18:41

Hej Melina!
Jag har slarvat bort ditt mobilnr.
Skicka mig ett mail så skall du få alla uppgifter på hon som har stallet hyfsat nära ert blivande hus :-D

info@milasa.se

Mvh Åsa

 
Ingen bild

Lena

27 november 2009 13:18

Hej!!
Ska du behålla honom om hingst....han e ju jättefin kanske kunde vara nåt för min lilla stumpa så småningom ;)).
Kramiz

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se