Direktlänk till inlägg 13 juni 2009

Idunn har sett dagens ljus!

Av Åsa Jensen - 13 juni 2009 07:35


Äntligen har jag fått ett stoföl (iofs. finns ju Leikna) efter min älskade Leira. Efter fyra hingstar på raken blev det då dax för ett sto. Leikna har fått en lillasyster, Idunn, åh vad hon är efterlängtad.


Leira den lilla luringen. Hon brukar vara så tydlig i sina tecken på fölning. Men inte denna gången. Jag och Barbro var och skulle titta till hästarna, smörja lite och gosa med dem. När vi kliver in i Leira och Litla-Míns hage ser vi efter en stund något ljust som är i gräset. Till att börja med tänke jag att det är en sten, sedan ett rådjur. Men helt plötsligt såg det ut som ett öra som stack upp. Hrm har Leira fölat? Nej inte ännu, en vecka "för tidigt" hon som alltid brukar gå över ett tag. Till slut flyger ett litet huvud upp och JA! Det är ett föl! Duktiga Leira som har fixat allt så bra - som vanligt i och för sig. Tänk om en annan såg lika fräsh ut efter en förlossning. Inte en bristning, smal och smärt och diandet går som en dans....


Här är lilla underverket! Ljus sin mor men med en annan nyans och ganska mörk i huvudet. Jag tror att hon blir musblack.


 

Nämen ser man på. Lite pass kan jag också :-D


Idunn från Milåsa - på denna bilden tycker jag solklart att hon blir musblack.


 

Ser ni mina vackra blå ögon, däri bor min kunskap.


En kille som är mycket nyfiken på tillskottet ihagen är Krummi. Han gnäggar och visar upp sina konster hela tiden för Idunn. Han vill leeeeka - NU! Men ajjabajja om han kommer för nära. Då kommer stora gula monstret och jagar bort honom!


Jag gillar Krummis exteriör mycket. Halsen är väl ansatt och han är så välrest och välbalanserad. Mjuka smidiga rörelser. Sproti visade sig vara ett bra val. Stor kommer Krummi att bli. Han är redan nu välvuxen och med en mamma på 144 och en pappa på samma storlek borde det ju bli däråt.


Krummi från Milåsa spanar på lilla Idunn.


Krummi och mamma Litla-Mín följer efter nytillskottet.


Bruðas lilla stoföl börjar räta ut sina lååånga ben. Men de är fortfarande lite krokiga. Sånt tar ju tid när man har legat ihopknölad :-D . Något namn har hon inte fått ännu och det lär väl dröja. Arvid har åkt till sin pappa och blir borta 3 veckor. Han vill ju döpa sitt föl. Så än så länge går hon under namnet Bruða Bäbisen.


 

Nyfiken på omvärlden och söt som socker är hon.


Så underbart att alla tre fölen nu är här. Friska och fina. Mammorna mår prima och allt fungerar. Det är ju sånt man inte vet och alltid har en liten oro för. Tänk om det går snett osv. Men med två stoföl har jag nog lite många hästar igen. Vi får se över flocken och ev. sälja någon.


I hingsflocken var det lite sorg.... 

En kille, lille Gramur hade av någon anledning inte sett att alla andra har gått över bäcken och in i andra hagen. Han blev ensam kvar och gnäggade så hjärtskärande. Barbro kilade tillbaka till bilen och hämtade en grimma. Jag tog sedan Spænir och ledde honom hela vägen tillbaka över bäcken och in i andra delen som Gramur blivit kvar i. Självklart följde heeela flocken efter. Så glad den lille skiten blev när han blev återförenad med sina vänner. Ja jisses. Ibland är inte hästar smarta :-D


Hildir får numer vara med flocken och han har lagt på sig duktigt Helen! Han är slank men absolut inte mager.


Tyvärr inga bilder från hingsthagen det spöregnade och allt var dyngsurt och kameran vill inte bli blöt.


/Åsa

 
ANNONS
 
Ann

Ann

13 juni 2009 15:44

Ett till sto! Grattis igen! =) O såå söt med så stor stjärna! Ja hon blir nog musblack.
O Brudas föl e med bedårande söt...
Är hon tillgiven?
Inte fått tag på Bruda än då nä, synd, lillen skulle nog tycke det var skoj o leka med de andra små bäbisarna!

Grattis igen!

Kram Ann

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linda

13 juni 2009 23:24

Såååå sööta!!!!

 
Paula

Paula

14 juni 2009 08:39

Gud så söt! Klockrent, med en så vacker stjärna! Grattis! Kram paula

http://www.madkullensislandshastar.bloggagratis.se

 
Jutta

Jutta

14 juni 2009 12:02

Grattis till lilla Idunn :-)
Hon ser jättefin ut, så härligt med ett stoföl efter Leira !!
Underbar stjärn !

Jutta

http://www.sproti.dinstudio.se

 
Åsa

Åsa

14 juni 2009 13:17

Tack för era gulliga meddelanden.
Ja, hon är helt bedårande! Men mycket lurig att bestämma färg på. I dag såg hon ljusare ut igen. Jag får helt enkelt tåla mig tills hon är lite äldre. Men det är inte lätt...

Kram på er

http://www.milasa.se

 
Ingen bild

Åsa

14 juni 2009 13:19

Ann:
Jag har inte ens försökt att fånga Bruða ännu. Så länge fölisarna är så små får de ändå inte leka med kompisar. Inte innan efter två veckor brukar mammorna släppa iväg dem för lek. Nu får Bruða hjälp av Freyja som vakar över lillan när hon sover. Freyja är ofta vid Bruðas sida nu och jag ser att de är trygga med varandra och det är ju bra.

Men på tisdag kommer hovslagarn så då gör vi ett försök :-D

Kram Åsa

 
Ingen bild

Lena

14 juni 2009 14:43

Grattis i mängder!!!
Villimey såg ut ungefär som Idunn när hon föddes =)), så det kanske blir två musblackar i hagen då =))
Kram

 
Ann

Ann

14 juni 2009 21:06

Härligt att freja ställer upp o håller ett vakande öga på den lilla. =)
Hoppas ni får tag i henne så hon kan verkas.. Går säkert fint, massa godis så borde det gå.. hihi

Kram

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Max & Ása

Max & Ása

14 juni 2009 21:13

Underbart ljuvlig lilla Iðunn är!! Stort grattis från stolta "farföräldrar" i Mölle! :-)

http://www.hastlif.se

 
Ingen bild

Mia L

15 juni 2009 13:29

Grattis Åsa!
Äntligen ett litet stoföl igen. Hon är verkligen läcker i både i kropp och färg.
Mia L

 
Ingen bild

Helene och Oliver

15 juni 2009 17:10

Grattis Åsa!

En sån fin liten prinsessa!!!

 
Ingen bild

Åsa

16 juni 2009 11:02

Tack alla för era fina kommentarer.

Ja, hon är verkligen en ljuvlig prinsessa som har allt! Snygg färg, snygg exteriör och hon rör sig smidigt som en katt. *älskar henne*

Precis som de andra Leirabarnen är hon en tuffing. Knappt en vecka gammal vill hon leka med Krummi.

/Åsa

 
Smilla och Baldurs matte

Smilla och Baldurs matte

24 juni 2009 22:01

Grattis till fina föl hoppas mina små liv mår bra kommer till helgen och hälsar på/Tina

http://www.norrbackensislandshastar.se

 
Ingen bild

Elin

2 maj 2010 09:32

Hejsan!
Hejsan jag undrar om jag får ta en bild på ett föl från din blogg?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se