Direktlänk till inlägg 27 april 2009

Äntligen är "sommaren" här!

Av Åsa Jensen - 27 april 2009 08:29


Varför, jo nu är hästarna släppta på bete och sommarhästarna har kommit!

Helt underbart verkligen. Jag njuter av att se dessa fina flockar av hingstar/valacker och ston i olika åldrar och färger. I hingstflocken går det hett till som vanligt. Vilka bösholkar (som vi säger här), ja jisses. De är mycket underhållande.


Anders och jag började vid 9-tiden i söndags och körde Spænir och Pegasus som första par ut till sommarhagen. Lätta och smidiga hästar att lasta. Goa och glada skuttade de ut i gröngräset. På väg tillbaka mötte vi Strawberry Jam och hans familj, de var hurtiga och promenerade honom till hagen! Tillbaka till vinterhagen. Där hade Carina och hennes familj mött upp, samt Barbro och Göran. Med gemensamma krafter åkte tre 1-åringar in i transporten och hagen var tömd! I sommarhagen sprang alla runt som dårar och var så lyckliga!


Vackra Pegasus spanar när vi kommer med småkillarna.


Lítfari spänner upp sig och visar sitt fina steg.


Pegasus och Snarpur busar.


 Fleygur i full karriär och brorsan Lítfari bredvid.


Nu skall vi busa lite brorsan.


Vid 12-tiden dök Marie upp med sina stiliga killar, Pétur och Dagfari. Petur var som en kanonkula ut ur transporten och in i hagen. Han verkade känna igen sig och hade ingen tanke på att vänta på "lillebror". Som vanligt stod kampen mellan Spænir och Pétur. Jag tror att Spænir ångrade lite att han redan hade sprungit runt i hagen i tre timmar. För han fick en stor välvuxen 3-åring att tampas med, vars krafter hade ökat markant sedan förra året. Dagfari däremot var go och glad och medgörlig som 1-åringar brukar vara. Han och Jammis hittade varandra direkt.


Här kommer gänget! I täten Jammis (brun med stjärn och snopp), Dagfari (fux med stjärn), Fleygur och Lítfari, Pétur, Pegasus och sist Snarpur


Pétur och Pegasus hälsar på varandra.


Spænir och Dagfari.


Fina Strawberry Jam- Jammis -Jam Jam, eller den Svenska hästen som Arvid kommer säga.  (kärt barn har många namn)


Så har vi då kommit fram till bildserien - KAMPEN :-D

Ett gäng med människor kom och skulle gå igenom hagen längsmed ån. Ett mycket populärt promenadspråk. Av någon anledning valde de att inte ta den vägen... kan inte förstå varför *skrattar*


 


 Sedan händer det något annat som fick killarna att avbryta lek och kamp. Två Stoooora hästar kom på vägen. Alla grabbarna rusar upp och är såå nyfikna.

 


Sedan var det slut på lugnet. Spænir och Pétur fortsatte till synes outtröttliga. Men Spænir började krokna....Han hade ju varit i farten sedan 9 i morse! 

Ja herregud man kan ju undra om det står rätt till.... :-D


Medans killarna brötade vidare fick jag ett samtal från Susanne. Nu var de i byn och stod vid fabriken. Smilla ett 2-årigt sto som var i ena transporten ville de börja med att släppa ut. Hon fick åka upp till mina tjejer och vinterhagen så länge. En snäll och go 2-åring som var flockvan, snabbt och lätt gick det. Vi lämnade dem och körde ned till killarna i deras transport och styrde den mot hingstflocken.


 

Baldur och Gramur flyger runt i hagen. Vilket steg Gramur visade upp! Inte bara på denna bilden utan hela tiden. Jag blir bara mer och mer nöjd med de Tjalduravkommer jag ser!


Gramurs mamma Drottning var här på betäckning med Tjaldur för två år sedan. Gramur är frukten av det och som Susanne sa: -Du måste ju vara med och ta ansvar för vad du har tillverkat... *skrattar* Det klart att jag måste så nu är han här och det är bara roligt!


Vid 14-tiden ringer Tina, nu är de halvvägs till Fritsla. De får vägbeskrivning och efter en stund dyker Tina, hennes pappa och Pegasus upp. Ja nu har vi två Pegasus i hagen. En skäck och en skimmel.

 

 Pegasus är den häftiga skäcken. Han har två blå ögon och ser skithäftig ut. Han var en lugn och trevlig kille som lätt anpassade sig till flocken.


 

Trodde ni att kämparna hade gett upp... nejdå klockan är 14.30 och de håller på ännu. Tokstollar. Lite blod blev det allt, men det ser inte ut att vara så illa. Jag skall kolla noga i Péturs mun nu i eftermiddag. I gårkväll var inte att tänka på. Ingen ville bli fångad!!!


Jag och Anders hade ju ångan uppe så vi körde tre vändor med ston till Kinnahult. Där går nu Leira, Bruða, Litla-Mín, Villimey, Smilla och Vinna. Dísa och Freyja rids dit i dag. Leikna får gå kvar med Einfari tills hon skall till Björketorp nu i början på veckan.


Efter det styrde jag min kosa till Värnamo för att hämta hem Prinsen. När klockan var 22- var vi hemma och jag kännde hur dödstrött jag verklien va!


Men vilken underbar dag jag har haft!


Jag ser verkligen fram emot denna sommaren med så härliga hästar och urmysiga hästägare. Hoppas vi kan träffas fler gånger under sommaren och prata hästar och åter hästar.  


Ha det bäst!


Ps. Givetvis kommer det bilder från stohagen under veckan. Men jag lovar er att de inte kommer vara spännande..... betesbilder - mat mat och mat
 
ANNONS
 
Ingen bild

Linda

27 april 2009 10:15

SNYGGINGAR!!! Skönt att allt gått bra! Kram

 
Ingen bild

Carin

27 april 2009 11:29

Det såg ju ut att ha gått bra utan min hjälp...;-) Vi blev till slut färdiga med paddocken. Med tappra insatser av våra goa gubbar. :-) Kram

 
Ingen bild

Åsa

27 april 2009 11:34

Jag såg det. Ni höll på lika länge som jag ungefär.

Det blev riktigt fint i paddocken! Ni är duktiga :-D

 
Rebecka

Rebecka

27 april 2009 13:15

Vilka mysiga bilder på riktigt fina hingstar!

http://kjarni.blogg.se

 
Anette Alsterå

Anette Alsterå

27 april 2009 22:49

Vad otroligt vacker Pétur är på lekbilderna. Kanonfina foto - så livliga!

http://flotti.alstera.net

 
Ingen bild

Anita

28 april 2009 06:16

ville bara säga att det var så härliga bilder... kul att titta på och att läsa vad du skriver. Är Gramur färgväxlare?

 
Ingen bild

Åsa

28 april 2009 15:08

Anita: Tack för komplimangen, den värmer!

Gramur och Lítfari är svarta konstantskimmlar/färgväxlare. Gramur är några veckor tidigare i sin pälsfällning än Lífari, därför är han vitare.

/Åsa

 
Linda och Kerstin

Linda och Kerstin

29 april 2009 11:42

Oh, vilka härliga bilder! Kommer hästarna att vara utanför vårat i sommar? och i så fall, kommer vi att få se ston eller hingstar?
Vilken kamp som utkämpas, så vackert och kraftfullt. Urfina bilder.

http://sotahunden.blogspot.se

 
Ingen bild

Åsa

29 april 2009 12:41

Hej tjejer!

Ja de kommer att gå utanför erat fönster i sommar också. Eventuellt kommer hingsten och några ston gå där först och "småkillarna" senare under sommaren.

Ja det är inte svårt att ta fina bilder på dessa kraftpaket. Ändå är de så bussiga killar!

Vi syns i sommar!

/Åsa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se