Direktlänk till inlägg 16 april 2009

Grönare och grönare blir det ute!

Av Åsa Jensen - 16 april 2009 10:28


I går stank det av gödsel i hela byn. På ena sidan vanligt hedeligt kögödsel men på andra sidan hade vi lite skarpare doninga. Inte mindre än minkskit! Det ni!  Kompisen som bor granne med åkrarna skvallrade om den hemska stanken. Hennes lille bäbis har väl aldrig sovit så djupt i vagnen. När jag kom hem på eftermiddagen hade stanken lagt sig något - tack och lov.


Betessläpp

På lördag skall vi gå igenom alla hagar och göra dem färdiga för betessläppet. Vi har bestämt att det blir runt den 25-26 som killar och tjejer får flytta till grönt. Ni som har bokat plats är välkomna att höra av er till mig för att bestämma dag och tid. Jag kommer även ringa de som inte hör av sig. Jag kan ju inte begära att ni alla följer min blogg, eftersom jag är lite halvslö på att skriva inlägg... Glöm inte att de skall vara nyverkade och maskade minst 3 dagar innan de kommer! Åh vad det skall bli roligt! Många fina unghästar, grönt ute och min kamera.... kan det bli roligare!


Pegasus är nu bokad och blir det köp så får han det superbra är jag övertygad om. Stora härliga marker att röra sig på och i flock. Lite sorgligt är det allt men jag har helt enkelt inte tid och möjlighet nu med en unghäst.


Hringur kommer!

Så börjar det också dra ihop sig till Hringurs ankomst. Fredagen den 24 april åker jag och Arvid till Falkenberg. Där byter vi Arvid mot Hringur!!!  Neeee vad är det jag säger. I och för sig stämmer det. Men Arvid kommer hem på söndagen och Hringur stannar tills i slutet av juni. Ett gäng ston är bokade och ni som nu är sugna på att komma och titta på snyggingen är välkomna att kontakta mig.


Våran stora härliga tupp Biffen har tagit på sig uppgiften att lägga sig i ingångshålet så att ingen pulla kommer ut och ingen fiende in. Varje kväll när vi skall stänga till honom får man putta in honom i huset så han inte blir halshuggen av luckan.

 


Syrenen, häggen och flädern är på väg att slå ut. Ja inte i blom utan bladen. Gräslöken är hög och det är som om allt exploderar i trädgården. Underbart. Bara att njuta och vänta på den härliga försommaren. Desvärre kommer ju då knott, blinningar och andra otäcka saker. Men det förtränger jag i år! Mina hästar är i år preparerade med ByoFly som är bättre, billigare och mindre giftigt än Switch. Så förhoppningsvis slipper de de värsta krypen och fästingarna.


Regine, kära Regine har lovat att ta sig an Leikna när jag inte längre kan rida. Leikna får flytta till Björketorp och bo flott tills min bäbbe har pluppat ut (eller tja, så lätt kommer det inte att gå men ändå...) och det är kanon! Det kan ju inte bli bättre med en egen Pro Trainer till sin gräddbakelse. En stor sten föll från mitt hjärta.


Nu kan Linda, jag (Arvid kan rida och jag kan cykla eller åka fyrhjuling) och Arvid engagera oss i Dísa och få henne mjuk och fin. 


Ha de gott vänner!


/Åsa
 
ANNONS
 
Ann

Ann

17 april 2009 21:52

Hej!
Ska du ha bäbe oxå? Gud vad spännande o roligt!!! Så glad för er!!! =)
Härligt o få släppa hästarna på bete snart!! =) Jag vill ha hem Muskur snart o sätta igång honom igen o e så sugen på Bruda som du vet.. men pengar.. =(
Ja jag saknar henne så...
Ta hand om er!
Kramar Ann

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna

19 april 2009 20:49

När kommer bäbben??

 
Ingen bild

Åsa

20 april 2009 09:58

Hej Anna!

Den är beräknad att komma 4 sep men det får vi se.

 
Sophia

Sophia

28 april 2009 10:41

Vart hittar du ByoFly?

http://tyris.babyblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se