Direktlänk till inlägg 9 april 2009

Påsken är här!

Av Åsa Jensen - 9 april 2009 10:06


Det ser ut att bli en solig och varm påsk. Påsken kan ju verkligen vara allt från snöstorm till försommar. Man tackar och bugar över att denna påsken verkar bli av den senare varianten.


Mycket att göra både hemma och på jobbet har gjort att jag inte orkat ta tag i bloggen. Men i dag kände jag att det sög i bloggtarmen och att jag bara måste göra det.


Gräset börjar bli grönt lite överrallt och i söndags hade vi våra första rymmare (bland hästarna i alla fall, kossorna är ut och in som de vill). Lilla Villimey hade hittat ett ställe där tråden var nästan lika hög som hennes manke. Tog man fart så känndes ju inte strömmen... eller så brydde hon sig inte. I alla fall fick hon med sig Freyja som absolut måste kännt att det stack till för hon stannade snällt kvar i hagen när jag plockade in dem igen. Trots att jag stod och skulle sättta upp en extra tråd vid rymmarstället tog busan Villimey sats och vips var hon ute. Efter trådfixande fångade vi in rymlingen och vips så snopet gick det inte att gå ut igen! Under första infångandet skulle jag ta en genväg som resulterade i att jag tappade min ena sko... i geggamojja! Jag fick klafsa runt i strumplästen och "gräva" fram den bruna skon ur den bruna geggan. Suck vad äckligt att känna geggan sippra mellan tårna. Tur var att det inte var så kallt ute.


I lördags kom Strawberry Jam! Han är en läcker ridponnyhingst på två år som skall bo här i sommar. Han fick komma lite tidigare då han har tråkigt hemma och börjar bli lite intresserad av tjejerna. Det kan man ju förstå. Han och Spænir lekte som två galningar i flera timmar. De var helt genomsvetta och trötta men skam den som ger sig. På kvällen hade de lugnat ned sig och grottade ned huvudena i maten. Mums! Jammis (tror jag att det va) som han kallas får nu veta sin plats i flocken. Spænir och Pegasus berättar tydligt att det är DE som bestämmer. Han kommer under dem i rang men över småkillarna tre. Tyvärr glömde jag min kamera hemma men det skall inte hända på det stora betessläppet. Som planen är nu blir det den 26 april. Tidigare går nog inte. Gräset måste växa till sig ordentligt så det räcker till alla!


Hringur kommer den 25 april och han har några tjejer som kommer direkt. Andra måste föla först....


Jag har fortfarande inte tagit beslut om Leikna skall visas i år och i så fall vart och av vem. Som det är nu rider jag henne så gott jag kan. Klättra i backarna klarar vi av ganska länge till. Trav är desto jobbigare för mig. Tölta är ju alltid härligt och speciellt på en så mjuk häst som Leikna.


I påsk skall jag vara lite flitigare med kameran.


GLAD PÅSK!

-Hej älskling skall vi gosa..... vad tror ni om denna utstyrsel och de orden?


/Åsa

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lena

9 april 2009 19:48

Jooo jag sa ju det =))
Och borttappade skor o allt fy min räkning kommer att bli skyhög =).
Längtar såååå mkt efter kort.

Jag tror att utstyrseln ovan blir perfekt har du fler skicka en hitåt......

Glad o God påsk!!!

 
Ingen bild

Åsa

10 april 2009 18:51

lugn och fin Lena... skon hittades och tvättades av. Nu har busfröet stannat kvar i hagen. Men hon suktar efter kalvarna på andra sidan staketet. Hon vill LEKA!

Bilder kommer i morgon.

Tyvärr tog utstyrseln slut.

 
Pernilla

Pernilla

15 april 2009 22:54

Grattis Åsa, visste inte att du var gravid. Vad roligt att få en egen bebis.. Jag vill gärna ha en till men min man säger blankt nej! Hur gör jag för att övetala honom??? Vi är ju fyra tjejer här hemma och han är livrädd att det skulle bli en femte..Han trodde att nr tre måste ju bli en kille, men så kom lilla Liza ut. Supergrattis till dig som lyckats få din man att inse att bebisar är nåt man bara måste ha..

http://www.eskilsbygard.se

 
Ingen bild

Åsa

16 april 2009 11:02

Tackar!
Nej jag har väl legat lite lågt med att berätta om graviditeten. Men nu är det ju halvtid så det känns helt ok att alla vet!

Nu är det ju så att vi är bara inne på nr två och är tämligen säker på att det stannar där. men man skall aldrig säga aldrig! Sjävl är jag ju inte så förtjust i att vara just gravid. Att ha bäbis och barn är ju roligt däremot!

Däremot känner jag absolut att en Equippsadel till bara MÅSTE man ha snart. Arvid måste ju också ha en bra sadel till sin häst *skrattar*

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se