Direktlänk till inlägg 21 februari 2009

Insnöad men ändå Suss-ridning.

Av Åsa Jensen - 21 februari 2009 08:41


Jaha så kom då vintern på riktigt till Fritsla. Snö, snö och åter snö. Helt underbart då vår familj älskar vinter och snö. Enda smolket i bägaren var ju att den kom lagom till jag skulle rida för Suss. Redan i torsdags insåg jag att vi inte skulle komma iväg med transport och häst i. Snälla Carina på Navåsen lånade ut häst till mig så jag kunde vara med ändå. För det spelar ingen roll vilken häst jag sitter på jag lär mig massor varje gång ändå. Dessutom älskar jag ju att rida nya hästar :-D


Hästen jag fick låna var inte mindre än The Man.... Kjarkur frá Egilsstaðabæ, pappa till Hvinur frá Holtsmúla och Reynir frá Hólshúsum för att nämna några. Kjarkur är en underbar individ som jag snabbt fattade tycke för. Att jobba med kroppen på rätt sätt och att skritta runt, runt, runt och i öppna var väl inte riktigt vad Kjarkur hade tänkt sig. Men jag och Suss väntade ut honom och vips hade han förstått vad vi ville. Mycket roligt och lärorikt att rida denna mästare! Tack Carina.


Kjarkur på Island. Bilden är lånad från http://n-islandshastar.jimdo.com/ (Navåsens Islandshästar)
 

I veckan har jag ridit Litla-Mín och Leira. Men snart är det dags att låta de vara. Speciellt Litla-Mín som skall föla i maj. Hon är så stor och nu börjar jag känna av att hon är lite trött. Hon funkar ju fint som ridhäst i skritt, trav och galopp. Tölten kommer några steg, allra enklast efter en frisk galopp och i inbromsningen kommer det riktigt fina töltsteg. Snart blir det bara Susspyssel med henne. Det kan man ju göra länge och utan skor. Åh jag saknar min Leikna nu. Tänk att kunna spränga fram på henne i full fart i snön. Det hade vi gillat båda två!


Om några timmar skall jag iväg på Färgkurs i Fákurs regi. Det är Bo Furugren som skall hålla i det. Spännande att träffa honom. Jag har ju läst hans bok både framåt och bakåt så många gånger att jag inte kan räkna dem.


Nähä nu skall jag ge Arvid frukost. Lyllo honom som kunde sova ända fram tills nu.... en annan vaknade 6!!!  * morrar*


/Åsa


 
ANNONS
 
Ann

Ann

21 februari 2009 11:27

Härligt att du kom iväg ändå o fick rida en sån fining! =)
Skoj att det går så bra med hästarna!
Hur går det med Bruda? Är hon igång än?
Kan tänka mig att hon börjar få mage med nu.. =)

Kram

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Åsa

21 februari 2009 18:27

Ja, det var kanon att få låna häst. Och det blev ju en going också. Men stoet som fanns att låna är också himla fin så det var ett svårt val.

Bruða skoddes av förra veckan så nu skall hon inte gå något mer. Hon är rund och goooo kan man säga. Handen på hjärtat har hon inte ridits mycket men lite har hon fått gå.

Kram

 
Ann

Ann

23 februari 2009 19:27

mmm kan tänka mig att hon e rund nu.. saknar henne så otroligt mycke. Hoppas det går bra med Seidur hos sin nya matte. Ska bli så spännande o se hur han blir.. =)

Kram

http://missanmy.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se