Direktlänk till inlägg 16 februari 2009

Prinsessan går som ett skållat troll....

Av Åsa Jensen - 16 februari 2009 14:21


Jag har nu pratat med Ása, som är den som rider Leikna mest. Perfekt tror jag då de passar fin fint i hop. Lite vilda och busiga båda två :-D

De är mycket nöjda med Leikna och hon tar till sig träningen bra. Pass verkade hon inte tycka var något problem. Redan andra gången ser det ut så här:

 

 Inte dåligt tycker jag av en häst som bara är lagd i pass en gång innan. Hon har det ju i blodet kan man säga *ler*


Traven är så otroligt stor när hon jobbar i form att hon till en början bara orkade gå 100 m. Nu är hon uppe i c 300 m och det är ju kanon!


Tölten börjar bölja genom hela kroppen och då funkar det att rida i högre hastighet. Skulle jag själv få gissa beror det på att hon har fått gå i pass. På Leira hjälpte det mycket att ta en passrepa, sedan var hon mycket mjukare och lösare i tölten.

 


Att Leikna gillar att springa vet de flesta som har sett oss rida :-P

Här kommer en galoppbild i full fart.

 


Jag gillar vad jag ser! Gulliga Max och Ása som tog bilder på "Gräddbakelsen" som Ása skrev. Nog är hon en gräddbakelse alltid.


Spænir skötte sig galant i går på kursen. Jag sa till Max att Spænir inte travar så mycket och att det är nog den jag får jobba med sedan. Efter sen stund när Max fick honom att slappna av och börja jobba med ryggen korrekt och han fick upp lite tempo hände det. Pang! där kom traven med lika stora steg som sin syrra. -Jaha där har vi förklaringen som jag tänkte, sa Max. -De har så stor trav att det krävs mycket ryggarbete och temp. Men där är ditt kvitto på att han jobbar och är avslappnad, att traven kommer. Allt detta var i arbete från marken i lina.


Pass nummer två var det min tur att vara linförare. Med hela läktaren full och folk bredvid skulle nu jag sköta detta. Ja herregud! Hur det gick? Tja efter 15 minuter och en massa instruktioner, hårda som snälla, från Max, började hästen slappna av och gå som han gjorde efter 5 min med Max. Ja jisses, Max han gick till och med fram och styrde min kropp! Och jag förstår varför jag inte är någon dansare. Mer än en gång trampade jag honom på fötterna och hela tiden hade han mitt hår i ansiktet. Men efter han med fast hande styrt mig fattade jag. Ja, jag vet att ni på läktarn fick hjälpa honom att skrika BAKÅT, BAKÅT flera gånger. Mmmm trots att jag är brunhårig nu är jag lite trög i bland. Får skylla på att jag blev helt yr i bollen så som Spænir snodde runt mig. Busade med matte! Han är bara BÄBIS sa Max. Hrmf!


Men jag är så stolt över mina Leirabarn! Nu ser jag fram emot sommarens föl. Leira och Vestri! Gärna ett stoföl i någon annan färg än gul nyans....


/Åsa

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotti

16 februari 2009 16:34

Vilka fina kort på din fina häst! Va kul att det går så bra med dina godingar!!! Kram Lotti

 
Ingen bild

Liza å Karma

16 februari 2009 20:41

Heeeej Åsa!! Vilken underbar prinsessa du har! Swer superflott ut! Min lilla sessa flyttade till Johanna E igår och ska tränas å visas i vår/sommar. Vilken visning satsar du på? Vi kanske kunde hålla kontakten och vara nervösa ihop när det gäller??

 
Ann

Ann

17 februari 2009 19:41

Härliga bilder!!! =) Så roligt att det går såå bra med hästarna.
Jätte glad för din skull...

Kram

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Paula

Paula

18 februari 2009 06:22

va fin hon ser ut Åsa, kul att det går så bra! Kram paula

http://Madkullensislandshastar

 
Ingen bild

Åsa

18 februari 2009 08:52

Jaaa Liza det hade ju varit jättekul! Jag kommer behöva ha någon att bita på naglarna i hop med. Vi satsar på visningen i Vaggeryd i april och ni då?

Kram

 
Virre

Virre

18 februari 2009 16:42

Hon ser underbar ut Åsa =D

http://bykarlson.blogg.se

 
Ingen bild

Åsa

18 februari 2009 20:57

Hallåj Virre!

Ja det gör hon va?
Såg Ling häromdagen med din mamma. Hon går inte heller av för hackor. Det var längesedan jag såg dig. Hoppas du har det bra i skolan.

Kram Åsa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se