Direktlänk till inlägg 14 februari 2009

Dagsmeja och hård packad snö.

Av Åsa Jensen - 14 februari 2009 18:31


I dag har det varit helt underbart väder. Dagsmeja i solen och lite hård packad snö på vägarna där solen inte kommer åt. Det är så som det skall vara på vårvintern tycker jag. Helt underbar när man kan höra dakdroppet, eller öfsadröp som det också kallas här.


I förmiddags började jag med en tur i skogen och sedan runt Basterås på Litla-Mín. Barbor och Freyja var också med, liksom Kria som älskar att hänga med hästarna på ridtur! Det bästa som finns är att ta fart bakifrån och rusa förbi dem, gärna mellan de två ekipagen. Hästarna är så vana att det inte vrider på örat ens. Underbar! Litla-mín är så pigg och positiv hela tiden. Traven kan jag rida i princip vilket tempo jag vill. Galopp är kul tycker hon. Tölt kommer några meter efter galoppen. Den får nog vänta tills efter fölning, typ till hösten eller så. Jag vill att hon skall bli en stark ridhäst och mycket mer lyhörd innan hon töltsätts. Hon är ju fyrgångare och jag vill inte ha en stjärnkikare.


Leira fick sig också en tur. Hon verkligen älskar detta vädret. Helt klockrent går hon när man rider på packad snö som är lite hal. Bara att blunda och njuta för det blir svårare och svårare nu med magen som inte är nådig. Den är ju stor av både mat och dräktighet. Nu längtar jag till fölen i sommar!


På tal om föl så börjar det nu boka på till Hringur, kul! Det ser ut att bli ett bra gäng i sommar också, hittils är 5 bokade och klara och lika många till är halvklara.... fler lär det säkert bli! Sedan kommer ju mina till utöver. En eller två blir det.


Killarna fick alla en stund var i dag. De var som tokiga i min "koskrapa". I princip alla fäller, mer eller mindre. Småttingarna fäller inte mycket, men de älskar ändå att bli skrapade. Det värsta med dem är att de såååå gärna vill klia tillbaka. Här kommer några bilder från killarna!

Vackra men lite försiktiga Pegasus.Fleygur och Snarpur gillar varandra. (Och min koskrapa)


Prinsen Spænir!


Nehe nu är det dags för mig att åka. Vi skall till kompisar och titta på Melodifestivalen på deras stoooooora filmduk....


Hepp!


/Åsa 
ANNONS
 
Ann

Ann

16 februari 2009 05:12

Låter kanon! Så roligt att allt flyter på där nere!!!
Ta hand om er!!!
Kram

http://missanmy.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se