Direktlänk till inlägg 9 februari 2009

Egotripp och kurs!

Av Åsa Jensen - 9 februari 2009 19:53


I lördags var jag då på min egotripp till Skåne. Jag, Arvid och hans pappa skulle ta en ridtur i de "småländska" skogarna. Själv hade jag bokat Hringur givetvis. Man får ju passa på att testa hingsten som skall vara här i sommar. Då vet man ju precis vad det är man får och framför allt vad kunderna får. Tanken var ju givetvis också att testa Heimir, eftersom det inte har blivit tillfälle för det innan. Nu var det så trist att han hade gått och blivit halt. Antagligen för att det är hårt och knaggligt ute och det fattades en framsko. Men, men, jag fick gosa med honom och se hur fin han är. Och givetvis blev det en massa pussar på favoriten nr 1. Meitill i egen hög person. Han är ju bara för go. Han är min älskling efter Leikna. Tyvärr går dagen på tok för fort, annars hade jag gärna tagit en sväng på go-gubben. Men det var ju ändå inte såå längesedan jag gjorde det så det fick vänta.


Min erfarenhet av fyrgångare sträcker sig till i princip Tjaldur. Hringur och Tjaldur är mycket lika att sitta på. Men jag måste nog säga att Hringur var ett strå vassare som ridhäst! Han var trygg och stabil, inte tittig som Tjalle, en mycket mjuk och härlig tölt. Kraftfull och lyhörd och med lagom vilja. Traven är storhästtrav och givetvis även galoppen. Där är ju den stora skilnaden att rida 4-gångare. Härlig tretaktsgalopp med sväv! Trots att Arvids häst Brella var mycket kär och gjorde allt hon kunde för att egga upp Hringur höll han sig i skinnet utan att jag behövde morra på honom. Hummade lite bara. Brella tvärnitade på smala stigar och vek undan svansen. Eftersom man inte rider hingst så ofta längre tänkte inte jag på att hålla mer avstånd än vanligt. Med påföljden att Hringurs huvud hamnade lägligt under svansen eller ibland på rumpan. Ja jisses, Arvid var så sur på Brella för att hon stannade så. -Så brukar du aldrig göra! sa han. Det tog ett tag innan vi fattade varför hon gjorde på detta vis..... hon ville ha...cencur...


 

Brella det lilla våpet :-D

Men hon är en underbar häst som töltar på som en gudinna med Arvid på ryggen. Tycker ni inte hon är lik Bruða?


 

Åsa och Hringur. (Ja, jag har färgat håret.) Ajaj så dumt att jag tog en så bylsig och go tröja på mig, inte speciellt snyggt ser jag nu.


 

Tjoho här kommer vi! Ni ser hur glad jag är va? Så blir det när man rider fina hästar! Åsa vill HA!


 

Uppställd, ren och mycket fin.


 

Men Arvid, har det inte blivit lite fel här nu?


 

Mmmm vilken goding.


Ja, man kan lungt säga att det här gav mersmak. Hringur triggar mitt ha begär! Men Johan sa att han är ju nästan din också.... En gång till, sa jag då. Säg det många gånger! Skämt och sido, jag är glad att Hringur kommer hit till sommaren för jag gillade verkligen honom och vilket lynne.


I går var det kurs för Magnus L. Eftersom Leikna är hos Max och Ása fick jag ta med mig Spænir. Ja jisses vad han var flamsig och tramsig. Spände upp sig för allt och alla. Man måste ju visa att man är 4 år och hingst. Men han skärpte sig då vi hade jobbat med honom en stund. Men det är en hel del kvar att göra innan det är dags för riktig ridning. Man vill ju liksom ha lite mer koll när man sitter på en hingst. Leikna var ju helt ok att åka runt på med lite halvkoll *skrattar*.


Nej nu skall jag ned och slänga mig i soffan. Huvudet dunkar, fyllt av förkylning och trötthet.


Ha det vänner!


/Åsa 
ANNONS
 
Ingen bild

Anna från Örebro

10 februari 2009 07:34

Hej Åsa!
Fina hästar har du verkligen! Har skickat dig mejl men kanske fel mejladress..
Vore kul att du hör av dig!
Kramis från mig Anna från Örebro

 
Ingen bild

Åsa

10 februari 2009 07:50

Hej Anna!
Tack!
Jag har inte fått något mail, tyvärr. Kan du inte skicka om det? info@milasa.se
Kram

 
Ingen bild

Lotti

10 februari 2009 09:47

Är Hringur en tinker ;-O??? Nej då,skojar bara;-D.Jättefina bilder och du passar i din nya hårfärg!Lotti

 
Ingen bild

Linda

10 februari 2009 12:46

snyggingar!!! Så du har övergett mig med att vara själv dum blondy.. Snyggt! kramar

 
Ingen bild

Åsa

10 februari 2009 19:08

Linda, jag är lika dum ändå :-P Under är jag ju liksom blond. Eller mer råttfärgad nu för tiden.

Lotti, en töltande tinker, det vore något!

Kram kram

 
Ingen bild

Affi

10 februari 2009 21:12

Vilken go egohelg du haft, det är du verkligen värd!!
Kan ju inte så mycket om hästar men fin var den ;))
Får höra av dig om du vill ta en fika någon dag jag är ju för det mesta hemma haha frågar du Jonas så är jag inte det!!
Kram på dig

 
Ann

Ann

13 februari 2009 19:14

Vad snygg hingst!!!
Ja det gjorde du rätt i o ta en ego resa!! =)
Vad lika dom e Bruda o Brella!! =) Fast tycker Bruda e lite finare.. saknar henne jätte mycke!
Ta hand om dig!
Kram

http://missanmy.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se