Direktlänk till inlägg 4 februari 2009

Hästar och ryttare genom isen utanför Reykjavík!

Av Åsa Jensen - 4 februari 2009 18:04


Ja herregud så det kan gå. 10 hästar och deras ryttare gick igenom isen vid en uppvisning. Bland islands finaste hästar, Landsmíotvinnare osv. fick en chockartad och kall upplevelse igår. Eftersom det var uppvisning var det många fotografer på plats och allt har även fångats på film.


Underbart att alla 10 hästarna gick att rädda. När man tittar på bilder och film ser man ett gäng RIKTIGA Vikingar och deras Vikingahästar. Under ganska lång tid är det ett gäng karlar och en kvinna som kämpar i det iskalla vattnet för att hjälpa hästarna upp. Helt ohämmat hoppar de i vattnet för att rädda hästarna. Hästarna som täcks av iskallt vatten är också lugna och sansade.


Titta här får ni se:


Filmen:    http://hestafrettir.is/Frettir/5595/


Bildserie:  http://www.hestafrettir.is/ljosmyndir/gallery.asp?action=new


Isen var tillräckligt tjock för att klara av tygnden. Tydligen kom alla hästarna i samma takt och då uppstod en ljudvåg som spräckte isen!


Brrr jag fryser bara av att ha tittat på filmen och bilderna.


/Åsa

 
ANNONS
 
Ingen bild

Linda

5 februari 2009 14:23

ÅÅ fy faan!!! Vilken jäkla MARDRÖM!!!

 
Ingen bild

anna på Edeslätt

5 februari 2009 17:20

VAd gräsligt!

Jag har en gång gått ner mig i ett kärr med en häst, så jag vet hur paniken känns!

Underbart att alla kunde räddas, jag och min häst klarade oss också, men det är otäckt iallafall.

Anna

 
Ann

Ann

5 februari 2009 21:19

Fyyy vad hemskt! Tur det inte var djupt!!!
Men det syntes att det var jobbigt för dom i det kalla vattnet..
Ja mardröm e det minsta man kan säga!!

Riktigt tur de klarade sig!

http://missanmy.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se