Direktlänk till inlägg 10 december 2008

Rubrik saknas

Av Åsa Jensen - 10 december 2008 10:12


Nu var det ett tag sedan jag skrev. Vi har haft inflyttnings"fest" i stallet. Hästarna fick en hel säck morötter av Carin, Mårten och barnen. Vi vuxna fick en påse med gottigt att äta. Vi hade mycket trevligt och mysigt med vännerna som kom. Bilder från kvällen kommer förhoppningsvis snart. De ligger i Martins kamera då både jag och Anders hade glömt våra. Eller om jag skall vara ärlig så hittar jag inte laddaren till min.... igen! Jag har kameraabstinens. Suck!


Leikna har fått lite vila och verkar trivas med det. Det är så himla kul att vara ute och rida på sin "lilla" Litla-Mín. Trots att hon bara är tre år sköter hon sig utmärkt och känns som hon är mogen för detta med ridning. Hon vill alltid komma och nästan stoppa ned huvudet i grimman. Vi har varit ute och ridit ensamma i skogen några gånger och det funkar helt ok. Någon speciell fart blir det inte. Men hon lyder och gör inte så många unghästkast eller hopp. Några blir det ju alltid men hitills har jag suttit kvar och inte kännt mig osäker. Hon är en mycket bussig och go häst. Nu har hon vant sig vid att Kira kan dyka upp när som helst ur skogen som skjuten ur en kanon :-P Till en början kastade Litla-Mín sig och rusade iväg några meter varje gång det hände. Nu är hon nästan som de andra hästarna och inte reagerar alls. Det är så himla bra att de är hundvana och att de vänjer sig vid att det händer saker när man rider.


I söndags var Barbro med på Dísa och då blir det inga problem att både trava och galoppera. Men det är ju helt naturligt att en unghäst behöver draghjälp. Skönt att man kan variera.


Litla-Mín i full fart! Måste be om hjälp att någon tar kort när jag rider henne.


Leira blir bättre och bättre och fortfarande inget tecken på hälta! Tjoho. Varje gång efter jag ridit lindar jag henne med specialpadden och så får hon stå med den i 20 min. Jag hoppas att det och massage skall göra att hennes svullnad blir ännu mindre. För den har krympt så det är inte mycket kvar.


I fredags åkte jag och lämnade Dreki och Seiður hos sin nya familj. De verkade trivas direkt och det var inga problem. Lite krångligt var det att få Dreki av transporten och gårdsplanen. Han växte helt enkelt fast! Men med gemensamma krafter fick jag och Pernilla in honom i stallet. I dag fick jag rapport att det går kanon! De har hittat en bästis i hagen som de hänger efter hela tiden. Jag är så glad att de hamnade på samma ställe. Och ett så bra ställe dessutom.


Pernilla kommer till mig på fredag och då skall vi prova ut en ny sadel. Det skall bli så underbart att äntligen få rida i en sadel som sitter som den skall. Om man har fina hästar skall man väl ha en fin sadel. Eller?


Nähä nu skall jag iväg och rida. Orkar och hinner jag blir det alla mina med skor.... Och jobba med Spænir en stund också. Kanske sitter jag upp och rider en bit. Eller är det dumt när man är ensam *kliar mig i huvudet*. Men ibland är jag ju ganska dum :-D


/Åsa

 
ANNONS
 
Ingen bild

Marijaa

10 december 2008 17:59

Hej Åsa! PM:ade dig på forumet. Hoppas allt är bra!/Maria

 
Ann

Ann

10 december 2008 19:41

Hej!
Vad rolig att höra att litla-min sköter sig! =) O att Leira blir bättre är jätte roligt att höra o visst kommer den o bli ännu mindre.
Roligt att höra att Seidur har det bra med, saknar dom otroligt mycke, går inte en dag utan att man tänker på dom... =)

Ta hand om dig!

Kram

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lotti

11 december 2008 19:51

Ligger stallet vid prästgården? Ha det bra, vi ses nog nästa år!

 
Ingen bild

Åsa

11 december 2008 20:09

Hej alla!

Tack för era kommentarer, alltid lika kul och värmade att läsa.

Stallet är inrett i ladugården vid prästgården. Har du vägarna förbi Lotti är det bara att titta in.

Mvh Åsa

 
Ingen bild

Lotti

11 december 2008 21:22

I´ll be there!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se