Direktlänk till inlägg 27 augusti 2008

Leira mitt hjärta.

Av Åsa Jensen - 27 augusti 2008 12:06


Så var operationstiden bokad för min Leira. I samråd med Florian (veterinären) bestämde vi att det blir i slutet av september. Då är det ändå inte så mycket kvar av betet. Vill du att Dreki skall få så mycket bus och bete som möjligt. Dessutom är hon då över 60dgr dräktig och det är en bra säkerhetsmarginal från det kritiska 40:e dygnet.


Var även i går ute på min prinsessa. Jag fattar inte hur hon kan ha så mycket engergi och kraft i sig. Speciellt om man tänker på den nuvarande kroppsformen *skrattar*. Men men hon blir slank hon med så småningom.

Så här såg hon ut förra sommaren....

Liiiten kula men inte mycket. Bara lite gräsmage.


Längst upp till höger ser ni en bild på..... ja visst är det precis som att se Leikna. Men nej det är lillebror! Tänk så lika de är, i alla fall på dessa kort. men brorsan är snyggare, smäckrare och bättre hals.


Nästa vecka är fölen (inte Dísas)inne i den "kritiska" perioden. Då mjölken hos stona börjar minska och det är meningen att fölisarna skall äta mer och mer gräs. Så i helgen blir det avmaskning och hagbyte till en hage som är slagen för några veckor sedan och nu har nytt frodigt gräs! Perfekt nu när fölen kräver proteinrikt och smakfullt gräs. Mindre bra för Leiknas figur men vad gör man. Ridningen i andra hand och mamma rollen i första!


Killarna är duktiga på att äta och röra sig mycket. De går ju i sin "första" hage, Jettadalen, igen. Den hagen gillar de verkligen. I går letade jag i över 10 minuter innan jag hittade dem. De brukar komma i full fart då de vet att jag har mat till Latte med mig. För att han skall vilja äta har de andra fått äpplen och lite havre. Då brukar Latte också få fart att äta, annars är han ganska ointresserad av kraftfoder. Tittar hellre på allt annat utanför hagen (om han ens vill hänga med mig ut!). Men som sagt, i går gick killgänget i "Mumindalen" och hade ingen större lust att passera två bäckar för att komma till mig. Jag gick över ena och skramlade i hinkarna, någon måtta får det väl vara ändå. Vill ni ha mat får ni komma! Och se det nappade Spænir på som tog med sig alla. Latte och jag gick en bit bort, de andra får mat på marken i en lång sträng. Killarna är helt underbara. Vackra, maskulina och så charmiga!


Ridning i dag också men i morgon får stumpan vila.


/Åsa
 
ANNONS
 
Evis

Evis

29 augusti 2008 12:25

Intressant om den kritiska perioden för fölen, vilken vecka är det i? Varifrån har du den informationen så att säga?
Jag brukar läsa din blogg med intresse, det är grymt skoj att läsa om hingststation, föl och uppfödningar och så vidare...!

http://ceridwen.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

29 augusti 2008 12:29

Hej
Ja hoppas det går bra med Leira på operationen!
Hur går det med Bruda? Hade gärna tagit med henne med... Jag kommer o hämtar Muskur iaf i helgen. Ser hur han tycker om o gå med stora hästar. Skulle vilja haft en isis till så han slipper känna sig ensam o ledsen. Men men, får väl se hur det går. Hoppas på o hitta heltids jobb här uppe. Så jag kan lägga ut alla dessa pengar på hjärtat... Ser dock mörkt ut på den fronten, tyvärr...
Ta hand om henne!
// Ann

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Åsa

Åsa

30 augusti 2008 18:55

Hej Evis!

Tack för komplimangen *bockar och bugar*. Alltid roligt att bli uppskattad!

Den första "kritiska" perioden är när fölen är tre månader. Allt som är värt att veta om foder finns på denna sidan:

http://hippocampus.slu.se/hastens_foder/vaxande_hast/vallfoder.cfm?Call=foder#1

Om du inte orkar läsa allt så finns det ganska långt ned om det digivande stoet och fölet.

Jag tycker sidan är mycket bra och det är en stor hjälp i foderjungeln.

Mvh Åsa

http://www.milasa.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se