Direktlänk till inlägg 25 augusti 2008

Leira och Dreki är hemma

Av Åsa Jensen - 25 augusti 2008 08:20


I fredags åkte jag och Anders ned till Mölle för att hämta hem en dräktig Leira och lille Dreki. Att han har blivit en ullig "köttbulle" (biffat på sig) med mycket mer egen vilja fick jag och Ása känna på! Den lille skiten ville absolut inte hänga med mamma på transporten. Nejdå han skulle visa upp sig i stället. Flög runt i paddocken och med en trav utan dess like. Han svävade fram och med världens hållning! -Det här är väl inte vad du ville se nu, sa Ása (hon visste att jag sålt honom...) Nej, inte precis. Hon påpekade än en gång att han är snygg och rör sig flott. Hrm...


Vi lockade fram honom till transporten och Leira. Jag fick ett grepp runt halsen och trodde att Anders eller Ása var nära och kunde ge mig ett handtag. Tyvärr var de för långt bort. Dreki drog iväg med mig hängande runt halsen och hur resten gick till är mycket underligt *flinar* Jag råkade hamna på hans rygg och rumpa, jag liksom låg längsmed honom och mina ben var bakom hans bakben. Jaha, hur skall det här gå han jag tänka innan han ville bli kvitt med mig. Bockade och hoppade åt sidan. Jag flög i backen (läs grovt grus i paddock) han få upp händerna och ta mig för lite innan min höft och rumpa for i backen och jag gjorde en kullerbytta. Coolt, eller inte *ler snett*. Upp igen och tacka maten att man har fått lite hull över höft och rumpa! Vi fick ta in busen i stallet och på med grimma, se då kunde man gå snällt in i transporten. Han vågade väl inget annat. En Ása fram och en Åsa bak. Två ilskna Åsor är inget att leka med. Anders kommentar när jag for i backen och då Ása åkte på skorna i gruset hängande i manen var: -Ni är inte kloka!


Innan hemfärden fick jag plocka grus ur såren på händerna, gjorde för ont att hålla i ratten annars. Gruset i munnen var redan utspottat!


Det har ju varit bedömning på strömsholm i helgen. Det är några hästar som jag spänt har väntat på. Bla gick det mycket bra för två Sólfari avkommor. Halvsyskon till min Vinna. Kul! Det var annars ganska många som fick dåliga poäng. Ett helt gäng under stambokssträcket. Eftersom Leira är bedömd och jag tränade henne fram till bedömning så vet jag ju vad som krävs. Det gör det alltid intressant att jämföra hennes bedömning med andra. Denna gången var det 7 st som fick över henne i ridegenskaper och hela 52 st med sämre! Jag börjar inse vilken fin häst jag faktiskt har! Det är inte lätt och vi lyckades! Jag och Alli :-D  Nu ser jag fram emot att få visa hennes avkommor. Håll tummarna att Leikna är visningsbar till våren, sommaren eller i augusti.


På lördag är det Maxkurs och vi håller som bäst på att försöka få ned henne i alla fall liiiiite i vikt. I och för sig tror jag det är en utopi men, men, försöka duger. Max och Ása har ju fått leira i sånt fint hull. Altså jag menar mindre hull. Hon är riktigt fin nu. Mycket synd att det inte går att rida henne...... Nu blir jag lite ledsen.....


Avslutar med en bild på Litla-Min som borde heta Stóra-Min istället....

Nej hon skall inte föla...... inte än på nästan ett år.....


/Åsa


 
ANNONS
 
Ingen bild

Helena

25 augusti 2008 21:49

Hello!
Här händer det grejer ser jag!
Ska bli kul till helgen, men jag har en häst som för tillfället bara vill tölta typ:P Nu när hon väl fått in knappen vill hon inget annat:P
Shit vad Litla-Min ser tjock ut, som tur är ser hon inte så ut längre:P
När TÅrtan och Villimey får en veckas vila i en hage med mycket gräs får Litla-Min och Ling gå på rätt lite!

 
Ann

Ann

25 augusti 2008 23:02

Hej!
Ja det e inte en lugn stund när man har föl.. =)
Hoppas det inte blev för mycke skador!
Hoppas Muskur mår bra i sin hage. Hoppas på o kunna hämta upp honom snart! Saknar honom mycke. Hoppas även Bruda mår fint.. Kommer sakna henne mycke när jag flyttar helt sen.

Kram Ann

http://missanmy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Åsa

26 augusti 2008 15:43

Hej hej Ann!

I helgen skall vi flytta tjejgänget men funderar på att låta leira gå kvar då de ändå inte är snälla mot henne. Då kan jag testa att flytta in Muskur till Leiras hage. Tror du inte de kommer överrens som sist. Hon accepterar ju mer än gärna att ha en man som bestämmer :-D Inte som Bruða
Tycker synd om honom att gå själv.

/Åsa

 
Ann

Ann

26 augusti 2008 20:59

Hej hej
Jo det kommer nog gå utmärkt o låta dom gå ihop! Ja det e synd att han ska gå själv, ska föröka hämta honom i helgen eller så.
Ja Bruda e en mycket speciell häst.. med en speciell plats hos mig.. ;)
// Ann

http://missanmy.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se