Direktlänk till inlägg 18 augusti 2008

GODKÄND!

Av Åsa Jensen - 18 augusti 2008 20:18


Hurra jag har klarat teoriprovet för BE! *hjular fram*

Nu är halva vägen gjord (nästan mer faktiskt) och jag är så lycklig! Attans vad skönt det satt. Jag har pluggat som en liten blå. När alla frågorna var besvarade och jag skulle trycka på knappen "rätta prov" höll jag på att svimma :-D  Tryckte på knappen och blundade. Kisade med ena ögat och såg då texten GODKÄND! -Där satt den! sa han från vägverket.

-Mmm verkligen!


Ridningen går som smort. Leikna är som vanligt underbar. Johanna har börjat att rida Bruða. Hon har en fantastisk trav och galopp. I galoppen syns det att hon är en Meitilldotter. Lyfter så högt med frambenen att hon nästan slår i hakan. Men de är duktigt tjocka och behöver verkligen ridas och banta. Men, men nu är det bete och de har ju sina fölisar så bantningen får vänta. Allt vi kan göra är att rida, rida och rida.....


I lördags fyllde Anders år så vi hade kalas. Givetvis efter den efterlängtade Pyrschen (premiären på bockjakten för er som inte är insatta, jag tillhörde den skaran för bara några år sedan). Vi fick vänta på jubilaren en timma mer än tänkt då han sköt en bock. Och den måste ju tas om hand. Men sedan blev det mer fest än kalas.  Arvid och jag sysselsatte oss på dagen med att pynta bordet och altanen. Arvid är en estet ut i fingerspetsarna och det visade han när bordet skulle fixas i ordning.


Äpplen på en ståltråd blir fint att ha på bordet.


Ekollon på ståltråd och med en kastanj i sitt skal som avslutning.

Fallfrukt från vårt äppelträd och en pinne som avslut. Fina mobiler att hänga upp i träd, altan eller vad man vill.


En av våra sittplatser. Vi är så nöjda med muren som Alex byggde åt oss för att vi skulle kunna plana ut uppfarten. Det blev super tycker vi!


Spök kandelabern..... Vacker men lite kusligt.


I förra veckan var jag och Arvid i Varberg några dagar. Första kvällen blåste det mycket men var uppehåll.... till att börja med. Vi satt på altanen och såg hur det blev svartare och svartare över havet. Man riktigt såg hur ovädret drog sig snabbt in mot land. Som i ett trollslag ökade vinden till det dubbla och ovädret bröt loss.... Regn som om du hällde en hink med vatten, åska och hård blåst. Häftigt att sitta i stugan och kura. Åskan höll på hela natten. Jag och Arvid tittade på blixtrar och tänkte på dig Anne.... Tänk om jag kunde ta så fina blixtbilder som du... Och du, det till och med luktade svavel....

 

Bilden är tagen från Altanen (jag ställde mig på en stol för att inte få med planket). Ni ser så svart himmlen och framförallt horisonten är. Häftigt! Hela stranden är borta och havet har tagit över.


Nähä nu skall Arvid nattas och jag skall äta något.


/Åsa


 
ANNONS
 
Johanna Hillerström

Johanna Hillerström

18 augusti 2008 21:06

Jaa! Hon är riktigt häftig den flickan! Sicket steg!! Visst att man har sett den STOOORA maffiga traven i hagen, framför allt nu när skorna kommit på, men jisses vilken galopp! Det kändes verkligen som att man svävade på stället =D Så snart bakkärran fått lite mer muskler så är vi snart ikapp er ;).. Tävlingsbanorna here we comes! =D *kram* o tack för möjligheten Åsa =D

http://blogg.bastic.se

 
Johanna Hillerström

Johanna Hillerström

18 augusti 2008 21:07

Men hur kunde jag! GRATTIS till provet såklart! =D Krama

http://blogg.bastic.se

 
Ingen bild

Helena

19 augusti 2008 17:17

GRATTIS! Jätteglad för din skull!!

 
Ann

Ann

20 augusti 2008 12:19

Ja Grattis till teori provet!
Ja det e synd jag inte kan köpa henne på stället.. Mitt hjärta lär jag bara få drömma om.. Hon e helt underbar! Hon var dock sur på mig när jag var o hälsa på henne i söndags o det gjorde lite ont att jag sviker henne nu.
Ja Lycka till med henne!

http://missanmy.bloggagratis.se

 
paula

paula

25 augusti 2008 06:28

Grattis Åsa, då kan du köra många hästar nu då! Kram Paula

http://Paula Johnsson

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se