Direktlänk till inlägg 11 juli 2008

Skönt att vara tillbaka....

Av Åsa Jensen - 11 juli 2008 09:39


...på bloggen.

Håll nu tummarna för att det funkar hela vägen. Jag väntar på en ny dator som en kompis skall fixa iordning. Men väntan tyckts bli en evighet! Och undertiden måste jag hålla tillgodo med min knäppdator som hänger sig precis hela tiden. Speciellt i explorer och när jag håller på med bilder.

Men han den på hjärtat så är det inte bara datorns fel att jag inte bloggat på ett tag. Tiden har helt enkelt varit för knapp (för att slåss med en dator). Arivd är hemma och alla hästarna behöver omsorg.


Sól har fått åka hem och likaså Urvinda. Näst på tur är Frenja som åker på söndag. De är alla färdiga! Flocken minskar, men av rätt anledning. Ett sto har kommit. Det är Arvids Bruða som han bestämde sig för att inte sälja utan betäcka med den fiiiiina hingsten. Arvid blev förtjust i Sproti direkt och sa: -Mamma, den vill jag ha! För Orri (frá Þufu) kan vi ju inte använda...

Eeee, svar nej! Jag förklarar lite senare vad han menar med det.


Eventuellt kommer det ett sto i dag som skall handbetäckas. Hon är hos veterinären i dag för att ultaljudas. Är folliken tillräckligt stor kommer hon hit för en handbetäckning. På tal om ultaljud så är det snart dags för det här också. Förhoppningsvis kunde vet. Ionell nästa vecka. Spännande!


Lite synd är det allt att Frenja skall åka hem. Hon har tagit på sig rollen som väktare och barnvakt! Bruða och fölet är hennes!!! Gud nåde den som kommer i närheten. Ja Sproti är förståss välkommen. Men det är han alltid hos alla tjejerna oavsett om de brunstar eller inte. Han är så älskad så det finns inga gränser.

Övriga tjejgänget går nedanför backen och betar, i dalen. Där finns det frodigt gräs.  I förgrunden ser ni vackra Pytla och Björk.


Seidur trivs bra tillsammans med alla vuxna. Men han saknar nog sina buskompisar lite.


Som ni ser har Frenja (ja ni ser svansen på henne i alla fall) Seidur och Bruða intagit kullen och de andra är i dalen.


Jag, Arvid och kira tog en sväng till våra ston och föl. Arvid har ju inte sett fölen på länge och ville se om de har växt något. Kira var mycket lydig och snäll. Tills ett av fölen blev för närgångna och då kunde hon bara inte hålla sig längre. Vips hade hon rusat efter och började jaga Fleygur.


Fleygur, Kira och Leikna som vaknade till och sprang för att hjälpa sin plutt.

Men en snabb vissling och Kira slutade. Tack och lov att inkallningen sitter som berget! Ja nu kan man ju tro att Fölen skulle vara rädda för Kira. Men det tog inte mer än 5 min så skulle de fram och nosa på henne igen. Vi fick sätta ned Kira utanför staketet så det blev lugnt.

Arvid snackar med Dreki.


Och Fleygur ville ju inte vara sämre.

En bild på Fleygur. Jag är mycket nöjd med denne kille! Välrest och med massvis av gång. Leikna ger verkligen fina föl. Och kombinationen med Tjaldur verkade vara bra.

Tjolahopp här kommer vi.... med en svart labbe en bit bakom.


Jo hur var det nu med Orri och Arvid. Arvid har ju varit på Island i 10 dagar med sin pappa. De har åkt runt och tittat på massa sevärdheter, och givetvis hästar - främst på Landsmót. Förra gången Arvid var på Islands fick han ju klappa Glampi frá Vatnsleysu (hans mammas favorit) och denna gången självaste Orri frá Þufu. En mäkta stolt Arvid berättade att han hade klappat Islands kändaste hingst.


Nej nu skall jag se om jag kan få liv i ovanstående lilla människa. Snart kommer hans mormor och då blir det fullt upp. Jag antar att Uno åker fram ganska snabbt.


Nästa gång skall jag berätta om vår nya fina tupp Benny. En dvärgcockin och är så fin. Han och Biffen kommer överrens.


/Åsa

 
 
Monica

Monica

12 juli 2008 19:50

Ja, det finns ju inget annat att göra. Seidur med mamma får följa med oss hem när vi hämtar Frenja :-))))
Det begriper ju vem som helst, att vi kan inte dela på dom nu ;-)

http://www.adiolas.se

 
Ingen bild

Åsa

13 juli 2008 12:51

*skrattar*
Nej du har helt rätt Monica.
Vi kan ju inte låta Frenja bli av med sin familj :-D
Både hingsten och fostersonen....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Ovido - Quiz & Flashcards