Alla inlägg under juni 2008

Av Åsa Jensen - 15 juni 2008 02:41


Tjohopptrallalla la för vi har varit på fest.

Eller snarare värsta partyt! Johan och Lotta firade 75-års kalas (40+35) och det var verkligen klackarna i taket från första sekund. Jag kan inte komma ihåg att jag har varit på en fest som är så fartig och rolig från allra första stund. Goa glada människor som verkligen kunde detta med fest. Mycket, mycket sång, skratt och tokigheter. God mat givetvis.... och JA, självklart gott dricka.


Märklig känsla att komma hem och höra fåglarna sjunga och upptäcka att det håller på att ljusna. Vadå, är inte klockan bara 12? Nej men vad sjutton det var hon inte.... vid 12-tiden skuttade jag nog runt som en duracellkanin på "dansgolvet" till Jump eller ngt annat. Lite limbo under en contollersladd (till X-box) blev det också. Somliga skrålade till singstar. Någon körde hör och häpna buss *skrattar* . Ett toppenparty helt enkelt som innehöll alla bitar.


Men nu är det dags att gå och nana. I morgon blir det stora hästdagen. Sproti kommer och det är ju fantastiskt kul!!!


Kram och gonatt.  (Kram blir det när man är så här go och glad)

ANNONS
Av Åsa Jensen - 8 juni 2008 21:08


Som ni märker har jag varit borta från bloggen några dagar. Vi åkte till Varberg och sommarstugan. Man får passa på när det är varmt (för varmt) och innan Sproti och stona kommer. De hästar som finns här hemma nu är så sammansvetsade och "lugna" så jag kan med att lämna över några dagar till Barbro och Ann. Med "lugna" menar jag att hingstarna busar och leker givetvis men inget bråk.


Havet är något speiellt. Precis utanför vår stuga finns en strand som är ok att bada med hundar på. Kira som är en vattenhund gillade det skarpt. Simmade med oss ut och verkade stormtrivas.


Anders och Kira leker Baywatch. Själv försökte jag men snubblade och trillade handlöst i vattnet. -Så där gjorde aldrig Pamela Andersson, ropade Anders då! Nej, hon lyckades minsan hålla sig på benen trots enorma boobs. Men man kan ju undra hur många omtagningar de gjorde innan allt satt.

Arvid övar brännbolls slag. Vi fick springa duktig för att fånga bollarna!


I dag hämtade Linda Fífíll. Det var riktigt sorligt när vi lyfte in min lilla Maskros i hästtransporten. Men jag vet att han får det bra och hittar nya kompisar. Brorsorna tittade undrande efter trailern.


Innan Linda och hennes sambo kom satt jag och väntade i hagen. Hästarna var så griniga på varandra, oroliga och konstiga. Jag satt och funderade på om det var oväder i luften. Det såg inte ut så då men jag kände det i huvudet innan i dag. Oväder är det inte ännu men dock väderomslag. Blåsigt, oroligt, mulet och temperaturen sjunker.  På tal om konstigt väder. I förra veckan när vi var på Kungaberg och badade såg Affi (en kompis) att det rök så på fotbollsplanen. Vi tittade däråt och upptäcker att det är en värmetromb! En pelare av rött grus reste sig mot himmlen och fotbollsmålet flyttade sig några meter. Verkligen häftigt!


Ok nu tillbaka till hingsthagen och bilder från dagen.

Fífíll jagar Pètur. Lillemannen tar för sig!

 

Om man reser på sig blir man störst!

 

och så lite bus på knä.


 

Hildir som börjar se ut som en "riktig" häst.

Brorsorna i fart. Spænir först och lillebror Hildir efter.


Men vad är det uppe i backen under träden? En tromb igen?


Nejdå det är bara två tokstollar som busar!


Nu skall jag umgås med min sambo och slappa framför tv:n. Ja, ni vet säkert vid det här laget vad som händer då..... mmmm sova sova....


/Åsa

ANNONS
Av Åsa Jensen - 4 juni 2008 21:35

...är ngt speciellt. Här är bilder på Arvid och Dreki!

Jag undrar om inte föl ser att det är ett barn. Alla mina föl jag har haft har varit så nyfikna på Arvid. De går gärna fram till honom men är mer vaksam på mig. Eller så är det jag som är underlig *ler*Nu är Fífíll såld (igen). Han flyttar på söndag. Jag kommer verkligen att sakna min lilla Maskros. Han är bara helt underbar. Snäll, go och så medgörlig. Men han får det toppen hos Linda och hennes man.


/Åsa


Av Åsa Jensen - 4 juni 2008 07:33


Ja som ni ser i rubriken kom då leiknas föl. Mitt sista föl för i år. Allt gick bra och jag är så nöjd och glad över mina duktiga mammor. De är coola och bara så duktiga!


Även detta blev en skäckhingst. Måste erkänna att jag sörjer mitt stoföl. Ville så gärna ha ett stoföl efter Tjalle och speciellt efter Leikna. Hon är ju min prinsessa som jag gillar så att rida. Eftersom hon nu inte skall ha föl på några år, eller i alla fall inte förrän efter bedömningen, så ville jag haft ett sto efter henne och Tjalle. Men, men man får inte välja och jag har ju fått två fina skäckar, varav det finns köpare på den ena.


En liten nybakad krake :-D  Krummar ryggen hela tiden för han vill bajsa! Det var svårt att få ut och då måste man ju trycka på....

Lillemannen skuttade runt i ren galopp på en liten liten volt. Han flög sedan iväg i en häftig trav. Nåja han har ju verkligen att brås på! Kan bara bli kul att rida in denna kille när det är dags. Snällare häst får man nog leta efter, i alla fall om lynnet från både mamma och pappa har slagit igenom. Dessutom fanns ju alla gångarter från början (förutom pass) hos Leikna, bara att bygga styrka och smidighet.


Nu skall Leikna få vara mamma i 1-2 månader. Sedan är det dags att sätta igång lite smått. Vi siktar ju på bedömning nästa vår/sommar/höst. Magnus L tycker ju absolut att hon skall bedömmas. Med de gångarterna hon har.


Det dröjer nog inte många dagar innan killarna leker för fullt med varandra. Tänk så kul de skall ha! Dreki var redan framme och nosade på den nya. Leikna är mer förstående än Bruða.


/Åsa


Av Åsa Jensen - 2 juni 2008 21:13


Dock inte mitt utan Mia Borgströms. Vina fölade i förra veckan och detta vackra stoföl blev det.

 

Mor och dotter. Vina och Japra!


Leikna har inte fölat ännu. Småttingarna växer för varje dag tycker jag. Snart får de nog leka för mamma Bruða.


Shit vad det är varmt ute. Jag förstår hästarna som bara ligger och slappar på dagen. De gör inte många knop i den här värmen. Men som sagt, det fattar man ju.


Hela helgen har vi tagit ned taggatråd. Det blev ju lite mer bråttom än vad jag hade räknat med att flytta killarna till en annan hage. Torkan har slagit till med full kraft! Förhoppningsvis är vi klara så de kan flytta över till helgen. Om inte så klarar de sig absolut en vecka till. Men man vill ju vara på den säkra sidan.


I kväll har vi varit och badat i poolen här i Fritsla. Gud så skönt det var att få svalka sig. Till Arvids lycka cyklade vi dit. Och jag måste säga att det var härligt! Det  kommer absolut bli fler gånger som vi cyklar. Bra för figuren också *fniss*


Nähä nu skall jag hänga lite tvätt. KUL! Jag menar det verkligen, älskar att hänga tvätt. Det är så hemtrevligt och härligt. Ta ner den får gärna ngn annan göra iofs.


/Åsa


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se