Direktlänk till inlägg 23 juni 2008

Nytt sto till Sproti!

Av Åsa Jensen - 23 juni 2008 22:04


Hej hej!


I går åskade det så förskräckligt att vi blev strömlösa. När klockan var 22 och vi inte hade fått tillbaka strömmen gick vi och lade oss. Därav blev det inget bloggat igår, trots att jag hade nyheter att berätta.


I går kom stoet Þraut, ett sött rödskäcksto! Ja titta där kom då den hästen som hade en annan färgbas än de andra. Kul! Barbro tog emot Lotta när hon kom med Þraut. Vi blev tyvärr fast i bilkö i Göteborg :-(   Midsommartrafik och kanske hade ngt annat hänt även om vi inte såg det.


I går var här mycket folk. Hästspekulanter, hingsthagespekulanter, Lattes matte och Lotta som lämnade Þraut. Alltid kul när det händer saker.


I morse var det så lugnt och fint i flocken. De stod på sin älsklingsplatå och vilade. Några låg och några stod upp och vaktade. I kväll var det lite mer livat för då var det två ston som brunstade ordentligt. Litla-Min har kommit i brunst och backade villigt intill Sproti. Men när han väl hade hoppat upp kunde hon inte stå still. Började till slut springa med Sproti kämpande bakpå. Slog gjorde hon inte. Jag gick och fångade henne, höll fast och skulle se om han kunde betäcka då. Men då hittade han istället Frenja som var supervillig - igen! Han tog henne istället och där var det lättare! Så nu matte Monica har jag sett hur ditt nästa föl blivit till! Litla-Min var han inte intresserad av längre. Ok vi får väl försöka i morgon igen.


Urvinda, Sol och Björk är inte brunstiga längre.


Batteriet till kameran glömde jag hemma på köksbordet så det bidde inga bilder i dag, tyvärr. Speciellt trist att jag inte fångade Frenja och Sprotis kärleksakt på bild. Men Frenja kanske är lika glad för det.


Hejdå i stormen!


Åsa

 
ANNONS
 
Monica

Monica

24 juni 2008 13:03

Härligt härligt :-)
Klart han inte kan motstå Frenja, vem kan det ;-)
Nu hoppas vi på ett fint föl nästa sommar!

http://www.adiolas.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se