Alla inlägg under maj 2008

Av Åsa Jensen - 6 maj 2008 12:53


I går var Freddy W. och vet. bes. lille Fífíll. Irene Stjärnås som köparen heter brukar ha Freddy som vet. och önskade honom även nu. Han kunde i går på dagen så Irene, Manne (Irenes pojkvän) och Freddy skötte det själva. Men precis som jag anade ville inte lille Fífíll kliva ur hagen. Han vill vara med sina kompisar! Men eftersom man ändå bara tittar över ett föl så kan man ju lika gärna göra det i hagen. Allt var ok så nu är han färdig för att flytta. Det är alltid sorgligt att sälja hästar. Speciellt nu när första avkomman efter Leira säljs. Men han kommer att få det kanonbra! Irene och Manne är två underbara människor med sunt förnuft och mycket kärlek. Jag känner mig helt trygg att lämna min guldklimp i deras händer.


Alla hingstarna är nu kompisar och trivs toppen med varandra, maten och utsikten :-) Bilder kommer förhoppningsvis i kväll. Min dator är inte med mig utan emot mig så vi får se hur mycket den orkar med ikväll! *morrar högt*


Bruða har släppt helt och tuttarna är nu så fulla av mjölk att de läcker. Snart blir det nog föl. Jag brukar vara mycket fölsjuk och längta ihjäl mig, men i år har jag inte varit det. Kan det vara så att man lär sig efter hand att inte gå och vänta. Det blir när det blir?


Ha en bra dag!


/Åsa


ANNONS
Av Åsa Jensen - 3 maj 2008 22:16


En brun fin häst med lååååånga ben äntrade i dag hingsthagen. Lantana alias "Latte" 1 år och halvblod skall bo hos oss under sommaren. Han är leksugen och träffade ett helt gäng med likasinnade. Kanske var han inte förberedd på att alla dyker över nykomlingen och skäms inte att omringa honom. Men Latte tog det med gott mod och fann sig snabbt. Efter lite tjut, pip och några kickar började han leka. Han fick snällt hänga med flocken över först en liten bäck, ett område med lite gegga och sedan över den "stora" bäcken. Till att börja med tyckte han det inte var så kul men lättlärd och sugen på att hänga på flocken följde han med.

 Killarna står och väntar på att Latte skall komma in i hagen.


Lantana alias Latte i egen hög person. 1 år och redan 150 cm! Det ni!


Inte lätt att komma ny in hit :-D Ser ni Latte? Titta noga så ser ni en brun skepnad mitt i högen, i alla fall hans öron som sticker upp.


Latte springer och har Mestari i hälarna.


I morse tog jag en sväng till stohagen för att kolla in de blivande mammorna. Alla låg och sov när jag smög mig in.

Leira ligger på kullen och vilar.


Litla-Min ser ut som hon vore död.


 

Bruða reste sig så fort jag kom för nära. Är hon inte vacker med sin stora mage.


Nu skall jag läsa i min bok om Lisbeth Salander och alla andra...

/Åsa


ANNONS
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se