Alla inlägg under maj 2008

Av Åsa Jensen - 21 maj 2008 21:44


Nej inte hos mig, utan hos Ami på Orust. Det är Embla som den 18 maj har fått ett underbart stoföl. Randalín skall hon heta. Jag tycker Ami fick full pott - lillan är bedårande! Hoppas nu att det går bra för oss andra och att vi får våra fina små föl vi också.

 


Det är så kul när ni stoägare hör av er och meddelar att de har fölat. Desto bättre blir det att få en bild på de små underverken. Det känns ju som om de är "mina" också. De är i alla fall tillverkade här och jag har ju pysslat om mammorna som om de vore mina. Man får verkligen band till de ston som varit här på betäckning. Jag kan tänka mig hur det är att vara dagmamma eller dagispersonal.  De kallar ju barn som har varit där för deras barn. Och jag säger mina hästar.....


Ne nu skall jag gå upp till sängen och hoppas att Nanegubben kan komma förbi och slå till mig med klubban. Annars kan det bli svårt att somna.

 Visste ni att Nanegubben oftast smyger bakom sofforna. Han lurpassar där och när man minst anar det slår han till med sin jätteklubba och vips så sover man. Först några timmar senare vaknar man och märker att man dregglat ned armstödet och att hela kroppen är stelare än stelast. Kan det vara ett tecken på att man börjar bli gammal tro?


Hej hopp!


/Åsa

ANNONS
Av Åsa Jensen - 21 maj 2008 08:31


....kom rosor och salivia, kom ljuva krusmynta, kom hjärtans fröjd.


Vi har en underbart vacker lila Akvileja som växer mitt i vår stentrappa. -Vad synd att den växer där, sa Arvid igår. -Men bättre där än ingenstans, fortsatte han. Och det har han ju helt rätt i! Jag älskar blommor och det är få som jag inte gillar. Akvilejan är bara helt underbart vacker! Innan jag köpte mitt hus var det nära att det blev ett annat, bara för att hela trädgården var full av underbara Akvilejor! I bland tänker man lite knasigt :-D


Alla hästarna mår prima och de dräktiga stona bara frodas. Leria och Leikna ser normala ut men Bruða ser ut som hon har svalt en luftballong!


I dag får ni en bild från stohagen.

Dísa och Pytla betar i sluttningen. Gräset är frodigt och grönt.


I dag kommer en familj och skall provrida Saga. Jag har blivit nedring och mailbombad då jag satte ut annons på henne så nu har jag tagit bort annonsen. Har sållat och hittat några bra familjer som kan uppskatta och ta hand om henne. Nu får vi bara se vem det blir.


/Åsa

ANNONS
Av Åsa Jensen - 19 maj 2008 21:45


Ja, ialla fall att skriva om. I lördags bjöd vi in ett gäng vänner till grillkväll. Men det blev mer som ett gardenparty med fårskinsfällar och filtar. Temperaturen var ju inte riktigt på vår sida. När vi började var det i alla fall ca 15 grader men efter deserten inte mer än 7 grader. Vi flyttade då in och fortsatte parta med lite Guitar Hero. Ni ser, jag håller inte bara på med hästar :-D

Här ser ni mig och Affi hugga in på maten.  Vid bordet har vi Niclas och Christine, Martin Voss, Jonas och Ander saknas ju av naturliga skäl på bilden. Silvia och Andreas Voss anlände senare och kunde inte hjälpa till att göra tabberas på maten!


Våran underbara påhittiga labrador har hittat en ny leksak. Man puttar till på soptunnan och i bland trillar det ned en rulle som sopgubbarna har lagt där. Titta vad man kan göra med den:

-Åhhhh så kul jag har!


I dag har jag inte varit hos hästarna utan det hjälpte Barbro mig med. Hon meddelade att hon även har fått komma intill och smörja såret på Latte. Även den "tråkiga" nyheten att inga föl har tittat ut. Inte ens en liten hov!


Jag och Arvid har hälsat på mamma på sjukhuset idag. Hon var pigg men behöver eventuellt en ny mindre operation i morgon. Vi får se vad som händer. Arvid var glad att se mormor och pladdrade på för fullt. Gav henne en fin teckning som han gjort.


Nu skall jag ta en nattmacka och sätta mig i några minuter framför dumburken.


/Åsa

Av Åsa Jensen - 18 maj 2008 14:18


Drottning är en nu fyrarårigt sto som var här förra sommaren hos Tjaldur. Hennes matte, Susanne, ringde i dag och berättade att Drottning hade fått ett hingstföl, svart med tecken i pannan. Första Tjaldurfölet som tillverkades här i Fritsla är altså född! Så himla kul! Susanne har lovat att hon med hjälp av en väninna försöka fixa bilder till mig, kul! Hoppas detta nu bara är startskottet för våra andra ston så de också pluppar ut sina fina Tjaldurföl.


Vi har fått en kyckling och hoppas på fler. Duvungen är nu kläckt och den är kort och gott - skitful :-)  Men ändå gullig. Mamma duva och pappa duva är så omhändertagande. Nu i natt fick även min svärfars hund Oda valpar. Rasen är Finsk stövare. Oda är 9 år och klarade valpningen galant. Jag, Anders och Berit (Anders mamma) satt och tittade på fram tills kl 2 i natt. Då hade det kommit fyra stycken och det blev lugnt. Vi passade på att åka hem. Senare kom det tre till. Här väller det fram djurungar till höger och vänster.... men INGA föl, suck!


Barbros två valacker har fått flytta in i hingshagen igen. De välkomnades av sina vänner och av de som inte har träffat dem förut. Allt gick lugnt till och nu är det två rödskäckar i hagen. Latte visade att han bara är bäbis trots sin storlek. Tuggade som en galning mot Einfari, men började leka med Ljoflingur som också är 1 år. Här är bilder från i dag.

Þruður har upptäckt den stora saltstenen. Även Fífíll och Latte har uppmärksammat att Þruður står och gnager på ngt. Kan det vara en jättesockerbit?


Mmm vad gott! -Men jisses grabbar, vi måste ju också kolla! Spænir, Hildir, Einfari och Ljoflingur sätter av mot "vad det nu är för något". Hildir får lite bråttom och börjar springa.Tänk om man blir utan!

 

-Hallå släpp fram oss, vi vill också ha!


Latte tycker det går för långsamt att slicka så han tar och biter runt kanten, smart häst!


-Matte! Så här ser mitt sår ut nu. Fint va?


-Hehe, nu gick alla och jag får heeeeela för mig själv.


Barbro och jag gick iväg för att leta reda på Pétur som inte syntes till. Hade han blivit sur, bortkörd eller ville han bara vara ifred. Hrm han var ju här i morse. Jag hittade honom i den andra dalen som vi kallar för Mumindalen. Där stod han på andra sidan staketet och undrade hur det här hade gått till. Jag tror han hade kommit under stängslet där det är lite högt på ett ställe och sedan vågade han inte gå tillbaka. Jag öppnade grinden och lät den vara öppen så de kan välja att gå in i Mumindalen när de känner för det. Han blev så lycklig och sprang till de andra direkt. Han stod ju snällt och väntade vid ingången, han visste var den fanns.

 

Här kommer Pétur! Tjoho vad det går!


Full fart mot kompisarna.


 Med unghästar vet man aldrig vad som kan hända. De är så påhittiga och busiga att man måste ofta hålla ett vakande öga över dem och hjälpa dem tillrätta om det behövs. Skulle gissa att Pétur har lärt sig att vara lite mindre nyfiken *ler*


Tack till er som har visat ert deltagande med min mamma. Hon mår bättre och det går åt rätt håll.


/Åsa


Av Åsa Jensen - 14 maj 2008 12:16

...till brädden fylld med vin, så drick min vän, drick sol och doft ty dagen den är din!


Härliga underbara försommar. Den absolut bästa tiden på året, det fullkomligt sprutar av klorofyll i naturen, blommor överallt och hela sommaren ligger framför en.


I går opererades mamma hela dagen. Först vid 18:30 tiden ringde min lillebror och då hade de pratat med IVA och mamma hade precis kommit dit. Operationen var lyckad. Herregud vad skönt! nu kan man pusta ut lite i alla fall. Än är inte faran över men det känns så mycket bättre att i alla fall operationen var lyckad. Någon timme senare ringer.... mamma! Jisses det hade jag aldrig väntat mig. Skönt att få höra hennes röst och att hon tyckte det gått bra och ville nu lösa korsord *skrattar*. Anders sa sedan att vänta bara - det kommer bakslag. Han är rutinerad så han vet vad han pratar om. Vi får väl se hur mammsen mår i dag.


Hingstarna har det kanon i sin dal. Nu är det så lugnt så lugnt och de äter och äter. En av dem har fått ett litet sår på frambenet så jag rengjorde det igår och det såg helt ok ut. lite svullet och vätskande men inte var. Vi får se hur det är på "återbesöket" i dag. I går var jag själv i hagen och rengjorde, tur att de är så snälla de små liven. Jag var inte nådig i mitt skrubbande. Så är det bara, man måste se så det är rent.


Bilder får ni klara er utan idag. Kanske kommer det i eftermiddag.


I kväll skall vi ha horsemanshipkurs uppe på Edeslätt. Sparrisen (Spænir) och jag är ett team. Eller det är väl det som vi skall försöka bli i alla fall *ler*. Hrm han som är så K*t just nu och Lingan är med (hingsttokig fjording), jaja vi är ju där för att befästa ledarskapet. Sparrisen skall få åka i nya lyxåket *myser* - Herr Böckmann.


Ha det!


/Åsa

Av Åsa Jensen - 11 maj 2008 21:57


Äntligen var Jennys möhippa överstökad. Ja inte för att det inte var kul för det var det verkligen. Utan för att jag har varit så rädd att försäga mig många gånger. Vi pendlar till och från jobbet i hop och arbetar på samma arbetsplats och i samma rum. Herregud vad nära jag har varit flera gånger men som tur är klarade jag mig. Nu kan jag pusta ut! Dagen var helt suverän, underbart väder och festliga tjejer och således mycket skratt. Jenny själv var så tjusig i sin 80-tals jeans skjorta med brodyr och små rosor på. Givetvis hade den axelvaddar. Till detta ett par svarta tights en svart slips, halsband och örhängen, allt i 80-tals stil. En mycket minnesvärd dag med bla Laserdome, bad i badtunna och ett dopp i ett 13 grader "varm" Öresjö. Jag doppade mig hela tre gånger! Kan min badfriskhet bero på lite vin och öl i kroppen??? Eller skulle jag bara spela tuff brud??? Nu ser vi alla fram emot bröllopet och att få festa ytterligare en kväll med tjejerna (och killarna).


Ingen fölning ännu men jag säger det igen Bruða är så fölsjuk!


I dag var vi i Kungsbacka en sväng hos Anders kusin Helena och hennes sambo Ante och lille Albin. Vi var ute vid havet och fiskade. Ja, jag solade och latade mig, grabbarna fiskade. Badtjej som jag var igår packade jag även ned badkläder i dag till mig och Arvid. Efter jag stekt mig ett tag blev jag varm och Arvid nappade på att bada. Han klev glatt i medans jag började ångra mig. Men sedan ångrade jag mig igen (veligt värre) och vips hade mamma doppat sig före sonen. Sonen kontrade med att doppa huvudet också! Hrmf det svarade jag inte upp på.


Hästarna latar sig och mår gott. Hingstarna hittade jag i en ände av hagen där de verkligen aldrig brukar gå. Men de har gjort så tjusiga stigar på berget och uppför en tokbrant backe. De är som små bergsgetter. Ja, även Latte skuttar glatt uppför och nedför. Spænir är en riktig tjejtjusare och i dag hade Anita släppt Gríma, Máni och Rodadís i sin "trädgård". Den ser killarna från ett visst ställe i hagen. Kan gissa att det var därför de stod där och hängde. Spænir vandrade fram och tillbaka och hummade. Mellan benen dinglade mycket riktigt.....(cencur, vi måste ju spara lite gottit till Spróti kommer...). Jaja tur att de bara är där ibland.

killgänget bland träden.


Här kommer en som vill hälsa hem till mamma! -Hej hej!


Nämen vet ni va nu är det ju läggdags. En sak till bara innan jag slutar. I dag plockade jag liljekonvaljer och mina syrener slår snart ut! Helt galet!


Natti natti!


/Åsa

Av Åsa Jensen - 8 maj 2008 21:33


Kvällen är här och gräsklipparna har äntligen tystnat. Biffen har gått och lagt sig och grannens hund är också tyst för en gångskull. Arvid sover och Anders är med Kira på dressyrkurs. Måste skryta lite. Kursledaren sa att Kira är en hund som kan gå hur långt som helst. Hon har allt som en hund skall ha! Underbart kul - vi valde rätt hund!


På tal om hundar så bor våra kompisar grannar med Jettadalen (hingsthagen) och när jag var där igår och tittade till hästarna tog jag denna bilden på en av deras Taxvalpar.

Fattar ni att man kan vara så gullig?!


I dag blir det två bilder från stohagen. Killarna får stå tillbaka lite. De har varit med så mycket ändå :-D

 Systrarna vilar sig. Litla-Min och Pytla, bägge efter Silfurmáni. Pytla är här på sommarbete och för betäckning med Spróti. Tänk vilket vackra föl det kommer bli.


Min favvis måste ju också få visa upp sin runda mage. Leira och förhoppningsvis i magen ligger Idunn. Men det blir säkert en hings igen. Bra på sitt sätt för då känns det mer ok att betäcka henne igen. *ler*


Nähä nu är jag sleten som en disktrasa och skall gå till kojs.

 Ha, vet och vem vet, nästa gång jag skriver kanske det är föööölbilder också.


Natti natti!


/Åsa


Av Åsa Jensen - 6 maj 2008 20:38


Jag tror verkligen inte att det skulle vara lika roligt att ha häst om man inte hade ett gäng unghingstar. De är så positiva, lekfulla och vackra. Dessutom är de så tacksamma att ta bilder på.

 

Betande killar. Latte vill gärna äta på samma ställe som Mestari.

 

Spænir och Pétur leker. Pétur har fått ett grepp om Spænirs bakben och leken är igång.

Att bita sig fast i halsen är det som är mest populärt.


Killarna ser förvånade ut när de märker att jag tar kort på dem. De kommer av sig lite i leken.


Latte och Fífíll tar en liten lekstund de också.


-Hej mamma! Jag har inte tid att prata nu, jag äter. Men observera att jag har intorkad lera på "fötterna". Man måste ju ta seden dit man kommer och hänga på lurvtussarna, även om det är kladdigt...


Kvällsrapporten är över!


/Åsa


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se