Direktlänk till inlägg 10 april 2008

Älskade kamera

Av Åsa Jensen - 10 april 2008 19:23


Nu kan jag verkligen garanter att våren är här! Ut med kameran i högsta hugg för att titta efter våren i trädgården. Jag är ju inte bara hästfantast utan älskar alla blommor, kryddor, växter, ja, i princip allt som växer.

 

Men hrm... vad har vi här då? Jag har visst lyckats få in fel bild. (Arvid skrattar så han nästan kissar på sig) Ja, ja här ser ni vårat tvättställ.... kul va?! Jag tog kort på det häromdagen för jag skall beställa en kommod till den av en snickare. Ok nu gör vi ett nytt försök att få in VÅREN....


Men jaaaaaaaa det lyckades. Här ser ni fläderbusken som har börjat slå ut.


Kungsmynta eller mer känd som Oregano. Snart dags att göra pizza. *slickar mig runt munnen*

Favoriten bland kryddorna...... gräslök! Ni ser att vi redan varit där och nallat va?

Men här har vi ju lilla gulliga rabarben. Små späda och bara så gulliga.

En underbart vacker vårblomma. En lökväxt som jag tyvärr inte mins namnet på. Den är gammal och jag har fått en planta från en handelsträdgård. Nu har den börjat sprida sig i trädgården. Kul!

-Släpp loss mig! Vad va det då? Hörde jag någon ropa? Ja svagt hör jag att någon vill komma loss. Vadå? Jag håller precis på att ta kort på min vackra Stockros som börjar vakna till liv. Undra vem det är som fastnat? Nej vet ni vad det är? Det är min träpanel på huset som vill komma ut i det fria. Lossas från den fula Eterniten. Jag viskade till panelen att det skall säkert gå att ordna...

Älskade lilla Stockros!


Min absoluta favorit av de "vilda" blommorna... Akvileja.

Underbara Pellisar. Nu har jag väckt dem alla och de spirar och växer duktigt.


Skottet för i vår verkar ta sig och må bra. Tänk om jag kunde komma ihåg vilken sort. *kliar mig i huvudet*


Mindre kul vårtecken. OGRÄS!


I eftermiddags var Lisa och hennes två barn Liam, Tim och Eva (mormor) ooch hälsade på sin häst. Jag och Arvid följde med för att prata lite och för att  visa vägen till vinterhagarna. Som vanligt älskar hingstarna när de får besök och framförallt av barn.


Lisa hälsar på sin "trollhäst" Mestari. Mestari är till salu!


Sænir, Arvid och Siggi. Spænir kan bara inte låta bli att snusa Arvid i håret och allra helst smaka bara lite på barnhåret. Siggi är nöjd bara han får stå bredvid och mysa.


Delar av vår härliga hönsflock som kommer springande när jag ropar på dem.  Jag lovar att det är en källa till skratt för många. Mitt lockrop är nämligen - Pull, pull, pull, pull, pull (snabbt och med ljus röst), skitfjantigt men det funkar kanon. Store Tuppen som vi har så svårt att hitta ett passande namn till. Förslag tages tacksamt emot. Gärna något ätbart då vi liksom har det som tema. Den ljusa hönan bakom tuppen är Tanten, gula hönan (dvärgkockin) är Mandarin, svarta hönan är Lakrits, bruna hönan bakom är Avocado. Snart skall jag uppdatera hemsidan med de hönor som lever och de nya som har kommit till.


Ha det!


/Åsa


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se