Alla inlägg under mars 2008

Av Åsa Jensen - 1 mars 2008 22:25


Nu är det bara några timmar kvar tills vi åker till Hemsedal. Hittils har jag och Anders klarat oss och mår helt ok. Är det för tidigt att säga Tjoho ännu tro?


Har fått hjälp av "Glofaxi" på SIFs forum att hitta en snygg avkomma till Þyrill. Han fullkomligt flyger fram med en massa luft under sig. Häftigt!Och ytterligare en bild:


Under mitt ridpass i går spanade jag efter vårtecken. Och jag hittade många fina blåsippor! Helt otroligt att hitta blåsippor i slutet av februari. Anders farbror hittade de första för ca 2 v sedan. På hans specialställe.

Jag längtar nog lika mycket som hästarna till den dagen det går att släppa dem på bete. Bort med geggiga hagar och evigt smutsiga hästar. Fortsätter det så här tänker jag släppa på i sommarhagarna om två veckor - max. Höhäckarna får följa med och sedan får hästarna själva bestämma om de skall käka hö eller gräs. I och för sig läste jag att det skulle bli minusgrader i nästa vecka. Ja, ja vi får se hur det blir.


På fredag nästa vecka kommer Annika och hämtar Saga. Annika och hennes familj kan ge Saga ett nytt hem där hon kommer till användning och glädje. Härligt för Saga som älskar att bli ompysslad och nussad med.


I hönshuset är det full fart. Pullorna fullkomligt sprutar ut ägg. Duktigast är mina Araucana. Högvis med gröna ägg kommer varje dag.

Även om en av dem, Avocado, har bestämt sig för att det är dags att ruva. Givetvis ligger lilla Vanilj också och ruvar.... ingen av dem har fattat att de ligger på plastägg. Elak, vem, Jag? Med vanilj kvittar det vad jag gör, hon ligger ändå från tidig vår till tidig vinter och ruvar. Hon har det som sitt kall. Snart skall hon få ett gäng ägg under sig men inte ännu. Kycklingarna blir så kalla om de föds i Mars. Om ni är sugna på "grönvärpar" kycklingar så hör av er. De blir inte renrasiga för vi har ingen Araucanatupp, men äggfärgen är dominant så alla ägg som blandisarna lägger blir också gröna.


Men herregud! Vad hände nu?????

Jag stoppade ned handen i min stora godispåse (som jag skulle ha i bussen i morgon) och vad är det jag känner. Ingen godis kvar!!! Det kan inte vara möjligt, jag som bara har smakat liiiiite nu en stund (läs typ hela dagen). *suck* Som tur är har både min son och min sambo sina godispåsar kvar :-D De bjuder säkert gärna.......


Nähä nu skall jag göra som de andra i huset gör..... sover!


Ha nu en bra vecka, det skall jag ha!


/Åsa

ANNONS

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se