Direktlänk till inlägg 8 januari 2008

Lennart är en pärla!

Av Åsa Jensen - 8 januari 2008 11:25


Jag har under hösten tränat för en dressyrtränare som heter Lennart. Lennart är en härlig farbror som har sitt ursprung i storhästvärlden och tycker fortfarande att de stora bruna är riktiga hästar *ler*

Han har under de senaste 10 åren också tränat ett gäng som har islandshästar, vilket gör att han har mycket bra koll på även tölten.


I går var det dags igen efter juluppehåll. Jag har verkligen tränat och tränat på vad han har sagt. Och halleluja vad bra det gick i går. Tänk vad glad man kan bli när en öppna i trav fungerar. Och dessutom en bra galoppfattning efter. När hon dessutom galopperade på en 15 m volt och Lennart skriker BRAAAA! Då ville jag bara hoppa av och pussa både Lennart och Leikna. Leikna hade väl tagit det med fattning, men risken är att Lennart hade fått en hjärtinfarkt *ler* 

Kunskap är underbart.


Leiraskruttan står fortfarande inne och har ont i hoven/benet. Antingen har hon sträckt sig i halkan, eller så har hon fått en hovböld efter den knaggliga hagen. Jag har haft henne sedan hon var 3 år och aldrig har hon varit halt innan inte annat än att man blir lite orolig. När hon dessutom tycker det är helt ok att stå inne då inser man att hon har ont. Hovis kommer förbi i dag och skall klämma för att se om det sitter i hoven. Om inte så får vi väl åka till veterinären. Känns konstigt att behöva anlita veterinär till Leira, hon som är hälsan själv och som en bandvagn i skogen.


I dag blir det ingen ridning för jag skall åka och hämta hem PRINSEN! Tjoho! Han har varit hos sin pappa i hela 2 veckor nu och jag längtar.


/Åsa

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se