Direktlänk till inlägg 6 januari 2008

Galet längesedan jag skrev!

Av Åsa Jensen - 6 januari 2008 17:06

Förlåt alla ni som troget läste min blogg i somras. Jag har varit mycket dålig på att skriva (en smärre underdrift). Men det var som att när Tjallemannen och hans flickor åkte hem så infann sig en tomhet och jag tappade lusten att skriva. Så många gånger som jag sagt till mig själv, i dag skall jag skriva i bloggen, men tror ni att det blev så? Nej det har ni ju själva upptäckt.


Nu har jag däremot massor att berätta, eller ja i alla fal en hel del.


Hingsstation blir det i sommar igen och jag hoppas givetvis att även sommarens hingst skall attrahera er. Snart skall berätta vem det blir men det blir inte i dag. Så mycket kan jag säga i alla fall att det är en hingst med mycket god stam och fin färg.


Jag har fått tillgång till ännu mer härliga betesmarker, vissa ännu finare än de som Tjaldur med ston gick i somras. Det innebär att jag till sommaren kommer att kunna ta in ännu fler unghingstar och även göra en flock med ston, föl och ungston. Hagarna är mycket stora sluttande, öppna och fina och det bästa av allt är att häggån rinner i anslutning till hagarna så det finns alltid friskt vatten. Är ni intresserade är det bara att höra av sig.

Jag lovar att det blir regelbunden bloggning även om beteshästarna.


Spænir har i dag haft träns på sig för fösta gången. Han är nu tre år och jag skall börja tömköra och tämja honom. Ja tämja var väl kanske inte rätt ord om en häst som är som en Glodenretriver. Men man vet aldrig vilket motstånd man får när det är jobb och inte bara mys och lek. Jag ser så mycket av Leira och Leikna i honom att jag är säker på att detta med inridningen kommer bli en barnlek. Om vi glömmer bort att han är hingst och kommer bli hingstig till våren/sommaren. Tränset var en baggis och han slutade snabbt att gapa och krångla med bettet. Gillade mina övningar förutom att backa. Spännande, spännande.


Leikna går från klarhet till klarhet. Hon är bara helt fantastisk. På senaste Magnus Lindkvistkursen fick hon ofattbart mycket beröm. Han red henne och sa att hon är döhäftig och du MÅSTE visa henne! Kände mig så dum att jag inte stått på mig innan och i stället betäckt henne. Men nu skall hon ridas så länge det går. Sedan får hon föla och vara mamma i någora månader (eller någon i alla fall) sedan skall hon sättas igång igen och visas 2009. Bättre sent än aldrig. Hon dansar fram i tölt och är stark som en oxe. Det verkar finnas hur mycket vilja som helst i denna härliga häst. Ja hon är verkligen en fröjd att rida och jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om min prinsessa. Bla fick jag ett mail från en tysk kvinna i dag som ville köpa henne för hon var såå vacker.


Leira har nu varit igång i tre månader snart och hon är ju bara så bra min häst. Det roliga är att det är nu snart 4 år sedan hon var igång på rikgitgt och först nu känner jag att jag har kunskap att rida henne åtminstonde i närheten av vad Alli kunde. Nu njuter jag för fullt av hennes styrka, stora gångarter och intensitet. Härligt att upptäcka att man blivit en bättre ryttare :-) Hoppas nu bara att Leirakruttan ger mig ett stoföl efter henne och Spuni nu i sommar.


Alla dessa föl föl och åter föl. Det bar sig inte bättre att efter alla betäckningar i sommar och att se Stinas runda mage så sög det i min egen barnalstringstarm :-) Så till sommaren, närmare bestämt i Juli skall jag och Anders få en bäbis. Eller få och få, jag är väl den som skall bära omkring på den och till slut trycka ut den. Rätt åt mig tycker säkert mina hästar som inte har ngt val, jag bestämmer ju. *ler*


Efter som vi nu skall ha barn ville man ju också vara en ärbar kvinna. Nja kanske inte riktigt så, men i alla fall så hade vi bestämt sedan ett bra tag tillbaka att vi skulle förlova oss. Så på nyårsdagen 1/1-08 red vi ut på Leira och Leikna. Vi red till samma ställe som vi hade vår första date på, nyårsdagen för två år sedan. Där i snön trädde vi på våra fina ringar, medans tre par ögon tittade förhäxat på oss. Leira, Leikna och Kira. Inte för att det var vackert utan att alla hade hört fikaprassel.....


Säkert har jag missat massor men det får komma efter hand. För nu har jag bestämt mig att skriva oftare. Inte varje dag men någon gång i veckan skall det bli.

Ha det gott och hoppas att jag ser flera av er till sommaren.


/Åsa

 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se