Direktlänk till inlägg 19 juli 2007

Äntligen.....

Av Åsa Jensen - 19 juli 2007 14:00


... är det ett nytt inlägg i bloggen!


Ja jag vet att det har varit dåligt det sista. Först började åskan och då vågade vi inte ha i varken datorer eller modem. Vi bor på en kulle och då händer det grejer kan ni tro. Flera dagar var det till och från med vädret så vi fick helt enkel acceptera att vara datorlösa ett tag.

Efter det så var det tiden som någon tidstjuv hade tagit. Jag antar att ni också varit ute för det någon gång..... Och här är det ju så här, hästarna i första hand sedan stoägarna :-D  Med 30 hästar att kontrollera varje dag, varav 20 stycken två gånger om dagen och vanligt jobb denna veckan så räckte tiden inte till helt enkelt.


Att förflytta 10 hästar lite drygt 2 km enkel väg tar också sin tid. När de väl skulle flyttas så uteblev några som hade lovat att hjälpa till. Anders och jag fick gå några extra vändor. Barbro, Mickie, Helena och Kalle var snälla och gick en vända när de skulle hem i går. Själv räknade jag på det att jag gick över 1 mil i går. Det kunde jag behöva :-D


Ionell (vet.) och jag jobbade på så svetten lackade i stallet. Att ultaljuda är ingen dans på rosor. Huamej vad en del ston är brötiga och verkligen inte vill! Jag kan i och försig förstå det. Men för lilla mig är det tungt att brottas med en bastant "dam" på 350 sommarkilo som har bestämt sig för att hon INTE vill. Pang så satt Åsa som ett frimärke i spiltväggen och kände sig helt groggy efter smällen. Någon har säkert varit häftig mot detta stoet och inte tagit det lugnt vid ultaljud tidigare. Efter en lång stund senare och mycket lock och pock så gick det.


Av 11 ulraljudade hästar så är det nu 9 som är dräktiga! De som är kvar är på väg in i brunst nu om ngn dag och vi skall hjälpa Tjaldur med en av dem då hon inte vill stå still och låta honom göra sitt. Det andra stoet är 18 år och då kan det ta lite tid. Men vi hoppas att det skall gå fint ändå. Helt fantastiskt skönt att se att Tjalle har så gott resultat hittils. Så i hans nya stoflock som skall organiseras i hop i helgen är det nu 8 tjejer. 6 av dem har kommit lite senare och behöver någon eller några veckor på sig.


Sokka som behöver skötsel varje dag och skall inte gå ute när det är blött får antagligen åka hem. En lösning kan vara att Tjalle kommer till henne om hon brunstar om, då hon bor nära. Vi får tänka ut en bra lösning och se om det funkar.


Som sagt eftersom det har kommit en hel del eftersläntare så blir Tjaldur kvar tills han blir färdig här, ca mitten av augusti. Roligt och slitigt :-D

Jag börjar bli lite sliten men Tjaldur verkar ha kul och har krut i brallan så det är väl tur att han sköter betäckningen *ler*


Ok, rapporten är över för i dag.


Hälsningar en mörbultad Åsa


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se