Alla inlägg under juni 2007

Av Åsa Jensen - 7 juni 2007 22:22


I dag har det varit duktigt varmt. Efter jag och Arvid hade gått igenom alla hästarna åkte vi som sagt till 25-m bassängen här i Fritsla. Underbart! Minst 22 grader. Arvid låg i vattnet oavbrutet i 2,5 timmar. Gissa om det var ett russin jag hade med mig i bilen hem.


Hästarna hade valt skuggsidan av hagen i dag. Smart drag. Saga stod under spökträdet och vilade sig. Vackert då hennes man har samma färg som väven. Häggspinnmalen har invaderat byn och häggarna. Spökträd börjar komma överallt nu. Tråkigt men som tur är dör inte träden.

Saga under spökträdet.


Spökträdet...Freydís i full fart på stigen.Tjalle och Tindra har smugit iväg och har lite myspys...


Saga har hittat sin favorit - Tjaldur!


Hela flocken samlade... de tre som saknas på bild står bakom mig och
flåsar mig i nacken.


Kanonkvalitet i år! Härligt. Här ligger mina hästars mat till vintern.


Natti natti!

ANNONS
Av Åsa Jensen - 7 juni 2007 16:00


... attans vad det är VARMT!

Hästarna gör inte många knop i den här värmen. Tja Tjaldur har ändå uppvaktat de brunstiga stona i tur och ordning. Men ingen har i dag betvittnat ngn betäckning.


Enligt säkra källor var det mycket kärlekspip i natt däremot. Damerna mitt emot sover med fönstret öppet och hör allt :-D  De har dessutom lärt sig höra skilnad på när Tjaldur uppvaktar och när det bråkas. De är så förtjusta i honom och han brukar stå och hänga vid ingången. De sitter i sina stolar i trädgården och småpratar med Tjalle. Den ena damen sa att ibland ser det ut som han skrattar åt dem..... och vem vet. Det kanske han gör. De tycker ju om samma saker han och dem.... tjejer ;-)


Inga bilder blir det nu. Ni får vänta tills i kväll efter vi har tagit oss ett dopp i Fritlsas kommunala pool. Arvid måste få lite uppmärksamhet han också. Men jag återkommer i kväll med i alla fall lite matbilder :-D


Åsa

ANNONS
Av Åsa Jensen - 6 juni 2007 12:44


Jag har precis kommit hem från Fritlsas fjäll. Ute i byn vajar den svenska flaggan så vackert mot skyn. Men jag kan inte säga att jag känner ngt speciellt i dag för att det är nationaldag.


Däremot så är det så roligt att se Tjalle och hans tjejer. Grannarna till Tjalles hage har full koll. Damerna (tvåbenta) i hörnet säger att han har fullt upp med att betäcka och uppvakta. De förklarade vilka två ston han hade betäckt i dag.... (duktiga grannnar). Vina och Tindra.


Jenny och hennes familj var här i dag och lämnade sitt sto Freydís. Freydís skall ha fostrat Tjalle när han var ung och oförståndig. Freydís kommer ju från Tim. Tjalle blev förtjust över att få ytterligare en häst. Allt gick så smidigt och lätt. Freydís är en dam som vet hur man för sig. Och nu har Tjalle två silversvarta hästar i sin hage.


Tjalle och Freydís.


Tänk att alla skall vara med nu när jag skall uppvakta denna snygging!

De brunstiga stona släpper honom inte en sekund... man kan ju missa något.

Freydis och hennes nya flock.


Tjalle, Saga, Freydís och Tindra.


Nähä nu är det dags att gå ut i det fina vädret.


/Åsa


Av Åsa Jensen - 5 juni 2007 16:03


Jag hörde lite tjut när jag klev ur bilen. Smög mig dit och nämen vad fick jag se..... jo Vina fick det hon har kommit för! Tyvärr han jag inte få upp kameran innan allt var över. Här inte ens några 4 sek att tala om. Vina bara traskade iväg till sin väninna Dugga och sedan började hon......ÄTA! Svårt att gissa va?


Annars är de ganska så slöa och lite småirriterade i dag. Piskar med svansarna och tycker nog att det är olidligt varmt. Tryckande hetta och nästan lite åska i luften är ju jobbigt. Det är inte klokt att vi är i första veckan i juni och första skörden är redan slagen!


Vina har fått solskydd på mulen och i mungipan så nu skall hon klara att sola och bli fin.... Tänk om man kunde ha ett stort lypsyl med solskydd till deras mule. Kanske med lite tjusigt glitter i.... det hade jag gillat!


Trots att Hetja och Tindra har tjafsat en del så är det ingen av dem som har en skråma. Nu är det emellertid vapenvila. Tjaldur har nu fyra högbrunstiga damer. Tindra, Vina, Saga och Hetja.


Några bilder. Inte många för kameran behöver laddas.


Vina och hennes kompisar i det höga gräset. Och en svacka :-D


Tjaldur som står och beundrar extramatte :-D :-D

Eller kanske inte....

Man måste göra sig till för tjejerna - det gillar de!


Nähä nu skall jag och Leikna ut en sväng i skogen. Funderar på att blöta ned oss båda först med vattenslangen!


^/Åsa


Av Åsa Jensen - 5 juni 2007 11:31


Efter en halvt (läs hysteriskt) stressig morgon körde jag i från mobilen hemma på tvättmaskinen. Så om ni vill ha tag på mig akut nu på dagen så kan ni ringa till jobbet 033-4359017 fram till 15.00 Efter 15.30 igen nås jag på mobilen.


Allt var lugnt och skönt i flocken i morse. De hade lagt sig att vila runt omkring äppleträdet högst upp på kullen. Favoritplatsen.


Vi hörs i kväll!


/Åsa

Av Åsa Jensen - 4 juni 2007 21:55


I dag har Sjöberga Islandshästar kommit med sina två ston Vordis och Tindra. Man säga att det är 6 nyanser av brunt i hagen..... och nästan alla har samma runda form. Tack och lov är de ändå olika och framförallt har de olika personligheter. Men jag har ju många års träning att snabbt lära mig se skilnad på 5 olika svarta hästar.... Det kan bli ödestiget om man som turledare tar fel svarta häst....


Men nu till dagens bilder..... jag antar att ni har väntat på dem! *ler*


Tjaldur hälsar de nya flickorna välkomna. Vordis och Tindra.Tindra luktade mumma och vände rumpan till. Men vanudå??? Vill du inte?

Tjaldur upptäckte att hon vände rumpan till för att kaxa och försöka bestämma. Men han visade att han är en riktig man *hihi* och svarade upp.


Nämen si det lönade ju sig :-D :-D Vissa verkar vilja ha lite tuffare tag för att de skall gå igång *rodnar*  Men samtidigt var Tindra blyg. För det blev inget innan vi hade gått upp på andra sidan dalen. Dååå såg Stefan hur deras sto blev betäckt.


Fyra nyanser av brunt. Vordis, Hetja, Drottning och Tindra.Arvid pratar med Drottning. Hon ville gäääärna äta upp hans leksak.

Då tyckte Arvid att det var slutpratat.Tjoho här kommer vi i full fart! Vina och Dugga lyder sina mattar.... de motionerar och inte bara äter.


-Mamma jag har skrapat mig! Men det dög med extramamma Åsa till att tvätta och pyssla om Tjalle. Någon, undra vem *visslar* gav honom på moppo. Men lugn det är ett ytligt skrapsår som knappt blödde. Vita ben är så bra. Man ser varje pyttesår så lätt. De andra nyanserna i hagen är svårare. Därför får man titta nära och känna över benen noga.


Nähä nu skall jag äta jordgubbar och glass. Snälla Mickey, Hetjas mamma tar kvällspasset. Hon vill ändå pussa på Hetja och tittar då över flocken.

/Åsa

Av Åsa Jensen - 3 juni 2007 23:23


För alla er kanske det inte är natt. Men för en som brukar somna i soffan kl 21 är det verkligen natt. Jag blev sittande i hästhagen och betraktade hästarna. De var så vackra i kvällsmörkret. Ugglan hoade och i övrigt var det helt tyst. Förutom en tvåbening som lekte med kameran hela tiden. Tjalle blängde på mig och funderade säkert vad jag höll på med i mörkret. Jag hittade funktionen ISO och ställde in så man kan ta ljusare bilder fast det nästan är natt. Titta på denna bilden så får ni se vad jag menar.


 

Jo det är sant, denna är tagen 23:00 i kväll. Vid samma tid som de nedan. Lite suddig pga jag hade svårt att hålla kameran still. Låååång slutartid.


 En photoshoppad bild för att ni skall se Tjalle som har hämtat upp Saga. Saga smet ner i dalen och där skulle hon INTE vara.


 Hej mamma *vinkar*!

Hetja är en riktig linslus och gosegris.


Dugga vill ääääääta.


Vina kan ju inte vara sämre än sin väninna. Dessutom kan man ju tappa några kilon och de vore ju ett nederlag *ler* Men Vina är bestämt intresserad av Tjaldur. Hon kan inte vara långt borta från en brunst.


Hetja blev inte brunstig. I dag var hon inte intresserad. Men det kommer...


Mattar och hussar! Allt är bara fint med era damer/tjejer.


Natti natti  //Åsa


Av Åsa Jensen - 3 juni 2007 16:26


Den här bloggen tenderar till att bara gå ut på sex... eller snarare betäckning. Men vad sjutton, det är ju det era flickor är här för. Eller hur! Är det någon som är känslig så kan man ju sluta läsa och titta :-D


I dag har Vina, Dugga och Saga anlänt. Allt har gått helt smärtfritt. Inget bråk utan bara nosande och pipande. Tjaldur bestämmer och de andra tycker det är helt ok. Hetja och Drottning är fortfarande bästisar. Eller snarare mer mor och dotter. Blir det minsta lilla gruff tar Hetja Drottning under sina vingar och föser bort henne från de andra. Så fint! Mickey, din Hetja är en pärla!


 

Mickey pratar med Tjaldur. Undra om hon beställer en brun konstantskimmel :-)


Vänta Vina. Du luktar ju gott..... liite brunst i alla fall.


Tjaldur som har sett transporten uppe på vägen. Mera tjejer - hurra!


Sagohästen på väg upp i backen.


Hurra det där lilla fina silverstoet luktar ju mumma. Hon är nog redo!


Jajamen tänt vá det här! Ooops undra vad detta kan bli...

Jag lovar att det var folk ute i minst tre trädgårdar som stod och tittade på. Tur att hästarna inte är blyga *fniss*


Efter detta återgick alla till favoritsysselsättningen nr 2 ÄTA!


Vi hörs i kväll!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se