Alla inlägg under juni 2007

Av Åsa Jensen - 17 juni 2007 22:55


I dag har det varit helt kanonbra väder för att greja hemma, rida och pyssla med hästar. Runt 20 grader varmt, lite blåst och växlande molnighet. Hästarna har haft en slappardag i dag. Ingen av tjejerna har varit speciellt på G just nu. Tota är snart helt ur brunst och helt ointressant för Tjalle. Han går mest omkring och myser för tillfället.


Jag upptäckte att jag har fyllt min kvot med 100 bilder så det blir till att köpa mer plats här på blogga gratis. För jag antar att ni vill fortsätta att se fler bilder???  Jag hade två kvar nu i kväll så det får blir två bilder från dagen och sedan ordnar jag mer plats i morgon. OK?


Hej för i dag!

Maaat!


Sæla är också intresserad av fölis.


/ÅsaANNONS
Av Åsa Jensen - 16 juni 2007 23:41


Ja nu är vi hemma igen efter 65 mil i bilen. Leira och Fífíll skötte sig perfekt i transporten. Snälla och fina. Hon är underbar min älskade Leira!


Alvaret är helt underbart. Tänk er att ha 600 ha frihet att röra sig på. Hästarna har verkligen paradiset. Det är underbart för dem att gå där och jag är glad för Leiras skull. Att hon sedan inte ville gå i flocken utan drog åt andra hållet är ju en sak :-D Men i början av nästa vecka skall hon komma i brunst och då blir det andra bullar. I alla fall kommer hon att vilja gå med Spúni.


Självklart tog vi bilder. Här kommer dem.....


Leira, Fífíll, Åsa och Arvid ute på Alvaret.


 

Arvid säger hejdå till lilleman!


Efter släppet säger Leira hejdå nu drar vi!


 

Arvid och pappa Johan spanar efter fler hästar.


Spúni kommer fram för att hälsa.


Så här kul kan man ha på Alvaret även om man inte är häst. Arvid och Anders busar!


Du kan inte ta mig!


Natti natti.... och ja, i morgon kommer bilder på hästarna hos Tjaldur igen.


ANNONS
Av Åsa Jensen - 15 juni 2007 22:18


Att äta är nu huvudsysselsättningen.

I morse när jag tittade till dem så var de allihop runt omkring "korkeken" (läs det gamla äppleträdet). Några stod och sov andra låg ned. Tjaldur hade lagt sig högst uppe på stenen och hade ett gäng ston runt omkring. Flocken är mycket mer tillsammans nu.


Jag har inte sett några mer betäckningar förutom Tota. Men i dag var Tjaldur måttligt förtjust i henne och hade om man säger så.... bara lite halvfjong *rodnar*. Han betäckte men mer var det inte. Skulle tro att han anser henne färdig men förbarmade sig en gång till :-D :-D


Inga bilder i dag för kameran är i väg på annat. Ni får tåla er några dagar till. -DAGAR! Jo, ni hörde rätt. För i morgon bitti (tidigare än när tuppen börjar tjoa) skall vi åka till Öland. Arvid, Anders, Åsa, Kira, Leria och Fífíll. De som kommer tillbaka hem är Åsa, Anders och Kira. De andra skall stanna kvar. Arvid hos sin pappa och Leria med Fífíll till Spúni. Jag VILL ha ett STOFÖL!!! Så jag skall testa tjusige Spúni en gång till. Det har varit mycket vånda för jag skulle vilja ha Tjaldur till henne också. Men han är ung och det kan bli en annan gång. Sæla och Brúda behöver honom bättre än Leria!


Jag har hästvakt till hästarna. Men om någon av er stoägare ändå åker och titta till era tjejer kan ni väl slänga ett getöga på de andra också. Bussigt! Jag vet att flera av er gör det utan att jag behöver säga till. Det uppskattas mycket!


Ha det gott och nu skall jag krypa mellan nytvättade lakan *hjular av glädje*


/Åsa

Av Åsa Jensen - 14 juni 2007 23:03


I dag har Arvid haft sin första skolavslutning. Det var så vackert och vi var så stolta över honom, jag och hans morfar. Rörda blev vi också.


Arvid, Petter och William. 6-åringarna gav sina rosor till 9:orna och önskade dem lycka till. Urgulligt!


Arvid och jag tog en liten ridtur i dag. Han red för första gången på den nya lilla hästen Saga. Det gick riktigt bra även om hon ville äta hela tiden.


I Tjaldurhagen var det ingen action i dag. Förutom att vi såg honom betäcka Tota i dag med. Men det var ju väntat. De gick med mularna nere i gräset hela tiden. Så jag tog bara en bild, för alla hade ändå sett likadana ut.

Mmm äta är gott....... Och i detta långa gräs har vi och göra!


Sedan måste jag bara lägga ut två härliga bilder på lille Fífíll som har så mycket spring i benen. Han visade verkligen upp sig i dag när vi var där. Arvid busade igång honom och sedan var han uppskruvad. Titta här:

Titta vad jag kan. "Stor och stark" hingst....


Jag kan springa fort också. Och visa att jag inte är markbunden :-D

Ja han har ju både sin mamma och pappa att brås på. Och syrran har ju visat vad hon går för.


Nu är det läggdags. Även om jag gillar att skriva och lägga in bilder så får det vara någon måtta på det. Jag vill ju inte att ni skall tröttna på mig!


Natti natti!


/Åsa

Av Åsa Jensen - 13 juni 2007 22:50


I dag kom det så efterlängtade regnet. Inte för att det är några stora mängder men i alla fall tillräckligt så att det skall bli en annan luft och att dammet lägger sig. Hästarna verkade nöjda och glada över kallare väder.


Det är en helt underbar flock. De är så snälla, trevliga och härliga hästar. Inte en enda häst har en skråma på kroppen. Otroligt när man sätter i hop 14 olika hästar i en hage. Och dessutom på betäckning. Stona är mycket bussiga och snälla mot Tjaldur som bara har haft ett yttepyttesår lite ovanför knäet.


I dag har jag personligen inte varit och gjort morgonkollen. Den fick jag överlåta på en vän. Arvid har opererat bort sin enorma otäcka polyp i dag. Efter 6 timmar på sjukhus inser man hur bra man har det när man är frisk och kry. Och med ett barn som för första gången ligger på sjukhus och då bara några timmar. Att sova gillar Arvid, även efter narkos. Jisses vad han trynade. Alla barn runt omkring vaknade upp en efter en men inte min lilleman. Efter tre timmar började han yrvaket att titta sig omkring. Allt har gått bra och har mår fint. All personal vi träffat i dag har bara varit helt fantastiska. Vilka klippor!


På min kvällsrunda fick jag se något som gladde mig mycket..... ni kommer också att få se....


Nu stod de i dalen och åt i massor. I kväll frossades det i frodigt grönt gräs.


Nyfiken i en strut tittar ut! Hon ville gärna bli kliad i dag den lilla snäckan.


Hrm skall jag gå bort till de andra. Skönt att bli blöt på ryggen.


Freydís har också badat mulen i lera. Även hon vill bli kliad under pannluggen.Men vad skådar mitt öga.... Den svarta hyfsat smäckra lyfter på svansen och signalerar......Ser ni vilken svart det är??? Ledtråd... sista svarta in i flocken.... matte skall också ha avkomma...


Tjaldur fattade vinken. Gosar och uppvaktar.... rätt gissat.. Tota.


 

Måste uppvakta lite till och lukta så jag själv blir redo....


Mmmm vad du doftar underbart... nu är jag redo!


Jajamen nu gör vi det! Ytterligare ett sto till protokollet 13/6 Tota :-D


Underbart att få bildbevis på att Tjaldur gör sitt jobb och att flickorna är med på noterna.


Ha det så bra och vi "hörs" i morgon!


Natti natti!


Av Åsa Jensen - 11 juni 2007 21:22


Hej vänner!

Jag förstår att ni saknat mig och hästarna :-D

Undrar ni om värmen har tagit kål på mig.... tja nästan. Men anledningen till att jag inte bloggat är att vi har haft problem med modemet. Jag skulle fixa det i går kväll men lyckades inte *morr*. Anders löste det när han kom hem men då hade jag redan däckat i soffan. (mitt favoritställe efter kl 22...)


Hästarna älskar att stå i ett av sina vattenhål mitt på dagen när de är varmt. Men jag måste säga att de är förvånansvärt fräscha trots värmen. Blanka och fina och inte farligt griniga. Inte heller många bett har de på halsen. Drottnings öga blir inte sämre utan håller sig bra om man sköljer med koksaltlösning. Vina hade tagit sig en tjusig lerinpackning på läpparna i dag så vi fick hoppa över att smörja med helosan. Det får bli under morgonpasset. Då borde det ha stelnat och trillat av.


Ingen av de andra damerna har kommit i brunst ännu. Men Vordis och Katla går närmare hingsten och är intresserade. Troligt är att de står på tur att komma i brunst.


Flocken är fortfarande lite delad men Tjaldur tycker det är ok och håller sig mellan de två grupperna.


Nu skall jag sluta för i kväll innan jag rinner bort i detta kokheta rum.


/Åsa

Flocken uppe på kullen.

Av Åsa Jensen - 9 juni 2007 17:28


Jisses så varmt det har varit i dag. Jag och Arvid har plaskat i poolen i 4 timmar. Det var inte bara vi som uppskattade poolen i Fritsla i dag. Trots allt så var det ju olidligt varmt.


Hästarna har stått hela dagen på skuggsidan av berget. Mitt på dagen hittade jag dem i bäckravinen. Där är det svalt och man kan passa på att bada benen. Lerinpackning verkar vara populärt :-D


Mitt på dagen i stekande sol kom Drottnings matte och hälsade på. Hon hade inte sett Tjaldur på riktigt innan. Hon blev lika positiv som vi andra. Urtjusig var en kommentar! Det är alltid kul med besök från stoägarna. Och jag förstår att de uppskattar att få se hur deras sto har det. Sedan är det ju alltid ngt speciellt att se sitt sto tillsammans med hingsten.


Vina och Freydís är bästisar och hänger i hop hela tiden. Dugga är mest med Hetja och Drottning. Tota kan absolut inte vara utan Katla och Gletta. Hon skulle nog helst vilja ha fölet ännu närmare. Men hon får snällt nöja sig med att ha Gletta eller Katla mellan sig och fölet. Tota verkar vara nöjd bara hon får gå max 2 meter från deras lilla flock. I går i mörkret hade jag mina aningar om att Gletta blev betäckt. I dag kom jag också en aning för sent. MEN hon kissade precis när jag kom och jag hittade tydliga märken på ryggen efter Tjaldur. Så nu kan vi bocka av ytterligare ett sto.


Följande ston är betäckta:

Embla 1 och 2:a juni

Hetja  3 och 4:e juni

Bruða  1 och 2:a juni

Saga    3,4  och 5 juni

Vina    5,6,7 juni

Tindra  4,5,6 juni

Sæla   8 och 9 juni

Gletta  8 och 9 juni

Över hälften av stona har betäckts redan. Mycket fint att veta. Skulle de nu inte ta sig första gången så vet man ju precis när nästa brunst skall komma. Dessutom är det alltid skönt att de att hingsten betäcker och att stona släpper till. Här har det inte varit några problem... snarare tvärt om  *flinar*.


Nu är det dags för mig att åka på grillkväll till kompisen Jenny. Först måste jag väcka Anders som jag hör snarkar i sängen. Det får man lov till att göra om man har suttit i grävmaskinen hela dagen i denna stekande värme.


Ha det gott!                             

Av Åsa Jensen - 8 juni 2007 21:34


I dag var den sista bokade dagen för insläpp. Nu är det inga fler bokade tjejer. Men finns det fler som vill ha denna snygga Tjaldur så är det inga problem. Allt går att lösa!


I dag kom Katla, Gletta och hennes tjusiga föl, Tota och min Sæla. Sæla har gått en kort stund med Tjalle för en vecka sedan. Helt plötsligt fick hon för sig att hon skulle in till sina kompisar som gick i grannhagen och hoppade helt sonika över staketet och in i nästa hage. Men nu fick hon åka transport tillsammans med Tota i 1,5 km och då gick det bra. Direkt hittade hon Saga. Saga har hon vuxit upp med och trots att de inte träffats på 2 år så fann de varandra direkt! Underbart att se. Katla och Gletta var fenomenala på att tillsammans skydda fölet mot de andra stona. Det gick hur bra som helst! Tjalle nosade så försiktigt på den lilla. Gletta lyfte på svansen och visade att hon snart vill ha honom.


Min Sæla visade sig vara högbrunstig och lät sig snabbt övertalas att bli betäckt. Medans Tota höll sig så långt ifrån hingsten som möjligt. Sådan matte sådan häst.... eller vad säger man..... fy på mig så jag skriver...


Mia B var här i dag och tittade till sin nybetäckta Vina. Men hon var inte så sugen på att åka hem. Hon pustade säkert ut när matte åkte hem igen.


 

Gletta i full fart med Katla och fölis tätt bakom sig.


Fort skall det gå på stigen. Gärna så det ryker!


Vi fortsätter hela vägen längs med stigen.


Men hallå.... vi vill också med!


På väg till himlen?


Stina, Anders och Vina.


Tjaldur och Sæla övar skolor och slide stop! Man måste ju hålla sig i form.


Tjoho, hej vad det går.


Någon har sagt att man är snygg när man lyfter högt. Spelar ingen roll om det är i brant nedförsbacke. Man skall gå så här :-D


Sæla visar att man kan ha sträck och hållning trots att hingsten jagar en. Undras vad han vill den där hårige!


Nämen vad det det här du ville *rodnar*. Sæla får sitt och de andra är djupt avundsjuka och måste vara ända inpå för att kontrollera.


Nu skall jag köra ut och ta kvällstitten! Ha det gott och vi hörs i morgon.

/Åsa


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se