Direktlänk till inlägg 24 juni 2007

Midsommar är över och även festen :-D

Av Åsa Jensen - 24 juni 2007 23:23


Men det som består är Tjaldur och hans fina stoflock. I dag har jag tagit några fler bilder. Kameran funkar och jag är lycklig igen. Givetvis inte bara för att kameran funkar utan för att jag har ridit Tjaldur igen. I dag var vi ute med Barbro på Náttfreyja, Helena på Þota, Veronica på Lingelin och Anna på Saga. Fyra ston varav två var brunstiga! Tjaldur hummade en gång åt snyggingen Þota. Tjaldur är en guldklimp att rida. Jag blundar och drömmer mig bort. Tänk om min lille Spænir kan bli lika fin hingst. Jag känner mig som en drottning när jag rider (läs åker) Tjaldur. Även om han var helt övertygad om att han måste fly och rädda mig från de livsfarliga vita kossorna :-D Med övertalning om att jag inte behöver räddas och att de inte är farliga så töltade vi förbi. Med Tjaldur hela tiden blåsandes och misstänksamt blängandes på de stora djuren. I dag gick det an att trampa på brunnslocken :-D


Stona är lika goa som vanligt. Kommer fram till mig och hälsar. Låter mig snällt känna över alla ben, juver och titta på "det heliga". Drottning tycker det går an att bli sköljd i ögonen men gärna inte. De tycker inte om när jag plockar ut snyggingen ur hagen. Då står alla vid grinden och trycker. Väntar snällt där tills vi kommer tillbaka och då skall verkligen ALLA fram och gosa med honom. Själv vill han bara bajsa och rulla sig.


I morgon kommer det två flickor till och det tror jag han kommer att välkomna med öppna armar. De andra stona kan dessutom behöva mer hjälp med att beta av gräset :-D


Katla är betäckt. I går såg vi att han betäckte henne. Men med grannarnas hjälp och mina egna iaktagelser så är hon betäckt första gången 22 juni.


Vi hörs i morgon!

/Åsa


Tindra vill prata lite. Hon hälsade hem till alla på gården!

Säger att här är maten och sällskapet bara bra :-D


I dag var det vänstersidan av dalen som gällde. Bakom Tjaldur ligger det största vattenhålet. Och det hade Vordís lerbadat i!


Freydís smaskar i sig gräs och passar på att räcka ut tungan. Riktigt charmtroll som gillar kameran ;-)


Ta kort på mig också :-D Jag kan också äta och vara söööööt!


Vina i full fart med att glufsa i sig det saftiga gräset. Vina och Vordís har blivit riktigta bundisar. Hänger oftast i hop.


Sæla vänder ryggen åt mig, rädd att behöva flytta ut ur hagen.


Tjaldur lugnt betandes.


Nu är vi ensamma tjejer. 7 nyanser av "brunt" :-D


Herre på täppan! Nu har han kommit tillbaka och alla stormade efter upp på kullen. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se