Direktlänk till inlägg 19 juni 2007

Jag har gjort det!!

Av Åsa Jensen - 19 juni 2007 09:33


Nu har jag ridit sagohästen! Jag hämtade ut honom från hagen och pysslade iordning honom utanför. Alla tjejerna trängdes vid staketet och underade varför snyggingen stod utanför hos den där tvåbeningen :-D

Jo därför att HON (läs Åsa) skall få den stora äran att sitta på ryggen och ha ett härligt mansvall framför sig. Och ngt rejält mellan benen! Men herregud så jag skriver *rodnar* Något kraftfullt menar jag ju ;-)


Jag hade på Tims inrådan satt undan luggen så han ser bättre. Han fick en tofs i stället för en fläta. Det kan ju män också ha, se på finansministern, även om det inte är snyggt. Herregud så högt jag hamnade. Skilnaden är ju 14 cm på honom och min lilla ridhäst. En underbart sviktande skritt började vi med. Sedan hade jag i mina tankar tänkt att jag skulle trava en stor härlig trav och verkligen få jobba för att tölta. Jag har ju sett denna vackra trav i hagen och inte så mycket tölt. Jisses vad fel jag fick. Bara jag klämde åt skinkorna lite så flöt han i väg i en underbar TÖLT! Vi hade inga som helst problem att gå ifrån flickorna. Inte ett pip sa han. Men soptunnor och framförallt brunnslock DE kan ANFALLA, hade jag inte fattat det. Men han fick känna på mina benmuskler och förstod tillslut att de inte äter hästar. I gångarterna är han som en fullfjättrad underbar tävlingshäst men lite vaksam på omgivningen som en unghäst. Men han är inte svårövertalad och gör absolut inga dumheter. Det behövdes bara lite extra tryck och prat för att han skulle knalla över stenbron över vattenfallet, som dessutom har mycket lågt räcke. Vi red ju dessutom genom hela byn för att komma upp till stallet så man kan ju verkligen säga att jag prövade honom fullt ut första ridturen - idiotiskt jag kanske *skrattar* Men jag kände mig trygg på honom och kände att han är mycket vettig!


Jag gillade honom skarpt! En stor, smidig häst med mjuka luftiga gångarter. Mycket motor men när man ber om det. Och ja, jag prövade den stora härliga traven. Men framförallt blev jag så glad att känna hans bäriga tölt. Vi töltade iväg på grusvägen på halvlånga tyglar och han tickade på som en klocka. Ojojoj vad jag blev kär i denna häst. VILL HA *skrattar*


Jag skulle kunna skriva en hel roman..... jag är ju KÄÄÄÄR!

Men de avslutande orden om Tjaldur och ridturen är:

-Ni har valt rätt hingst!!! En stor fin hingst med underbart lynne och fina gånarter som dessutom är lättriden. Vad mer kan man begära!


Tyvärr krånglade min kamera. Ngt kontaktfel i objektivet som jag nu har löst  genom att tvätta lite försiktigt. Men jag får väl hoppa upp fler gånger och bli fotat. (ja en gång till, en gång till) *hihihi*


Jag är inte helt 100 säker men Vordís blev nog betäckt i går efter jag släppt in Tjaldur i hagen. Han dundrade iväg och bakom kullen gjorde de det. Jag han precis komma fram när han stod bredvid och gosade med henne. Hon var kladdig och hade märken på ryggen. Hoppas jag kan få se det live i dag.


Dugga går i närheten av hingsten och jag tycker att det ser ut som att hon kommer i brunst när som helst. Även hon skall jag titta lite mer noga på i dag.


Flocken på kullen. Tjaldur mellan Freydís och Vordís.

/Åsa

 
ANNONS
 
Matte

Matte

19 juni 2007 20:59

SOPTUNNOR ? BRUNNSLOCK ?

Hallå, det har min oskuldsfulla lillkille aldrig sett förr ! Här har bara ridits i mörkaste skog eller fram och tillbaka på bana :-P

Hihi - nästa gång går det galant. Första gången man ser nåt så måste man ju KOLLA så inte ens människa råkar illa ut :-D !!

http://silverkedjan.se

 
Ingen bild

Åsa

19 juni 2007 23:44

Nu kommer då lillkillen att bli en riktig man för här finns gott om "konstiga" saker. Brunnslock, kraftverk med tillhörande fors, stenspång bredvid vattenfall, soptunnor, järnväg, lekplatser, stenbroar med litet räcke, fabrik, radhusområde och ett aldeles underbart landskap. Och faktiskt helt vanliga grusvägar i skogen :-D Och en stor paddock med hinder i. I morgon funderar jag på att rida dit ner och presentera Tjaldur för GB-Gubben :-D Han tillhör ett hinder och står där och ser läskig ut.

/Åsa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se