Direktlänk till inlägg 9 juni 2007

Hetaste dagen på detta året....

Av Åsa Jensen - 9 juni 2007 17:28


Jisses så varmt det har varit i dag. Jag och Arvid har plaskat i poolen i 4 timmar. Det var inte bara vi som uppskattade poolen i Fritsla i dag. Trots allt så var det ju olidligt varmt.


Hästarna har stått hela dagen på skuggsidan av berget. Mitt på dagen hittade jag dem i bäckravinen. Där är det svalt och man kan passa på att bada benen. Lerinpackning verkar vara populärt :-D


Mitt på dagen i stekande sol kom Drottnings matte och hälsade på. Hon hade inte sett Tjaldur på riktigt innan. Hon blev lika positiv som vi andra. Urtjusig var en kommentar! Det är alltid kul med besök från stoägarna. Och jag förstår att de uppskattar att få se hur deras sto har det. Sedan är det ju alltid ngt speciellt att se sitt sto tillsammans med hingsten.


Vina och Freydís är bästisar och hänger i hop hela tiden. Dugga är mest med Hetja och Drottning. Tota kan absolut inte vara utan Katla och Gletta. Hon skulle nog helst vilja ha fölet ännu närmare. Men hon får snällt nöja sig med att ha Gletta eller Katla mellan sig och fölet. Tota verkar vara nöjd bara hon får gå max 2 meter från deras lilla flock. I går i mörkret hade jag mina aningar om att Gletta blev betäckt. I dag kom jag också en aning för sent. MEN hon kissade precis när jag kom och jag hittade tydliga märken på ryggen efter Tjaldur. Så nu kan vi bocka av ytterligare ett sto.


Följande ston är betäckta:

Embla 1 och 2:a juni

Hetja  3 och 4:e juni

Bruða  1 och 2:a juni

Saga    3,4  och 5 juni

Vina    5,6,7 juni

Tindra  4,5,6 juni

Sæla   8 och 9 juni

Gletta  8 och 9 juni

Över hälften av stona har betäckts redan. Mycket fint att veta. Skulle de nu inte ta sig första gången så vet man ju precis när nästa brunst skall komma. Dessutom är det alltid skönt att de att hingsten betäcker och att stona släpper till. Här har det inte varit några problem... snarare tvärt om  *flinar*.


Nu är det dags för mig att åka på grillkväll till kompisen Jenny. Först måste jag väcka Anders som jag hör snarkar i sängen. Det får man lov till att göra om man har suttit i grävmaskinen hela dagen i denna stekande värme.


Ha det gott!                             

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Milåsa med Blogkeen
Följ Milåsa med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se