Direktlänk till inlägg 16 maj 2007

Kycklingar och ..... FÖL!

Av Åsa Jensen - 16 maj 2007 09:11

I går och i morse blev en kavalkad i djurbarn.

Äntligen kläcktes våra kycklingar som Coccos har legat på. Av 7 ägg så kläcktes 3. Lite lite, hade gärna sett fler. Men man får vara glad för det lilla. Har de inte kläckts tills i eftermiddag skall jag slänga bort dem. Då får det vara nog. Tre små ulliga gulliga kycklingar piper nu runt sin mamma. En är brunspräcklig, en gulbrun och en gul med bruna prickar på. Bilder är tagna men kvar i kameran. Kommer i kväll!


I morse tog jag och Arvid en sväng förbi Dísa och Leira. Måste ju kolla om det hade kommit föl. I gårkväll såg jag på Dísa att hon var på G. Det var starkt misstänkt att Dísa låg ned, tittade bakåt och Leira en bra bit ifrån. Vi stannade bilen och smög oss fram till kullen. (Där de alltid fölar)Jajamen där låg en brun/vit (blir rödskäck givetvis)långbent krabat. Mamma Dísa hade precis rest sig och började slicka rent. Sakta sakta gick vi närmare. En underbar liten skäck som har låååånga ben! Efter en liten stund gick jag fram för att kolla kön. Ett hål..... hingst   Jaja Barbro fick 50 % av sin önskan. En skäck men tyvärr inget sto. Dísas tredje hingst på raken. Bättre lycka nästa gång.  Bilder finns här med.... kommer ikväll....


Nu skall jag till jobbet och Arvid till skolan.


/Åsa

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa Jensen - 29 november 2013 18:05

Hej!(om mitt hej inte når någon förstår jag det, då jag är så dålig på att uppdatera)   Nu tänkte jag göra en liten summering över några av sommarens höjdpunkter. Fler kommer en annan dag - ja, jag lovar att det kommer.   I augusti bokade jag...

Av Åsa Jensen - 22 augusti 2012 08:13

Härligt, nu är ordningen återställd. Ridskolan började i måndags med härliga förväntansfulla barn och vuxna! Grupperna är omfördelade och flera nya ansikten är det. Alla grupperna fungerade verkkligen jättebra. Så skönt att det gick så smidigt. Det ä...

Av Åsa Jensen - 15 augusti 2012 09:15

I morse började vardagen igen för barnen här i Marks komun. Kl 8.10 i morse började skolan. Svårt att förstå men Arvid börjar sexan i dag! Jisses så stor min Prins har blivit. Hoppas nu att han inte skall slarva bort sin nyckel till skåpet för mång...

Av Åsa Jensen - 13 augusti 2012 12:01

  Undra om jag någon mer gång kommer ha någon ridandes i bruklänning och slöja :-P Slöjan fladdrade så vackert i galoppen :-D   Vi har gjort iordning runt vår damm och då även skaffat tre Svensk Blå anka. De är helt underbara! Får jag pre...

Av Åsa Jensen - 12 augusti 2012 10:28

I går avslutade vi vårt ridläger. I fyra dagar har vi ridit, pysslat med hästar, höns, ankor, hund och katter. Smällt en och annan fluga också! 10 härliga ungar gjorde dagarna speciella. Vilka fina barn och ungdommar! Helt fantastiskt tåliga och rejä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se